TV + Series

8 σειρές για τις μοντέρνες σχέσεις

Η τηλεόραση μάς δείχνει τη σημασία της αγάπης στις μέρες μας

112719-625369.jpg
Δανάη Καμζόλα
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
368757-762178.jpg

Δραματικές κωμωδίες βασισμένες σε ρομαντικές σχέσεις που ισοδυναμούν με τις καλές κλασικές rom-coms, μόνο που εδώ το θέμα είναι ανανεωμένο και φρέσκο. Οι χαρακτήρες εμπλέκονται σε πιο ρεαλιστικές και περίπλοκες καταστάσεις ενώ εκτυλίσσονται σε πιο ρεαλιστικά σκηνικά. 

Παρακάτω μια λίστα με αστείες, έξυπνες και φρέσκες τηλεοπτικές σειρές που στόχος τους είναι να ερευνήσουν και να ανακαλύψουν τη σημασία της αγάπης στις μέρες μας.

You' re the worst: Για αυτούς που φοβούνται τις δεσμεύσεις

Η σειρά του Stephen Falk είναι μια ευχάριστη συνέχεια των ρομαντικών κωμωδιών των προηγούμενων χρόνων. Αρχίζει με την Gretchen και τον Jimmy να γνωρίζονται σε έναν γάμο. Σύντομα φαίνεται ότι αυτοί οι δύο είναι φτιαγμένοι ο ένας για το άλλον αλλά για τους χειρότερους λόγους: είναι και οι δύο εντελώς εγωιστές, τοξικοί και αυτοκαταστροφικοί.

You' re the worst

Πίσω από αυτό το απροσδόκητο ζευγάρι κρύβεται μια σχέση γεμάτη μπελάδες: Εκείνη παλεύει με την κατάθλιψη ενώ εκείνος υποφέρει από τη χρόνια φοβία για συναισθηματική σύνδεση και δέσμευση. Αυτή η μορφή φόβου μπορεί να σκοτώσει τη σχέση ακόμη κι αν η αγάπη είναι αληθινή.

To You 're the Worst είναι μια σειρά ελκυστική, καμιά φορά ωμή ως προς την ανθρώπινη πλευρά και άκρως συναισθηματική που σίγουρα δεν θα σε αφήσει ανεπηρέαστο.

Love: Τι σημαίνει να είσαι με κάποιον που είναι εντελώς διαφορετικός από σένα

Η σειρά του Judd Apatow αναφέρεται σε δύο ολοκληρωτικά διαφορετικές προσωπικότητες γύρω στα τριάντα.

Η Mickey είναι μια νέα, αυτοκαταστροφική και συναισθηματικά εξαρτημένη γυναίκα που γνωρίζει τον Gus ο οποίος μόλις έχει χωρίσει από μια μακροχρόνια σχέση. Το μόνο κοινό που έχουν αυτοί οι δύο χαρακτήρες είναι ότι κανένας δεν είναι ρομαντικός.

Love

Είναι μια μορφή σχέσης που εναντιώνεται στην αγάπη που −όλως περιέργως− καταλήγει να λειτουργεί. Εκείνος γεμάτος ειλικρίνεια και αθωότητα όταν εκείνη τον σπρώχνει και του ζητάει να αφεθεί η σχέση τους, είναι συνεχώς στα πρόθυρα της καταστροφής με κάθε παρεξηγημένο μήνυμα ή συμπεριφορά. Κι αυτό είναι που κάνει το ασταθές ζευγάρι τόσο ταιριαστό.

Insecure: Όταν έχεις βρει τον σύντροφό σου αλλά νιώθεις ακόμα λίγο χαμένος

Το Insecure λύνει ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα παγκοσμίως στις σημερινές δραματικές κωμωδίες: την έλλειψη ποικιλίας σε κεντρικούς χαρακτήρες. Η πλειοψηφία των σειρών απασχολούν ετεροφυλικές σχέσεις και «άσπρες αντιλήψεις»

Από την δημιουργό Issa Rae, το Insecure είναι βασισμένο στη ζωή δύο μαύρων φίλων και ειδικά στη δική της. Η μυθιστορηματική Rae είναι μια νέα γυναίκα φοβισμένη να πετύχει τα επαγγελματικά της όνειρα και με έλλειψη αυτοπεποίθησης.

Insecure

Βρίσκεται σε σχέση για αρκετά χρόνια αλλά έρχεται αντιμέτωπη με μια υπαρξιακή κρίση όταν ένας ιδιαίτερα ελκυστικός πρώην της επιστρέφει και δείχνει το ενδιαφέρον του για εκείνη. Ο σύντροφός της, Lawrence, έχει αφεθεί λίγο οπότε η Issa φτάνει στο σταυροδρόμι. Άραγε βαδίζει προς ένα κακό μονοπάτι, θα πρέπει να μείνει πιστή στη σχέση της ή να αφεθεί στα πάθη της;

Όποιος έχει κάνει σχέση σίγουρα έχει περάσει από κάτι αντίστοιχο. Το Insecure δεν έχει απαραίτητα την απάντηση για τέτοιου είδους ζητήματα αλλά το ανθρώπινο και αξιαγάπητο πορτραίτο της Rae σίγουρα μόνο καλό μπορεί να μας κάνει.

New Girl: Η πιο κατάλληλη σειρά για τους single

Η σειρά της Elizabeth Mariwether είναι μια έντονη εξερεύνηση όσον αφορά τις αρετές της φιλίας και τη σημασία των ρομαντικών σχέσεων. Αν και η σειρά επαναπαύθηκε στην τελευταία σεζόν, η ηρωίδα της και οι συγκάτοικοι παραμένουν πιο γλυκοί από ποτέ. Ενώ τα ζευγάρια έχουν διαμορφωθεί (Nick και Reagan, Cece και Schmidt, Winston και Aly) οι χαρακτήρες μένουν αδέσμευτοι σε πολλές στιγμές της σειράς.

Η σειρά έχει οδηγήσει την τηλεόραση σε επικές στιγμές που αφορούν τις φιλικές ιστορίες αγάπης που πετυχαίνουν, τα άβολα ραντεβού και τα όρια φιλίας.

New Girl

Η σειρά New Girl δίνει επίσης μεγάλη έμφαση στη σημασία της φιλίας παρουσιάζοντάς την σαν μια πραγματική αγάπη. Οι καβγάδες, οι φίλοι που φεύγουν, όλα απεικονίζονται σαν αληθινοί χωρισμοί.

Man seeking woman: Για τις στιγμές που νιώθεις εγκαταλελειμμένος

Τα συναισθήματα στη σειρά του Simon Rich είναι πραγματικά αλλά παρουσιάζονται με κάπως σουρεαλιστικό τρόπο. Αυτό είναι άλλωστε που κάνει τη διαφορά στην κωμωδία με τον Jay Baruchel.

Υποδύεται έναν 30άρη, αιώνιο έφηβο που μόλις έχει χωρίσει από τη μακροχρόνια σχέση του. Η επιστροφή του στη μοναχική ζωή θα είναι οδυνηρή, ακριβώς όπως και η θλιβερή διαδικασία της «πεθαμένης» αυτής σχέσης που του διέλυσε τη ζωή.

Man Seeking Woman

Τα πρώτα επεισόδια είναι αστεία και συγκινητικά ειδικά για εκείνους που έχουν βιώσει πρόσφατα κάποιον σοβαρό χωρισμό και νιώθουν χαομένοι. Οι ελεύθεροι άνδρες θα νιώσουν και θα δουν τον εαυτό τους μέσα από τα καταστροφικά ραντεβού και τις καινούριες εμπειρίες που βιώνει ο Josh.

Master of None: Για εκείνους που δεν μπορούν να βάλουν το μυαλό τους σε τάξη

Βασισμένο πλήρως στην εποχή, ο Dev είναι πάντα δυσαρεστημένος και ταξιδεύει στις μοντέρνες θάλασσες αγάπης του Τinder ενώ θα προτιμούσε να ζήσει την Dolce Vita. Η σειρά Master Of None κάνει ανάλυση σε αυτά που έχουν αλλάξει (ή και όχι) στην αντιμετώπιση της αγάπης στις σύγχρονες εποχές, με έναν πολύ τρυφερό και συναφή τρόπο.

Σε αυτή τη σειρά θα αναγνωρίσεις το συναίσθημα που όλοι βιώνουμε με τα dating apps, ότι πάντα νιώθεις πως μπορείς να βρεις κάτι καλύτερο, αλλά και τον πανικό που νιώθεις αν δεσμευτείς με κάτι που απαιτεί περισσότερα από το να περνάς απλά καλά. Η αδυναμία να παίρνεις αποφάσεις και τέλος, η μόνιμη φοβία της αποτυχίας.

Master of None

Όμως, όπως δείχνει και η σειρά, η αποτυχία στην αγάπη είναι σαν να αποτυγχάνεις στην επαγγελματική σου ζωή: Πάντα θα σε σπρώχνει σε πιο υγιείς σχέσεις και πιο υγιείς μέλλον.

Casual: Για εκείνους που είναι (πολύ) κοντά στην οικογένειά τους

Αυτή η σειρά είναι για τη Val, μια σαραντάρα που μετά από το διαζύγιό της καταλήγει να μένει με τον μικρότερο αδερφό και την έφηβη κόρη της. Όλοι τους διατηρούν casual σχέσεις. Εξαιρετική ιδέα, έτσι; Ναι, μάλλον μόνο σε σενάριο.

Στην πραγματική ζωή δεν είναι τόσο απλό, όπως είναι φανερό και στις 3 πρώτες σεζόν της σειράς. Οι πιο ελεύθερες σχέσεις βολεύουν αλλά συχνά γίνονται άβολες όταν δεν είσαι σίγουρος για το τι θες − το μόνο καλό είναι ότι βοηθάνε να μην υποφέρεις πολύ. Το να δεσμεύεσαι σε μία σχέση σημαίνει να αποδεχθείς το ρίσκο τού να υποφέρεις.

Casual

Η άλλη σημαντική όψη της σειράς είναι ότι δείχνει πως το να είσαι πολύ κοντά με μέλη της οικογένειάς σου (την κόρη σου, την αδερφή σου ή τον αδερφό σου) μπορεί να έχει ένα πολύτιμο αποτέλεσμα.

I Love Dick: Για τους εμμονικούς τύπους

Παντρεμένη για πολλά χρόνια η Chris ερωτεύεται τον Dick, έναν διανοούμενο cowboy (ναι, είναι περίπου σειρά φαντασίας) που τον γνωρίζει σε μια καλλιτεχνική κατοικία στο Τέξας.

Η Chris μετατρέπει την εμμονή της σε τέχνη και γράφει στον Dick εκατοντάδες γράμματα και προβληματίζεται για τον γάμο της. Η σειρά ερευνά τη γυναικεία ματιά, υιοθετώντας μια φεμινιστική άποψη για τους γυναικείους πόθους.

Kevin Bacon / I Love Dick

Το Ι Love Dick είναι μια δυνατή σειρά με ένταση και μας φέρνει αντιμέτωπους με την τρελή ενέργεια που περιέχει μια ρομαντική εμμονή και πώς μπορούμε να την τρέφουμε συνεχώς. Η Chris επιλέγει να κάνει ακριβώς το αντίθετο απ' αυτό που θα της πρότεινε μια φίλη ή ένα γυναικείο περιοδικό: αντί να προστατέψει τον εαυτό της και να ξεφύγει από τις εμμονές της επιλέγει να μπει με σώμα και ψυχή μέσα σε αυτό που ζει.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ