TV + Series

8 αγαπημένες τηλεοπτικές διακοπές

Έτσι κι αλλιώς ο Αύγουστος είναι μήνας επαναλήψεων

114980-643438.jpg
Ελίζα Συναδινού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
134839-307773.jpg

Πώς η ελληνική τηλεόραση είδε τις καλοκαιρινές διακοπές ταξιδεύοντας σε ελληνικά νησιά αλλά και στο εξωτερικό.

Αύγουστος στην Αθήνα και το πιο κοντινό που έχουμε σε παραλία είναι η οθόνη: τουτέστιν, τα δελτία καιρού που παίζουν οπωσδήποτε κωλαράκια στις ξαπλώστρες για να υπογραμμίσουν πόση ζέστη κάνει και τις αγαπημένες μας σειρές που (την καλή εποχή) ταξίδεψαν σε όποιο νησί και παρανησάκι υπάρχει για να εμπλουτίσουν την θεματολογία τους.

1. Ντόλτσε Βίτα στην Κέρκυρα

Σεισμός; Πού; Στη Ρόδο; Άστα Ντορίτα μου, πήγαμε κι ήρθαμε, τι να σου πω, ακόμα κουνιέμαι!

Η Χριστίνα λέει ψέμματα ότι πάει εκδρομή στη Ρόδο με τη Σάσα-Τσαμπίκα, ενώ στ’αλήθεια πάει ρομαντικό τριήμερο με τον παρολίγο γαμπρό της, αμούστακο Αντωνάκη (με τον Αντωνάκη μαζί, σαν εκδρομή Λυκείου θα είμαστε) στην Κέρκυρα, κι όλα αυτά για να πέσουν σχεδόν μούρη με μούρη με την Ασπασία που πάει να προσκυνήσει στον Άγιο Σπυρίδωνα (καλά ρε Ασπασία, τρεις μέρες θα τον προσκυνάς;)

2. Δυο Ξένοι στις Σπέτσες

Κι άλλες δικαιολογίες: ο Κωνσταντίνος λέει ότι πήγε στο Λονδίνο για να αγοράσει ένα θεατρικό βιβλίο, και η Μαρίνα ότι πήγε στο Κόσοβο σε αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας. Στην πραγματικότητα, το καίνε στο σπετσιώτικο κονάκι της κυρα-Νίτσας όπου ο ταλαιπωρημένος καθηγητής μυείται στο ούζο, στη Χαρούλα και στην ξυριστική μηχανή και η βαμμένη ξανθιά (μαζί με τη μισή Ελλάδα) στο Μονόγραμμα του Ελύτη.

3. Στο Παρα Πέντε στη Μύκονο

Εννοείται ότι οι πέντε προσπαθώντας να λύσουν το μυστήριο τους πηγαίνουν στη Μύκονο και εννοείται ότι καταλήγουν σε παραλία γυμνιστών ψάχνοντας να βρουν ένα μάρτυρα (Πως να τον εντοπίσουμε; Δεν μας έδωσε και καμιά περιγραφή... απ’την άλλη τι να μας πει, ότι είναι ένας με μεγάλη...;). Και εννοείται ότι πέφτουν πάνω στη γιαγιά του Σπύρου και τη Θεοπούλα, την ώρα που είναι έτοιμες να αγοράσουν μαγιώ (μόνο το κάτω γιατί θέλουν να κάνουν τοπλες).

4. Είσαι το ταίρι μου στην Άνδρο

Η Στέλλα και ο Σωτήρης, πολύ πριν ευοδωθεί το ειδύλλιο που έκανε όλες τις γεματούλες να αναθαρρήσουν, μεταφέρουν την αντιπάθεια τους στο εξοχικό στην Άνδρο. Στο νησί καταφτάνει και η Βίκυ με το Γρηγόρη, που της ζητάει να του κάνει ξενάγηση στο μουσείο Γουλανδρή. Η Βίκυ έντρομη ζητάει τη βοήθεια της Στέλλας...

-Σώσε με, στα πόδια σου πέφτω, μόνο εσύ μπορείς να με γλιτώσεις! Τι είναι τα Τουλούζ-Λωτρέκ;

-Ορίστε;

- Ήρθε ο Γρηγόρης αναστατωμένος απ’το μουσείο και μου είπε ότι είναι γεμάτο Τουλούζ-Λωτρέκ!

–Ααα, να το ψεκάσουμε!

5. Εγκλήματα στη Σύρο

Ήταν ένα μικρό καράβι...

 

 

Η παρέα πάει για διακοπές στη Σύρο, όπου ο Αχιλλέας φέρνει γούρι στη Σωσώ στο καζίνο, η Φλώρα και ο χασάπης κυνηγιούνται στις γωνίες, η Κορίνα διαβάζει την «Ευτυχισμένη πόρνη» στην παραλία και ο Παύλος κοιμάται όρθιος.

Στο τέλος του επεισοδίου που είναι και το τέλος της σεζόν, κάνουν το λάθος να επιβιβαστούν όλοι μαζί σε μια βαρκούλα, αλλά η Σωσώ έχει άλλα σχέδια...

6. Κλείσε Τα Μάτια στη Σύρο

Πάαααλι, τράαααβα σκανδάαααλη.

Κλείσε τα μάτια- Επεισόδιο 1

Μερικά χρόνια μετά, η Σύρος ενέπνευσε και τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη, αφού εκεί ξεκίνησαν και τελείωσαν όλα: με ένα ταξίδι στη Σύρο... Στο πρώτο επεισόδιο αυτός κυνηγάει την Πέμη Ζούνη με μια φωτογραφική σαν σωστός stalker σε όλη την Ερμούπολη, ενώ στο τελευταίο (που μας έβγαλε όλους απ’τα ρούχα μας, αφού δυο σεζόν παρακολουθούσαμε το όνειρο της κυρίας με τη μεγάλη φαντασία) ματαίως τον περιμένει εκείνη στην αποβάθρα κάτω απ’τα Βαπόρια. 

7. Απαράδεκτοι στην Πορτογαλία

Ο Σπύρος και η Δήμητρα προσπαθούν ματαίως να αναβιώσουν το μήνα του μέλιτος τους στην Πορτογαλία «Σπύρο φίλα με πάλι... ξέρεις τι θέλω, αισθησιακά όπως τότε... Σπύρο μισό λεπτό: τότε όμως μ’άρεσε, τώρα δεν μ’αρέσει» και ο Γιάννης πέφτει μούρη με μούρη με τον έρωτα της ζωής του, το Βαγγέλη.

8. Περί Ανέμων και Υδάτων στην Κέρκυρα

Μια νοσταλγική και καλοδουλεμένη σειρά γυρισμένη στην Κέρκυρα. Ξεκινούσε με τους Χαρταετούς του Μίκη Θεοδωράκη και για τρία χρόνια μας ταξίδεψε στα πανέμορφα καντούνια, μας σύστησε την τραγουδιστή λαλιά και τον τρόπο ζωής στην πρωτεύουσα του Ιονίου.Σχεδόν από άλλη εποχή! Το ζευγάρι της ιστορίας (πάντα υπάρχει ένα ζευγάρι στην ιστορία) ήταν ο Σπυρος Παπαδόπουλος και η Γωγώ Μπρέμπου, όπως είναι φυσικό όμως, την παράσταση έκλεψαν η Ελένη Χατζυαργύρη, η Δέσποινα Μπεμπεδέλη και ο Θανάσης Βέγγος που επανεμφανίστηκε μετά από χρόνια στην τηλεόραση, οι τελευταίοι ως τρυφεροί φίλοι και ταυτόχρονα αντίπαλα πεθερικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ