TV + Series

Game of Thrones: Μήπως η Mad Queen δεν είναι η μοναδική απειλή;

Οι ψίθυροι που θέλουν τον Night King να επιστρέφει δριμύτερος

velentzas-marios.jpg
Μάριος Βελέντζας
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
night-king-child.gif

Ο ρόλος του Μπραν σε ενδεχόμενο comeback των Λευκών Οδοιπόρων στο Γουέστερος.

Λιγότερο από ένα 24ωρο για την προβολή του τελευταίου επεισοδίου του Game of Thrones. Με μεγάλο τμήμα του Κινγκς Λάντινγκ να έχει μετατραπεί σε ερείπια, η Ντένερις Ταργκάριεν έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση για τη μοίρα που περιμένει όποιον/όποια αμφισβητήσει την εξουσία της. Ο Ντρόγκον δεν σταματούσε να ξερνά φωτιά, καίγοντας ζωντανούς γυναικόπαιδα και άοπλους στρατιώτες. Κι όλα αυτά σε μια πόλη που οι υπερασπιστές της είχαν ρίξει λευκή πετσέτα, βλέποντας την απίστευτη επίδειξη δύναμης που προηγήθηκε, όταν η Θυελλογέννητη καβάλα στον δράκο της έκανε στάχτη τον Σιδερένιο Στόλο, εξουδετέρωσε με συνοπτικές διαδικασίες τους σκορπιούς στα τείχη και εξαφάνισε τους μισθοφόρους του «Χρυσού Λόχου». Η «επόμενη ημέρα» για την πρωτεύουσα του Γουέστερος ξημέρωσε μέσα στις στάχτες, με τις εικόνες από τον άψογα παραταγμένο στρατό των Άσπιλων και τους άτακτα συγκεντρωμένους Ντοθράκι με τα άρακ ανά χείρας να παραπέμπουν στη νέα τάξη πραγμάτων που θέλει να επιβάλει η Ντενέρις.

Και ενώ η αγωνία βρίσκεται στο «κόκκινο» για το ποια θα είναι η αντίδραση του Τζον Σνόου, της Άρια Σταρκ και των υπολοίπων ηρώων που έχουν πλέον απέναντί τους τη νέα «Mad Queen» του Game of Thrones (RIP Σέρσεϊ), υπάρχουν κάποιοι που δεν αποκλείουν ολική επαναφορά των Λευκών Οδοιπόρων. Μπορεί η Άρια να έκανε το ένα-δύο, μετατρέποντας σε... παγάκια τον Night King και ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για να φαγωθούν εκ νέου μεταξύ τους οι Ζωντανοί, ωστόσο υπάρχουν τρεις λόγοι που θέλουν τον Night King να επιστρέφει (με κάποιον τρόπο) στο τελευταίο επεισόδιο που ολοκληρώνει τη διαμάχη για τον Σιδερένιο Θρόνο -twist που ευνοεί φυσικά και τα σχεδιαζόμενα spin offs.

Α) Δεν βγαίνουν τα νούμερα

Παρακολουθώντας τη «Μάχη του Γουίντερφελ», μια από τις μεγαλύτερες απορίες που γεννήθηκαν ήταν η (παντελής σχεδόν) απουσία των Λευκών Οδοιπόρων από το πεδίο της μάχης. Και αν τα ζόμπι μπορούσαν άνετα να κάνουν τη δουλειά -όπως και αποδείχτηκε στην πράξη- το πρόβλημα παραμένει με τον συνολικό αριθμό των Νο2 στην ιεραρχία του στρατού των Νεκρών. Σε μια αποστροφή του λόγου του προς τον επικεφαλής της Νυχτερινής Φρουράς Τζήορ Μόρμοντ, ο Κρέιστερ (σ.σ. με το σπίτι πέρα από το Τείχος) είχε αναφέρει ότι έχει κάνει 99 γιους. Από τη στιγμή που κρατούσε στην κατοικία του μόνο τις κόρες του, με τις οποίες προχωρούσε σε αιμομιξίες, τα παιδιά αυτά προσφέρονταν θυσία στον Night King, προκειμένου οι Λευκοί Οδοιπόροι να τον αφήνουν στην ησυχία του. Ο Μανς Ρέιντερ, aka «ο Βασιλιάς πέρα από το Τείχος» που παραδόθηκε στην πυρά της Μελισάντρε στο Μαύρο Κάστρο, είχε πει στον Τζον Σνόου ότι ο λαός του κατεβαίνει κάθως είχε υποστεί τεράστιες απώλειες από τις επιθέσεις των White Walkers και των ζόμπι. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι ο Night King είναι ηλικίας 10-12.000 ετών, λογικά θα υπήρχε ένας «σεβαστός» αριθμός νεογέννητων που εντοπίστηκαν σε σκηνές κατεστραμμένων καταυλισμών έπειτα από επιθέσεις τύπου Χάρντχοουμ.

Λευκοί Οδοιπόροι
Λευκοί Οδοιπόροι/©HBO

Κάνοντας έναν πρόχειρο υπολογισμό, στην τηλεοπτική σειρά της HBO εμφανίστηκαν 5-6 έφιπποι καβαλάρηδες, plus οι δύο που σκότωσε ο Τζον Σνόου και ο ένας που εξολόθρευσε ο Σαμ. Πού είναι, λοιπόν, όλοι οι άλλοι; Πρόκειται για μια ακόμη περίπτωση σεναριακής-σκηνοθετικής ευκολίας στο πλαίσιο ενός κύκλου όπου όλα κινούνται σε ρυθμούς fast track, ή κάτι βαθύτερο έρχεται...

Το άγγιγμα του Night King

Καθ’ όλη τη διάρκεια της τηλεοπτικής σειράς οι πληροφορίες για το παρελθόν τόσο του Night King όσο και των Λευκών Οδοιπόρων δίνονται με το σταγονόμετρο. Η HBO υπόσχεται περισσότερες απαντήσεις στο «Ματωμένο Φεγγάρι», το prequel του Game of Thrones. Λίγο πριν από τη «Μάχη του Γουίντερφελ» ο Μπραν αποκαλύπτει πως αυτό που θέλει ο «Βασιλιάς της Νύχτας» είναι να φέρει τον θάνατο και ως εκ τούτου τη λήθη στο Γουέστερος. Σε παλαιότερο κύκλο υπήρχε μια σκηνή που έδειχνε τον Night King να παίρνει στην αγκαλιά του ένα παιδί του Κρέιστερ και με το άγγιγμά του να το μετατρέπει σε Λευκό Οδοιπόρο κάπου πέρα από το Τείχος που παρέπεμπε σε τελετουργικό χώρο.

game-of-thrones-night-king.gif

Το άγγιγμα αυτό ήταν αρκετό για να «ξυπνήσει» τον Βισέριον, δίνοντάς του τα χαρακτηριστικά μπλε μάτια. Ο Μπράν φέρει ακόμη τα σημάδια στο σημείο που τον ακούμπησε ο Night King –εξέλιξη που αποτέλεσε την αρχή του τέλους τόσο της «ασυλίας» που απολάμβανε το εν δυνάμει «τρίτο κοράκι» στις ρίζες του Γουέργουντ όσο και της ζωής του Χόντορ, ο οποίος κράτησε μέχρι θανάτου την πόρτα. Σύμφωνα με τη θεωρία αυτή, το άγγιγμα του Night King έχει αρχίζει να αλλάζει τον Μπραν, ανοίγοντας τον δρόμο για την επιστροφή των Λευκών Οδοιπόρων. Ερώτημα, φυσικα, παραμένει το πού τελικά ταξίδευε ο Μπραν, όταν η σύγκρουση Ζωντανών και Νεκρών βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη και ο κλοιός έσφιγγε επικίνδυνα γύρω από το γουέργουντ στην έδρα των Σταρκ, όπου τον πρόσεχε ο Θήον Γκρέιτζοϊ με τους συντρόφους του.

Το κομπαρσιλίκι πάει πολύ

Με τα παράπονα για το πώς εξελίσσεται η ιστορία του Game of Thrones να είναι πολλά, δεν λείπουν και εκείνοι που εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τον «περιφερειακό» ρόλο τόσο του Μπραν όσο και του Τζον Σνόου.

Μπραν Σταρκ
Μπραν Σταρκ/©HBO

Δύο από τους βασικότερους πρωταγωνιστές της τηλεοπτικής σειράς, οι οποίοι πέρασαν τα χίλια μύρια προκειμένου να εξελιχθούν ως χαρακτήρες, βρίσκονται στο περιθώριο της δράσης, παρακολουθώντας ως θεατές τις καταιγιστικές εξελίξεις στον τελευταίο κύκλο. Αρκετοί, λοιπόν, είναι αυτοί που περιμένουν ένα grand φινάλε!

Για να δούμε...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ