TV + Series

Ο Αζίζ Ανσάρι κατάλαβε το λάθος του

Η απολαυστικά ώριμη επιστροφή του stand up comedian με το «Aziz Ansari: Right Now» στο Νέτφλιξ μετά την εμπλοκή του ονόματός του στο #metoo κίνημα

img-2444_1.jpg
Έρρικα Ρούσσου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
gettyimages-693141552.jpg
© Ben Gabbe / Stringer / Getty Images / Ideal Image

Η επιστροφή του Αζίζ Ανσάρι με το «Aziz Ansari: Right Now» στο Νέτφλιξ μετά την εμπλοκή του ονόματός του στο #metoo κίνημα.

Allora! 

Οι φαν της σειράς «Master of None», λογικά, έχουν ήδη σχηματίσει γύρω από το στόμα ένα ελαφρύ μειδίαμα. Οι υπόλοιποι, μπορούν να περάσουν διασκεδαστικά τον Σεπτέμβριο τους στο Νετφλιξ παρακολουθώντας τον Αζίζ σε μεγάλα κέφια. Πριν βρεθεί να φιγουράρει στα εξώφυλλα των περιοδικών και των εφημερίδων δίπλα στη φράση «sexual misconduct». Και πριν χρησιμοποιήσει την υπερδύναμη του να γίνεσαι αόρατος και εξαφανιστεί από τα δρώμενα καλλιτεχνικά και μη για περίπου δύο χρόνια. 

Το καινούργιο σόου του «Aziz Ansari: Right Now» ξεκινάει με τον ίδιο σεμνό και -τουλάχιστον όχι ορατά προσποιητά- ταπεινό να προσπαθεί να ξανασυστήσει ουσιαστικά τον εαυτό του. Ως ηθοποιό, ως stand up comedian, ως άνθρωπο. Σε αντίθεση με τα αρνητικά σχόλια που κέρδισε και κερδίζει ο Luis CK στις εμφανίσεις του (με τον οποίο βέβαια δεν αξίζει και δεν πρέπει να συγκρίνουμε τον Αζίζ μιας και οι κατηγορίες που τους βαραίνουν δεν έχουν σε καμία περίπτωση την ίδια βαρύτητα) ο Αζίζ μιλά για την δική του περίπτωση #metoo και με τον δικό του τρόπο ζητά δημόσια συγγνώμη. Δεν ξέρω εάν πράγματι το εννοεί ή εάν αυτό αποτελεί ένα μέρος του ομολογουμένως υπαρκτού ταλέντου του. Ωστόσο εκτιμώ το γεγονός ότι το κάνει και τον τρόπο με τον οποίο επιλέγει να συμβεί κάτι τέτοιο. Είναι σεμνός, σοβαρός και με ένα συμπαθητικό κόμπιασμα κοιτά το κοινό του και μιλά σε εκείνη την κοπέλα την οποία προφανώς και πρόσβαλε με τη συμπεριφορά του. 

Έπειτα, σαν ανακουφισμένος αλλά ταυτόχρονα μουδιασμένος ξεκινά την παράστασή του. Και καταπιάνεται με ζητήματα που στην παράνοια της αλήθεια τους, φέρνουν γέλιο. Πολύ γέλιο. Για παράδειγμα, και επιτρέψτε μου ένα μικρό σπόιλερ, στο σημείο που μιλάει για την περίπτωση του Μάικλ Τζάκσον είναι απολαυστική η διαπίστωσή του ότι «τόσοι άνθρωποι ήταν κάθε φορά στις περιοδείες του, ένας δεν του είπε ότι με έναν εντεκάχρονο δεν γίνεται να είναι φίλοι». 

Δεν θα συνεχίσω με τα αστεία γιατί αφενός εγώ δεν τα κάνω τόσο καλά και αφετέρου αξίζει να τον δείτε να τα κάνει. Ωστόσο, συμβουλή: Στο σημείο με τους Ινδούς και το λόγο που όλοι λατρεύουν το «Crazy Rich Asians» δυνάμωσε την ένταση. Και ναι πράγματι, ο Αζίζ μας έχει συνηθίσει στα εύστοχα καυστικά σχόλια για την πατρίδα του. 

Εκεί κοντά στο πρώτο μισάωρο, φαίνεται να λύνεται εντελώς και να περπατάει πράγματι πάνω σε σκηνή και όχι καρφιά χωρίς να είναι φακίρης. Παρόλα αυτά, ακόμη και μέχρι το τέλος, το βλέμμα και τα μετρημένα κατά κάποιον τρόπο λόγια του δείχνουν ένα σεβασμό. Ένα «συγνώμη» αλλά και ένα «ευχαριστώ» στο κατάμεστο θέατρο που στέκει μπροστά του και αφήνει το γέλιο να κρέμεται από τα χείλη του. 

Δεν ξέρω εάν ο Αζίζ έχει πραγματικά μετανιώσει για το περιστατικό με την κοπέλα που βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση κατά την επίσκεψή της στο σπίτι του. Μπορώ όμως να πω ότι μετά το τέλος της πρόσφατης παράστασής του στο Νέτφλιξ έχει πραγματικά καταλάβει το λάθος του. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ