TV + Series

Τηλεοπτική Πασχαλιά με μπόλικες απόκριες και Φουρθιώτη

Υπάρχουν κάποιοι που, εξ επαγγέλματος, ασχολούνται με τα της τηλεόρασης, οι οποίοι δεν βγάζουν κιχ

115071-630725.jpg
Βαγγέλης Περρής
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Μένιος Φουρθιώτης οδηγείται στον εισαγγελέα
© EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Ο Βαγγέλης Περρής σχολιάζει την τηλεοπτική επικαιρότητα του φετινού Πάσχα: Η σύλληψη του Μένιου Φουρθιώτη, οι εξελίξεις στο Survivor, το MasterChef και τη Φάρμα

Καθηλώθηκαν και αυτό το Πάσχα οι τηλεθεατές παρακολουθώντας τη μίνι σειρά «ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ». Τα ποσοστά τηλεθέασης ήταν εντυπωσιακά για prime time, συνήθως ξεπερνούσαν το 20%, την Μεγάλη Πέμπτη μάλιστα έφτασαν το 25%.  Χωρίστηκε έτσι το κοινό σε τρία στρατόπεδα. Αυτούς που παρακολουθούσαν τα πάθη του Κυρίου στην πορεία προς την Ανάσταση, αυτούς που προτίμησαν το καθημερινό δράμα του Τριανταφύλλου στο δρόμο προς το έπαθλο του Survivor και σε αυτούς που προσμένουν τη μεταμόρφωση του MasterChef σε εκπομπή μαγειρικής. Οι τελευταίοι χάρηκαν λιγότερο.

Εδώ και δύο εβδομάδες ο Τριαντάφυλλος παρακαλεί τους απανταχού της Γης θαυμαστές του (τους έχει εντοπίσει σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο, την Αυστραλία και το Βέλγιο), να τον διώξουν από το παιχνίδι και είναι συγκινητικός ο τρόπος που υποδύεται τον στεναχωρημένο όταν ακούει ότι τελικά παραμένει στη ζούγκλα. Αν υπήρχε μία Ακαδημία Υποκριτικής για τα ριάλιτι, θα είχε ήδη πετάξει μέχρι τον Άγιο  Δομίνικο ώστε να του απονέμει το βραβείο πρώτου ανδρικού ρόλου.

Σε αντίθεση με τον Τριαντάφυλλο, ο Αλέξης Παππάς ο οποίος είναι επαγγελματίας ηθοποιός, όταν προσπάθησε να υποδυθεί τον λαξευτή κοσμημάτων που φτιάχνει καρδούλες από βότσαλο για να τις προσφέρει συγκινημένος στο ερωτευμένο ζευγάρι Μαριαλένα- Σάκη (που πριν από λίγα εικοσιτετράωρα έλεγε ότι το έχουν σπάσει τα @?€@ με τους έρωτες του), απέδειξε αυτό που έλεγε ο μακαρίτης Oscar Wild: «Όλοι οι άνθρωποι μπορούν να γίνουν ηθοποιοί, εκτός από κάποιους ηθοποιούς».

Η Φάρμα υποδέχτηκε την μεγάλη βδομάδα με τον Στράτο Τζώρτζογλου να τραγουδάει το Last Christmas. Μετά έβαψαν αυγά.

Την ίδια μέρα η ΕΡΤ3 μετέδωσε ένα πολύ επίκαιρο αφιέρωμα στον τρόπο που γιορτάζουν οι Σαμιώτες τις Απόκριες. Είχε πολύ κέφι.

Μεσημεριανές ειδήσεις ΕΡΤ. Πέφτει το σήμα «ειδήσεις στις 12». Το ρολόι στο κάτω άκρο της οθόνης δείχνει ότι ώρα είναι ακριβώς τρεις. Εκφωνεί ο Αντώνης  ΑλαφοΓιώργος. Μόλις εμφανίζεται, πέφτει ο τίτλος «Αλαφογιώρος». Πρέπει να είναι το μοναδικό δελτίο ειδήσεων στον κόσμο όπου γράφεται λάθος το όνομα του παρουσιαστή.

Την ώρα που η ειδησεογραφία έχει ως πρωταγωνιστή τον τηλεοπτικό Αστέρα Μένιο Φουρθιώτη, υπάρχουν κάποιοι που, εξ επαγγέλματος, ασχολούνται με τα της τηλεόρασης, οι οποίοι δεν βγάζουν κιχ. Το γεγονός της συμμετοχής τους στα πάνελ του κατηγορουμένου, εκτελώντας κατά γράμμα εντολές, προγραφές και υποδείξεις, μπορεί να είναι άσχετο, άλλωστε στις συνεντεύξεις τους δηλώνουν ότι τους ενδιαφέρει η είδηση και μόνο αυτή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ