TV + Series

Η υπεραιωνόβια ηθοποιός June Spencer αποσύρεται μετά από 70 χρόνια πορείας σε σαπουνόπερα

Είναι η δεύτερη μακροβιότερη ηθοποιός σε σαπουνόπερα παγκοσμίως

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
June Spencer
June Spencer © Youtube

June Spencer: Η ηθοποιός παρέμεινε για 70 χρόνια σε ρόλο σε σαπουνόπερα - Η απόφασή της να αποσυρθεί στα 103 της χρόνια.

H June Spencer πέρασε μία ολόκληρη ζωή πρωταγωνιστώντας στη σαπουνόπερα «Τhe Archers» του BBC Radio 4 και πλέον, 70 χρόνια μετά την πρώτη φορά που υποδύθηκε τη Peggy, αποφάσισε να αποσυρθεί.

H June Spencer ξεκίνησε πιλοτικά το 1950 και σήμερα είναι η δεύτερη μακροβιότερη ηθοποιός σε σαπουνόπερα παγκοσμίως σε οποιοδήποτε μέσο. Η τελευταία της εμφάνιση έγινε πριν από λίγες ημέρες όταν συζητούσε για μια παραγγελία ενός βιτρό με τα δύο δισέγγονά της.

Σε δήλωσή της, η June Spencer είπε ότι ήταν καιρός να αποσυρθεί, αφού πρώτα μερίμνησε και ηχογράφησε τα τελευταία νέα επεισόδια από ένα ειδικό στούντιο στο σπίτι της στο Σάρρεϋ.

«Το 1950 βοήθησα να φυτέψω ένα βελανίδι. Πήρε ρίζες και τον Ιανουάριο του 1951 φυτεύτηκε και ονομάστηκε The Archers», είπε η Spencer. «Με τα χρόνια ευδοκίμησε και έγινε ένα υπέροχο μεγάλο δέντρο με πολλά κλαδιά. Αλλά τώρα το παλιό κλαδί, γνωστό ως Peggy, έχει γίνει αδύναμο και ανασφαλές, οπότε αποφάσισα ότι ήταν καιρός να το ξεριζώσω και το έκοψα».

Μεταξύ των πολλών θαυμαστών της ηθοποιού είναι και η Δούκισσα της Κορνουάλης, η οποία πέρυσι την προσκάλεσε μαζί με τους συμπρωταγωνιστές της στο Clarence House με αφορμή τη 70ή επέτειο της σειράς. Τη χαρακτήρισε ως «πραγματικό εθνικό θησαυρό».

Άλλωστε, η Σπένσερ έχει τιμηθεί με το αστέρι του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, ενώ τον Ιούνιο του 2010 της απονεμήθηκε το βραβείο «Freedom of the City of London».

103 year-old June Spencer retires from The Archers after 70 years

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ