Τεχνολογια - Επιστημη

Nestlé Needs YOUth: Μια επένδυση στους νέους και στο μέλλον

Η πρωτοβουλία Nestlé Needs YOUth προσφέρει σε νέες και νέους έως 29 ετών τα εφόδια που χρειάζονται για να διαμορφώσουν την επαγγελματική τους ζωή

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Nestlé Needs YOUth

Nestlé Needs YOUth: Διαβάστε για την παγκόσμια πρωτοβουλία για την απασχόληση στους νέους.

Το 2013, με την παγκόσμια οικονομική κρίση στην κορύφωσή της και τα ποσοστά ανεργίας των νέων σε επίπεδα ρεκόρ, η Nestlé σχεδίασε μια πρωτοβουλία που είχε ως βασικό σκοπό να συμβάλλει στη βελτίωση της απασχόλησης των νέων ανθρώπων και να ενισχύσει τις δεξιότητές τους. Σκοπός της πρωτοβουλίας, η ανανέωση της πίστης στο μέλλον και των ονείρων τους. Έτσι, γεννήθηκε το πρόγραμμα Nestlé Needs YOUth που εγκαινιάστηκε τον Νοέμβριο του 2013 στην Αθήνα και δέκα χρόνια αργότερα συνεχίζει να υποστηρίζει την επαγγελματική ζωή των νέων.

Αναγνωρίζοντας τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν οι νέοι στο κοινό μας μέλλον, η Nestlé Ελλάς εφάρμοσε από την αρχή το πρόγραμμα και δέκα χρόνια αργότερα η εταιρεία έχει έρθει σε επαφή με πάνω από 22.000 νέες και νέους από όλη την Ελλάδα, ενώ παράλληλα έχει προσφέρει περισσότερες από 1.250 ευκαιρίες απασχόλησης και πρακτικής άσκησης.

Nestlé Needs YOUth

«Ξέρουμε πως όταν μπορούμε να βοηθήσουμε τους νέους να πετύχουν τους στόχους και τις φιλοδοξίες τους, να δημιουργήσουν και να πρωτοπορήσουν, τότε έχουμε πετύχει σαν κοινωνία», επισήμανε ο Διευθύνων Σύμβουλος, Νίκος Εμμανουηλίδης, αποδεικνύοντας με το μήνυμά του τη διαχρονική δέσμευση της εταιρείας.

Όσον αφορά την ελληνική αγορά, η εταιρία με την πρωτοβουλία της Nestlé Needs YOUth πλαισιώνει μια σειρά από σημαντικές δράσεις, σε συνεργασία με Ακαδημαϊκά Ιδρύματα της χώρας μας, όπως το Πρόγραμμα Ανοιχτής Καινοτομίας Ignite Ideas που υλοποιείται τα τελευταία τέσσερα χρόνια σε συνεργασία με το Κέντρο Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το πρόγραμμα αυτό επιταχύνει καινοτόμες ιδέες από ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις σε τομείς που συνδέονται με τη δραστηριότητα της Nestlé, με στόχο την εφαρμογή τους σε πραγματικό περιβάλλον εργασίας.

Nestlé Needs YOUth

Ακόμη, με την εφαρμογή του προγράμματος «Nesternship» προσφέρεται η δυνατότητα σε τελειόφοιτους να ξεκινήσουν να χτίζουν την επαγγελματική τους εμπειρία μέσα από την πρακτική άσκηση ενώ συμμετέχει ενεργά στην πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Εuropean Vocational Skills Week» μέσα από την οργάνωση ημερίδων που στόχο έχουν να εκπαιδεύσουν και να ενημερώσουν τους νέους γύρω από επίκαιρα θέματα της επιχειρηματικής δραστηριότητας, όπως ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός, οι Πωλήσεις, η Πράσινη Επιχειρηματικότητα αλλά και η Βιωσιμότητα. 

Σε αυτό το πλαίσιο της ενίσχυσης και διεύρυνσης των δράσεων για την υποστήριξη των νέων, η Nestle Ελλάς υπέγραψε πρόσφατα και Σύμφωνο Συνεργασίας με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με στόχο την εφαρμογή κοινών δράσεων για την ενίσχυση της απασχόλησης των αποφοίτων του.

Ο Βασίλης Αδαμίδης, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού της Nestlé Ελλάς, τονίζει:

«Οι νέοι άνθρωποι είναι οι αυριανοί επιχειρηματίες, εκείνοι που θέλουμε να δημιουργήσουν, να καινοτομήσουν και να φέρουν αλλαγές. Είναι απαραίτητο – ειδικά σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον που μεταβάλλεται διαρκώς – να τους προσφέρουμε τα εφόδια που χρειάζονται για την επαγγελματική τους εξέλιξη. Στη Nestle Ελλάς μένουμε εστιασμένοι στην υποστήριξή τους με το 35% των νέων προσλήψεων μας κάθε χρόνο να είναι άτομα κάτω των 30 ετών».

Βασίλης Αδαμίδης, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού Nestlé Ελλάς, και Νίκος Εμμανουηλίδης, Διευθύνων Σύμβουλος Nestlé Ελλάς
Βασίλης Αδαμίδης, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού Nestlé Ελλάς, και Νίκος Εμμανουηλίδης, Διευθύνων Σύμβουλος Nestlé Ελλάς

Ένα καινοτόμο πρόγραμμα που αποσκοπεί στην ενίσχυση των δεξιοτήτων και της απασχόλησης των νέων είναι απολύτως απαραίτητο στη σημερινή ταχέως εξελισσόμενη αγορά εργασίας. Τέτοιες πρωτοβουλίες σαν αυτή του προγράμματος Nestlé Needs YOUth αποτελούν την βάση της προόδου, προσφέροντας μυριάδες οφέλη. Ενδυναμώνουν τη νεολαία εξοπλίζοντάς την με σχετικές δεξιότητες και γνώσεις, γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ θεωρητικής εκπαίδευσης και πρακτικής εφαρμογής. Αυτό όχι μόνο ενισχύει την αυτοπεποίθησή τους αλλά αυξάνει και τις πιθανότητές τους να εξασφαλίσουν ουσιαστικές ευκαιρίες απασχόλησης. Επιπλέον, οι πρωτοβουλίες αυτές ενισχύουν τη δημιουργικότητα και την προσαρμοστικότητα, εμφυσώντας μια κουλτούρα καινοτομίας που είναι απαραίτητη σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο επαγγελματικό τοπίο. Επενδύοντας στο δυναμικό του νεαρού εργατικού δυναμικού μας, όχι μόνο εξασφαλίζουμε την προσωπική τους ανάπτυξη αλλά συμβάλλουμε και στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη των κοινοτήτων μας. Είναι επιτακτική ανάγκη να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε και να γιορτάζουμε αυτά τα προγράμματα, καθώς διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση ενός πιο φωτεινού και ευημερούντος μέλλοντος για τη νεολαία και την κοινωνία στο σύνολό της.

Μάθε περισσότερα για την σημαντική πρωτοβουλία για τους νέους της Nestlé Ελλάς εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ