TV + Series

Wednesday: Η επιστροφή της οικογένειας Άνταμς

Η σειρά 8 επεισοδίων αναμένεται τον Δεκέμβριο στο Netflix σε σκηνοθεσία Τιμ Μπάρτον

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Wednesday: Η επιστροφή της οικογένειας Άνταμς

Wednesday: Η νέα σειρά στο Netflix βασισμένη στη Wednesday Addams της οικογένειας Addams με πρωταγωνίστρια τη Jenna Ortega και σκηνοθεσία του Τιμ Μπάρτον.

Η οικογένεια Άνταμς ξαναχτυπά με μια σειρά που έρχεται στο Netflix και επικεντρώνεται στη Wednesday, την οποία υποδύεται η 20χρονη Jenna Ortega. Η Ortega έχει ήδη πλούσια φιλμογραφία σε ταινίες τρόμου και έχει θεωρηθεί μια από τις σύγχρονες «scream queens», ενώ έχει συμμετάσχει, μεταξύ άλλων, στις τηλεοπτικές σειρές «You» και «Virgin Jane». Το «Wednesday» είναι ένα εναλλακτικό ριμέικ της υπερφυσικής μαύρης κωμωδίας που γνώρισε επιτυχία στην τηλεόραση (δύο σεζόν, 1964-1966) προτού μεταφερθεί στον κινηματογράφο με την Αντζέλικα Χιούστον, την Κριστίνα Ρίτσι (η οποία συμμετέχει στο καστ της σειράς του Netflix) και τον Ραούλ Τζούλια. Το 1991, την «Οικογένεια Άνταμς» είχε σκηνοθετήσει ο Barry Sonnenfeld ο οποίος συνέχισε με τo sequel «Αddams Family Values» το 1993. Ακολούθησε μια καινούργια animation εκδοχή της ιστορίας το 2019 και ένα sequel το 2021, το οποίο, παρά το δυνατό καστ στις φωνές —Oscar Isaac και Charlize Theron— δεν γνώρισε την αναμενόμενη επιτυχία.

Wednesday Addams | Official Teaser | Netflix

Η οικογένεια Άνταμς είναι δημιούργημα του μεγάλου Αμερικανού καρτουνίστα Charles Addams ο οποίος επί 50 χρόνια δημοσίευε τα καρτούν του στο περιοδικό New Yorker. Ο Αddams σατίριζε την ιδανική καθωσπρέπει αμερικανική οικογένεια του 20ού σκαρώνοντας έναν «ανάποδο» κόσμο στον οποίον επικρατεί το μακάβριο και το βλάσφημο. Έκτοτε, η αλλόκοτη Οικογένεια Άνταμς έγινε μέρος της ποπ κουλτούρας εμπνέοντας την τηλεοπτική ταινία «Halloween with the New Addams Family» (όπου έπαιζαν πολλοί από τους ηθοποιούς της σειράς του 1964), μια ταινία κινουμένων σχεδίων (1973), ένα μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ (2010), βιντεοπαιχνίδια και αντικείμενα γκόθικ μόδας και διακόσμησης.

Τώρα, η Wednesday, την οποία στην ταινία του 1991 υποδυόταν η Κριστίνα Ρίτσι, είναι μαθήτρια γυμνασίου στο Nevermore Academy. Εκεί προσπαθεί να κυριαρχήσει στις ψυχικές της δυνάμεις και να λύσει το υπερφυσικό μυστήριο που επηρέασε την οικογένειά της πριν από 25 χρόνια. Τον ρόλο της Μορτίσια παίζει η Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς και του συζύγου της, του Γκόμεζ Άνταμς, ο βετεράνος Luis Guzmán («Snake Eyes», «Traffic», «Carlito’s Way») με κάπως τερατώδες μακιγιάζ.

Το «Wednesday» σκηνοθέτησε ο μετρ του είδους, Τιμ Μπάρτον. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν πέρυσι τον Σεπτέμβριο στο Βουκουρέστι και ολοκληρώθηκαν τον περασμένο Μάρτιο.

«Wednesday» σε σκηνοθεσία Τιμ Μπάρτον, στο Netflix

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ