- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Vinyl: Η τηλεόραση γίνεται πανκ
H μουσική τα τελευταία χρόνια είναι βασικό συστατικό του σινεμά. Βιογραφίες και φιλμ που εμπνέονται από κάποια μουσική ιστορία, σπουδαίοι σκηνοθέτες όπως ο Martin Scorsese που ασχολούνται και μουσικά φιλμ που δεν τα βλέπουν πια μόνο οι λίγοι τυχεροί των φεστιβάλ αλλά όλος ο πλανήτης, αποδεικνύουν πως η μουσική λατρεύει το σινεμά και το αντίστροφο.
Τώρα φαίνεται ότι ήρθε η ώρα να συμβεί αυτό και στην τηλεόραση και μάλιστα όχι σαν απλό βίντεο κλιπ αλλά σαν αφορμή για μυθοπλασία. Ήδη από την Κυριακή 14/2 κολλήσαμε με το “Vinyl”. Μιλάμε φυσικά για το πρώτο από τα 10 επεισόδια της συναρπαστικής σειράς της ΗΒΟ, που προβλήθηκε στην Ελλάδα ταυτόχρονα με την Αμερική από τα κανάλια Novacinema, με εμπλεκόμενους τον Martin Scorsese (που στο παρελθόν έχει κάνει ταινίες για τους Band και τους Rolling Stones) και τον Mick Jagger (του οποίου ο γιος συμμετέχει στο καστ της σειράς).
Το πρώτο επεισόδιο είναι τόσο δυνατό και εθιστικό όσο και οι ήχοι του punk, της disco, του hip-hop που εμφανίζονται στο ξεκίνημα τους. Ο πρωταγωνιστής Ρίτσι Φινέστρα (έξοχος στο ρόλο ο Μπόμπι Καναβάλε), πρόεδρος της δισκογραφικής εταιρείας American Century που κάποτε έφτιαχνε και χαλούσε καριέρες βρίσκεται τώρα σε αδιέξοδο. Η εταιρεία του εξαγοράζεται από μια γερμανική δισκογραφική κλασικής μουσικής! Προσπαθώντας να τη σώσει θα ρισκάρει φτάνοντας στα άκρα. Φόντο η Νέα Υόρκη της δεκαετίας του ’70, μια πόλη πλημμυρισμένη από ήχους, χρώματα, αμφισβήτηση, έρωτα, ναρκωτικά, όνειρα, αγώνες, χρήμα, τέχνη, μουσική. Μέσω της ιστορίας αυτής της δισκογραφικής μαθαίνουμε πολλά για τα άδυτα της μουσικής βιομηχανίας. Ο «όμορφος κόσμος, αγγελικά πλασμένος» της show business που φαίνεται προς τα έξω, είναι μια παραπλανητική εικόνα παραμορφωμένη από τους προβολείς.
Info: Η σειρά «Vinyl» σε παραγωγή Μάρτιν Σκορσέζε, Τέρενς Γουίντερ και Μικ Τζάγκερ προβάλλεται με ελληνικούς υπότιτλους στα κανάλια Novacinema ταυτόχρονα με την Αμερική, κάθε Κυριακή στις 4:00 και σε επανάληψη κάθε Δευτέρα 22:10. Αν δεν θέλεις να το ξενυχτάς υπάρχει και η εναλλακτική να τη δεις live στο tablet, το PC ή το Smartphone ή Οn Demand μέσω Nova GO και χωρίς επιπλέον χρέωση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η 5η σεζόν της σειράς του Netflix έκανε πρεμιέρα στις 26 Νοεμβρίου
Έχουν περάσει 3 χρόνια από την τελευταία σεζόν, και 10 χρόνια περίπου από τότε που η σειρά ξεκίνησε
Το απαξιωτικό σχόλιο που έκανε προ δεκαπέντε ετών ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Warner
To HBO παρουσίασε το τρέιλερ της σειράς που κάνει πρεμιέρα στις 18 Ιανουαρίου
Ίσως όμως η μεγαλύτερη ανησυχία να αφορά τη δημιουργικότητα
Η δημοφιλής σειρά επιστρέφει με νέο κύκλο επεισοδίων - Πρεμιέρα 18 Δεκεμβρίου
Τι αφορά το deal που ανακοίνωσαν
Πολλοί πίστεψαν ότι θα γίνει το remake της σειράς
Όλα όσα αξίζουν μια θέση στη watchlist
Όταν ο Μπέργκμαν, ο Λιντς και άλλοι δημιουργοί ασχολήθηκαν με τη διαφήμιση
Θρήνος στον χώρο της υποκριτικής
O δημιουργός των «Breaking Bad» και «Better Call Saul» επιστρέφει σε μεγάλα κέφια
Οι πρώτες αναφορές προήλθαν από τον Γάλλο ειδικό στα media Κλεμάν Γκαρέν
Η διάσημη ηθοποιός θα ενσαρκώσει την αδερφή της Μορτίσια Άνταμς στη σειρά του Netflix
Η επίσημη ανακοίνωση του τηλεοπτικού σταθμού
Το Hawkins βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στην απειλή του Upside Down
Το story της ηθοποιού στο Instagram
Η πρώτη εκφωνήτρια, η τηλεόραση των Ενόπλων Δυνάμεων και τα ιδιωτικά κανάλια
Η σειρά-προοίμιο του Game of Thrones επιστρέφει με νέο κύκλο επεισοδίων - Πότε κάνει πρεμιέρα
Γιατί οι σειρές γίνονται πιο εύπεπτες, πιο ίδιες και τελικά πιο «χαζές»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.