TV + Series

Η Αλίσια Βικάντερ πρωταγωνίστρια στη σειρά του HBO, «Ίρμα Βεπ»

Ο Ολιβιέ Ασαγιάς θα γράψει το σενάριο, η μίνι σειρά θα είναι εν μέρει βασισμένη στην πρωτότυπη ταινία από το 1996.

alexandra_skaraki.jpg
Αλεξάνδρα Σκαράκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αλίσια Βικάντερ
Αλίσια Βικάντερ © Matthias Nareyek/Getty Images/Ideal Image

Η Αλίσια Βικάντερ θα πρωταγωνιστήσει και θα αναλάβει χρέη παραγωγού στην τηλεοπτική μεταφορά της ταινίας «Ίρμα Βεπ» του Ολιβιέ Ασαγιάς στο HBO.

Ακόμα μια δημοφιλής ταινία αποκτά ριμέικ, όχι στον κινηματογράφο, αλλά στην τηλεόραση. Η Αλίσια Βικάντερ («Tomb Raider», «The Danish Girl», «Ex Machina») κατευθύνεται στο HBO για να συμμετάσχει ως παραγωγός και πρωταγωνίστρια στη μίνι σειρά «Ίρμα Βεπ», βασισμένη εν μέρει στην ομότιτλη, εμβληματική ταινία του Ολιβιέ Ασαγιάς («Personal Shopper», «Cold War», «Après mai») από το 1996.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Variety, ο γάλλος σκηνοθέτης θα γράψει το σενάριο και θα σκηνοθετήσει το τηλεοπτικό πρότζεκτ με κεντρικό χαρακτήρα τη Μίρα (Βικάντερ), μια αμερικανίδα σταρ του σινεμά η οποία απογοητευμένη από την καριέρα της και έναν πρόσφατο χωρισμό, φτάνει στη Γαλλία για να πρωταγωνιστήσει ως Ίρμα Βεπ στο ριμέικ της γαλλικής βωβής κλασικής ταινίας «Les Vampires». Η Μίρα συναντά δυσκολίες καθώς τα διαφορετικά χαρακτηριστικά του εαυτού και του χαρακτήρα που υποδύεται, αρχίζουν να θολώνουν και να γίνονται ένα.

Η πρωτότυπη ταινία έκανε πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών με πρωταγωνίστρια την Μάγκι Τσενγκ σε μια φανταστική εκδοχή του εαυτού της. 

Irma Vep (1996) ORIGINAL TRAILER

«Όταν παρουσιάστηκε η δυνατότητα για συνεργασία με την Αλίσια και τον Ολιβιέ, αρπάξαμε την ευκαιρία», δήλωσε η Φραντσέσκα Όρσι, αντιπρόεδρος του HBO και επικεφαλής των προγραμμάτων του δικτύου. «Ο Ολιβιέ είναι εξπέρ στη δημιουργία μοναδικών αφηγήσεων που προσθέτουν δραματικά αλλά και πιο ανάλαφρα στοιχεία και η Αλίσια είναι μια από τις πιο πολυτάλαντες ηθοποιούς της εποχής. Οι δυο τους έχουν ένα ξεχωριστό όραμα για μια νέα μεταφορά του καλτ, κλασικού φιλμ του Ολιβιέ και ανυπομονούμε να την αφηγηθούμε μαζί τους».

Η σειρά επεκτείνει τη συνεργασία του HBO με την αμερικανική ανεξάρτητη εταιρεία ψυχαγωγίας A24, για την παραγωγή πρότζεκτ με arthouse περιεχόμενο. Τα νέα για τη δημιουργία της σειράς «Ίρμα Βεπ», έρχονται ακριβώς ένα μήνα μετά τις φήμες που ήθελαν την Αλίσια Βικάντερ να προσεγγίζει τον βασικό ρόλο στην ανθολογία σειρών «Dial M for Murder» που αναπτύσσεται στην εταιρεία παραγωγής MGM/UA, με συμπρωταγωνιστή τον Τέρενς Γουίντερ («Boardwalk Empire», «The Sopranos»).

«Είμαι εδώ και πολλά χρόνια θαυμάστρια του Ολιβιέ και της δουλειάς του. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που θα δουλέψουμε μαζί και που θα είμαι μέρος του κόσμου αυτής της υπέροχης καλτ ταινίας, Ίρμα Βεπ. Υπάρχουν πολλοί εξαιρετικοί άνθρωποι που προστίθενται στην ομάδα και είμαι πολύ χαρούμενη που θα συνεργαστώ με το HBO και την A24 σε αυτό το σπέσιαλ εγχείρημα», είπε η Αλίσια Βικάντερ.

Και ο Ολιβιέ Ασαγιάς συμπλήρωσε: «Είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων στην Αλίσια, την Α24 και το HBO που μου δίνουν αυτή την εκπληκτική ευκαιρία να εξερευνήσω και να επεκτείνω την ιστορία της Ίρμα Βεπ σε τηλεοπτικό φορμάτ. Πρόκειται για μια κωμωδία που θα προσπαθήσει να καταγράψει το πνεύμα των καιρών όπως η ταινία, σε έναν διαφορετικό τρόπο, σε μια διαφορετική εποχή η οποία τώρα μοιάζει μακρινή».  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ