TV + Series

Το Survivor θα μπορούσε να είναι βιντεοταινία του ‘80

«Το πιο δύσκολο Survivor όλων τον εποχών», όσο περνάει ο καιρός, τόσο θυμίζει παιδική κατασκήνωση

115071-630725.jpg
Βαγγέλης Περρής
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Survivor

Ο Βαγγέλης Περρής σχολιάζει το Survivor, το ριάλιτι επιβίωσης της Acun Medya στον ΣΚΑΙ

Ο Acun Ilicalli, παραγωγός του Survivor, δεν περιορίζει τις τηλεοπτικές δραστηριότητές του στο ριάλιτι επιβίωσης. Το πακέτο εκπομπών που πουλάει στο ελληνικό παζάρι περιλαμβάνει και δύο άλλες εκπομπές, δηλαδή το Power of Love και το My Style Rocks. Στο πρώτο πρωταγωνιστούν ζευγάρια που ερωτεύονται, κοιτάνε το ηλιοβασίλεμα και καβγαδίζουν για ψύλλου πήδημα, στο δεύτερο οι διαγωνιζόμενες προσπαθούν να γίνουν στιλίστριες και φοράνε ό,τι τους κατέβει προκειμένου να εξυπηρετήσουν το concept «βγαίνω για καφέ με τον Brad Pitt γιατί θέλει να μου κάνει προξενιό». Το φετινό Survivor συνδυάζει και τις τρεις παραγωγές της Acun Medya. Ο τοποθετημένος από την παραγωγή Σάκης Κατσούλης με την ιδιότητα του πρώην της Μαριαλένας, της παίζει παιχνιδάκια που προκαλούν ζήλιες, τη ρωτάει «τι έχεις» και εκείνη απαντά ότι δεν της φέρεται καλά γιατί της πήρε τα βατραχοπέδιλα. Μετά αγκαλιάζονται κάτω από το φεγγάρι με μουσική υπόκρουση -προφανώς χωρίς άδεια- τα τραγούδια του απόντος νέου δεσμού της πρωταγωνίστριας. Ρόλο ξαναμμένου αφηγητή έχει αναλάβει ο Τριαντάφυλλος, ο οποίος παραπονιέται ότι τα βράδια που κοιμάται δίπλα στο ζευγάρι ταλαιπωρείται από μία μεγάλη γκάμα ερωτικών θορύβων και, για να γίνει πειστικός, τους αναπαράγει με πάθος μαθητή του δημοτικού. Αυτό είναι το Power of Love.

Το ένθετο της μόδας περιλάμβανε επίσκεψη της ομάδας σε βεστιάριο που έπρεπε να ντυθούν με θέμα «πηγαίνω σε πάρτι της δεκαετίας του ‘90». Φόρεσαν ρούχα που παραπέμπουν στις βιντεοταινίες του ‘80, κρίμα που δεν κάλεσαν για special guest την Καίτη Φίνου.

Survivor

Η προσπάθεια να χωρέσουν τρεις εκπομπές σε μία έχει περιορίσει κατά πολύ την αγωνιστική δράση του Survivor. Το γεγονός δεν επηρεάζει καθόλου την εξέλιξη του «παιχνιδιού» - άλλωστε τι νόημα έχουν οι αγώνες όταν παραμένει σταθερά στον Άγιο Δομίνικο ο Τριαντάφυλλος, δηλαδή ο παίκτης που συνήθως είναι «ελεύθερος (μεγάλο)ιατρού» και για να περάσει την ώρα του μιλάει στα δοκάρια ή χτενίζει τα φοινικόδεντρα.

Survivor

«Το πιο δύσκολο Survivor όλων τον εποχών», όπως το διαφήμιζε ο ΣΚΑΙ, όσο περνάει ο καιρός, τόσο θυμίζει παιδική κατασκήνωση. Οι παίκτες σκαλίζουν νωχελικά τη φωτιά και, όταν δεν τους βλέπει ο ομαδάρχης, συγκρίνουν τις ανατομικές τους λεπτομέρειες. Ο Μπόγδανος με τον Ασημακόπουλο διαφώνησαν για το ποιος απ’ τους δύο διαθέτει τα καλύτερα γυμνά οπίσθια (τα οποία είχαν δείξει κατά τον πανηγυρισμό τους), αλλά παρενέβη ο Τριαντάφυλλος για να τους πει ότι εκείνος μπορεί αυτή την εποχή να μη διακρίνεται για τα ωραία του οπίσθια, αλλά εκεί γύρω κρύβεται κάτι πολύ πιο εντυπωσιακό και, όποτε θέλουν, να τους το δείξει. (Μάλλον η επίδραση από τις βιντεοκασέτες το ‘80 δεν περιορίστηκε στο στάιλινγκ.)

Survivor

Ο Τριαντάφυλλος υποσχέθηκε ότι σε περίπτωση που η ομάδα του νικήσει, θα ανέβει σε ένα φοινικόδεντρο και θα πηδήσει στο κενό. Όταν ήρθε η στιγμή να υλοποιήσει τη δέσμευσή του, βρήκε τον μοναδικό φοίνικα που είχε πέσει στην άμμο, ανέβηκε σαν αίλουρος που οι μεγαλογιατροί του συνέστησαν να περπατάει σημειωτόν και, αφού πήρε κουράγιο από τους συμπαίκτες του, πήδησε από ύψος που με το ζόρι ξεπερνούσε τα 30 εκατοστά. Στη συνέχεια έκανε δηλώσεις (στην ενσωματωμένη κάμερα που το έχει παραχωρήσει η παραγωγή) για υποστηρίξει ότι οι σωστοί άντρες πρέπει να τηρούν τον λόγο τους, όσο επικίνδυνο και αν είναι αυτό.

Survivor

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ