TV + Series

Ο Πολιτικός: Γκουίνεθ Πάλτροου και Τζέσικα Λανγκ στη νέα σειρά του Netflix

Η ζωή όταν στα 7 σου αποφασίζεις να γίνεις Πρόεδρος των ΗΠΑ

foto_1.jpg
Νικολέττα Σταμάτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
the_politician_s01e02_24m54s35832f_r_1.jpg
© Netflix

Ο Ράιαν Μέρφι υπογράφει τη σειρά «Ο Πολιτικός» του Netflix με πρωταγωνιστές τον Μπεν Πλατ, την Γκουίνεθ Πάλτροου και την Τζέσικα Λανγκ

Όταν έχεις βάλει στόχο από τα 7 σου να γίνεις ο μελλοντικός Πρόεδρος των ΗΠΑ, όλη σου η ζωή δομείται γύρω από αυτό. Αυτή ακριβώς είναι η περίπτωση του Πέιτον Χόμπαρτ, τον οποίο υποδύεται ο Μπεν Πλατ (Pitch Perfect), και τον οποίο θα γνωρίσουμε μέσα από τη νέα σειρά του Netflix, «Ο Πολιτικός».  

polit_1.jpg
© Netflix


Για να πετύχει το όνειρο του ο Πέιτον, πλούσιος μαθητής στη Σάντα Μπάρμπαρα, και να αναδειχτεί στο εθνικό πολιτικό πεδίο, θα πρέπει να αποδείξει πρώτα την αξία του σε εκείνο του Λυκείου Σαν Σεμπαστιάν και να καταφέρει να εκλεγεί πρόεδρος του σχολείου. Αυτό δεν είναι τόσο απλό, όσο ίσως ακούγεται, αφού οι συμμαθητές και οι πολιτικοί του αντίπαλοι είναι αδίστακτοι και εκείνος θα πρέπει να του ξεγελάσει, χωρίς συγχρόνως να σπιλώσει την άψογα κατασκευασμένη εικόνα του, αλλά και χωρίς να θυσιάσει την δική του προσωπική ηθική.  

Μέσα από αυτήν την σκοτεινή κωμωδία-πονηρή σάτιρα, ο Ράιαν Μέρφι μας προσφέρει μία καθαρή, αλλά και σπάνια ματιά στο τι πρέπει να κάνει κανείς για να ανέλθει στην πολιτική σκηνή και μάλιστα από νεαρή ηλικία. Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι η σειρά μοιάζει να «κλείνει το μάτι» στο πρόσφατο σκάνδαλο των ΗΠΑ, με την αποκάλυψη ότι σπουδαστές κέρδισαν θέσεις σε μεγάλα πανεπιστήμια, όχι χάρη στα προσόντα τους, αλλά χάρη σε δωροδοκίες των πλούσιων γονιών τους.  

poli.jpg
© IMDB


Ωστόσο, το εντυπωσιακό είναι ότι όχι απλά ο Μέρφι δεν εμπνεύστηκε από το σκάνδαλο, αλλά είχε αναπτύξει την ιδέα της σειράς ήδη δύο χρόνια πριν την αποκάλυψή του. Ο Πλατ, μάλιστα, χαρακτήρισε την σύμπτωση αυτή ως ένα «προαίσθημα» του σεναριογράφου και σκηνοθέτη, μιλώντας στο Variety, και περιέγραψε τις αντιδράσεις τους όταν έμαθαν για το σκάνδαλο: «Ο Ράιαν βρίσκεται πάντα μερικά βήματα πιο μπροστά, οπότε δεν με εκπλήσσει, αλλά όταν συνέβη ήταν τρελό. Μου έστελνε μηνύματα τύπου “Μπορείς να το πιστέψεις ότι η σειρά μας μιλάει για αυτό το πράγμα;”». 

Στον «Πολιτικό», τον οποίο θα μπορούμε να παρακολουθήσουμε στο Netflix από τις 27 Σεπτεμβρίου, δίπλα στον Μπεν Πλατ, θα δούμε τους Γκουίνεθ Πάλτροου, Τζέσικα Λανγκ, Ζόι Ντόιτς, Λούσι Μπόιντον, Τζούλια Σκλέπφερ, Λάουρα Ντρίφους, Ράνε Τζόουνς, Θίο Ζερμαίν, Ντέιβιντ Κορένσουετ, Μπομπ Μπάλαμπαν και Μπέντζαμιν Μπάρετ. 

netfl.jpg
© Netflix
 

Δείτε το τρέιλερ της σειράς εδώ: 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ