- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
The Essex Serpent: Η ζωή μετά το Homeland
Ένα ερωτικό τρίγωνο με φόντο τη βικτοριανή Αγγλία στην τηλεοπτική σειρά της Apple, που βασίζεται στο βιβλίο «Ο θρύλος του Έσσεξ»
Η βραβευμένη με Emmy ηθοποιός Claire Danes πρωταγωνιστεί στη σειρά της Apple «The Essex Serpent» που βασίζεται στο βιβλίο της Sarah Perry.
H Claire Danes πέρασε εννέα χρόνια από τη ζωή της ως Carrie Mathison στη σειρά «Homeland» του Showtime πήρε τον ρόλο στη μίνι σειρά «Ο θρύλος του Έσσεξ» που βασίζεται στο βιβλίο «The Essex Serpent» της Sarah Perry (κυκλοφορεί στα ελληνικά από το 2019 από τις εκδόσεις Πατάκη), όταν τον περασμένο Οκτώβριο η Keira Knightley αποχώρησε από το καστ. Η Knightley επικαλέστηκε οικογενειακούς λόγους -έχει δύο παιδιά εκ των οποίων το ένα είναι μωρό- καθώς και τις δυσκολίες των γυρισμάτων της βρετανικής κωμωδίας «Silent Night» εν μέσω πανδημίας. Στην κωμωδία αυτή πρωταγωνιστεί μαζί με τη Lily-Rose Depp.
Η ηρωίδα του μπεστ-σέλερ της Sarah Perry είναι μια νεαρή χήρα, η Cora, που εγκαταλείπει το Λονδίνο για να ξαναρχίσει τη ζωή της σ’ ένα χωριό του Έσσεξ. Μετά από ένα βίαιο και οδυνηρό γάμο η Cora αντιμετωπίζει καινούργια διλήμματα: η πλοκή του βιβλίου, που ήταν «Book of the Year» το 2016, τοποθετείται στο 1893, όπου η περιέργεια της κεντρικής ηρωίδας για ένα πλάσμα που οι χωρικοί ονομάζουν «ερπετό του Έσσεξ» τη φέρνει κοντά στον παντρεμένο εφημέριο William Ransome. O Ransome, που έχει βάλει στο σκοπό να αποδείξει ότι το «ερπετό» είναι μύθος, η Cora και ο γιατρός του μακαρίτη συζύγου της σχηματίζουν ένα ερωτικό τρίγωνο: το φόντο της βικτοριανής Αγγλίας και τα πάθη των ηρώων θυμίζουν τα μυθιστορήματα του Thomas Hardy.
Τη σειρά, την οποία σκηνοθετεί η Clio Barnard (The Selfish Giant, The Arbor) σε σενάριο της Anna Symon (Deep Water, Mrs. Wilson), ίσως ωφελήσει η αντικατάσταση της Keira Knightly από την Claire Danes - αν και ακούστηκαν αμφιβολίες: η Danes είναι Αμερικανίδα και θα χρειαστεί να προσαρμόσει την προφορά της. Πρόκειται πάντως για μια από τις πιο αξιοπρόσεκτες ηθοποιούς της γενιάς της με τέσσερις Χρυσές Σφαίρες, τρία Emmy και πολλές υποψηφιότητες. Τιμήθηκε για πρώτη φορά με Χρυσή Σφαίρα για το «My So-Called Life», απέσπασε άλλες δυο για το «Homeland» και στη συνέχεια βραβεύτηκε για τη βιογραφική ταινία του HBO «Temple Grandin». Παρότι έχει πίσω της μακρά κινηματογραφική καριέρα – «Romeo + Juliet» με τον Leonardo DiCaprio, «The Hours» με τη Meryl Streep, τη Nicole Kidman και την Julianne Moore- η Danes χρειάζεται μια καλή ταινία στη μεγάλη οθόνη και, όπως είπε η ίδια στο Variety, μια αλλαγή από τον απαιτητικό ρόλο της διπολικής και παράτολμης Carrie Mathison.
H Claire Danes είναι παντρεμένη με τον Βρετανό ηθοποιό Hugh Dancy τον οποίο γνώρισε στα γυρίσματα του Evening το 2007. Στην τελευταία σεζόν του Homeland, ο Dancy έπαιζε τον ρόλο του John Zabel, του πολεμοχαρούς και ελαφρώς χαζού συμβούλου του Αμερικανού προέδρου.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Είμαι κι εγώ εδώ έξω και κάνω παραδόσεις μαζί σας», δήλωσε ο Τζον Κρίστιαν Λαβ
...η σειρά για τη ζωή της πολιτικής δυναστείας έχει εξοργίσει τους επιγόνους της
Το τέλος του ηθοποιού μας θύμισε όλες εκείνες τις φορές που η σειρά μας γονάτισε
Η τελική πρόταση ήταν περίπου 63% υψηλότερη από την αρχική
Το βίντεο που προβλήθηκε στο τελευταίο επεισόδιο
Μια φανταστική ιστορία που καταλήγει σε ένα πρωτότυπο αληθινό μουσείο στην Κωνσταντινούπολη που δημιούργησε ο ίδιος ο Ορχάν Παμούκ
Ή αλλιώς, μια ιστορία για την τοξικότητα του ίντερνετ
Η 3η σεζόν φέρνει την επανένωση της ηθοποιού με τον Τιμ Μπάρτον και την Τζένα Ορτέγκα
Όταν η ορατότητα συναντά την επιθυμία
Με αφορμή τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις των Τζέιμς Βαν ντερ Μπικ και Έρικ Ντέιν
Το HBO επιβεβαιώνει ότι η σειρά θα ολοκληρωθεί στην 4η σεζόν - Δείτε τις πρώτες εικόνες από τις επικές μάχες που έρχονται
Στη νέα σειρά συνεντεύξεων του Netflix «Famous Last Words»
Το αφιλτράριστο ποδόσφαιρο των τοπικών πρωταθλημάτων γίνεται τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ
Ο σταρ του Dawson’s Creek μιλούσε ανοιχτά για τη μάχη του με τον καρκίνο πριν φύγει από τη ζωή στα 48 του
Το «κακό» συμβόλαιο που τον ανάγκασε να πουλήσει αναμνηστικά
Η σεναριογράφος Χάιντι Φέρερ αυτοκτόνησε στα 50 της χρόνια το 2021
Ο ηθοποιός είχε ενσαρκώσει τον Ντόσον Λίρι και στις έξι σεζόν της σειράς (1998–2003)
Το «αγόρι» του Dawson’s Creek λύγισε από τον καρκίνο
Ο 61χρονος πρωταγωνιστεί στη σειρά «Vinnie Jones In The Country»
Η αρχική απόρριψη, οι εμβληματικοί χαρακτήρες που γεννήθηκαν από τύχη και η άγνωστη ιστορία πίσω από τη σειρά-φαινόμενο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.