Smart Life

Nestlé Needs YOUth: Το επιτυχημένο πρόγραμμα απασχόλησης συνεχίζεται

Διαβάστε για την ιστορία της Κατερίνας Αχτύπη και την συμμετοχή της στην πρωτοβουλία Nestlé Needs YOUth το 2020, την οδήγησε στο Τμήμα Βιώσιμων Συσκευασιών της Nestlé Ελλάς

114868-649339.jpg
Μαρία Αλεξίου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
thumbnail_nestle.jpg

Nestlé Needs YOUth: Διαβάστε για την παγκόσμια πρωτοβουλία για την απασχόληση στους νέους.

Σε έναν κόσμο που αλλάζει πιο γρήγορα από ότι περιμέναμε, είναι σημαντικό να είσαι προσαρμοστικός και να έχεις τη δύναμη και τη διάθεση για αλλαγή και ανανέωση. Λίγοι θα περίμεναν ότι η παγκόσμια πρωτοβουλία «Nestlé Needs YOUth» που εγκαινίασε το 2013 και η Nestlé Ελλάς θα είχε μια τόσο μεγάλη επιτυχία και θα συνεχιζόταν έπειτα από σχεδόν μια δεκαετία, όμως η επένδυση στους νέους δεν έχει πάψει μια συνεχής διαδικασία για την εταιρία. Μια διαδικασία που έχει ήδη προσφέρει νέες δεξιότητες και εμπειρίες στην εταιρία και φυσικά ανταποδίδει με εξαιρετικές ευκαιρίες απασχόλησης νέους κάτω των 30 ετών.

Το αποτύπωμα της πρωτοβουλίας «Nestlé Needs YOUth» στη χώρα μας είναι ήδη εντυπωσιακό. Η Nestlé Ελλάς, στο διάστημα 2014 – 2022, έχει προσφέρει 720 ευκαιρίες απασχόλησης και 344 θέσεις πρακτικής άσκησης σε νέους κάτω των 30 ετών, πολλοί εκ των οποίων αποτελούν πλέον αναπόσπαστα μέλη της εταιρείας.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των δράσεων Nestlé Needs YOUth εντάσσεται και το πρόγραμμα Alliance 4 YOUth, στο οποίο για 2η φορά η Nestlé σε συνεργασία με μεγάλες επιχειρήσεις στην ελληνική αγορά έκανε ένα ανοιχτό κάλεσμα σε νέους και νέες, ώστε να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, να έρθουν σε επαφή με έμπειρα στελέχη και να κερδίσουν την ευκαιρία να έχουν εξάμηνη απασχόληση σε μια μεγάλη εταιρεία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Κατερίνα Αχτύπη. Η συμμετοχή της στην πρωτοβουλία Nestlé Needs YOUth το 2020, την οδήγησε στο Τμήμα Βιώσιμων Συσκευασιών της Nestlé Ελλάς όπου εργάζεται, και σήμερα μοιράζεται μαζί μας αυτή την πορεία. «Σπούδασα Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχω μεταπτυχιακό στις Περιβαλλοντικές Επιστήμες. Εργάστηκα σε διάφορα ερευνητικά ινστιτούτα στην Ευρώπη, με κύριο θέμα την έρευνα στην μικροπλαστική ρύπανση και την ωκεανογραφία. Παράλληλα έκανα εθελοντισμό σε περιβαλλοντικές οργανώσεις. Αποφάσισα να συμμετέχω στην πρωτοβουλία της Nestlé για την υποστήριξη των νέων γιατί η εταιρεία έχει θέσει ως προτεραιότητα το περιβάλλον. Μετά τη λήξη της πρακτικής μου μέσω του προγράμματος Nestlé Needs YOUth, συνέχισα να εργάζομαι στην εταιρεία ως Sustainable Packaging Assistant, μοιράζοντας τον χρόνο μου μεταξύ σχεδίων για τη βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα και ενός παγκόσμιου έργου που υλοποιείται σε συνεργασία με τα κεντρικά του Ομίλου. Φέτος τον Μάιο είχα την ευκαιρία να παραβρεθώ στο πλαίσιο του European Vocational Skills Week σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, με συμμετοχή μελών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εκπροσώπων εταιρειών, όπου συζητήθηκαν επίκαιρα θέματα γύρω από τις δεξιότητες που απαιτούνται σήμερα για τη μετάβαση στην Πράσινη Οικονομία. Η Nestlé Ελλάς πίστεψε σε μένα και συνεχίζει να μου δίνει καθημερινά τη δυνατότητα να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου και να εξελιχθώ», επισημαίνει η Κατερίνα που έχει ήδη καταφέρει να κάνει σπουδαία βήματα προς την επίτευξη των επαγγελματικών της στόχων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2014 έως το 2022, το 75% των νέων θέσεων απασχόλησης στην Nestlé Ελλάς καλύφθηκε από νέους κάτω των 30 ετών. Από την έναρξη της πρωτοβουλίας Nestlé Needs YOUth έως σήμερα, πάνω απο 15.000 ταλαντούχοι νέοι έχουν συμμετάσχει στα σεμινάρια και τις εκπαιδεύσεις της που τους δίνουν τη δυνατότητα να εφαρμόσουν και να ενισχύσουν τις δεξιότητες και τις γνώσεις τους ώστε να εκκινήσουν την επαγγελματική τους ζωή.

Ο Βασίλης Αδαμίδης, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού, επισημαίνει: «Όταν βοηθάμε τους νέους ανθρώπους να κρατήσουν τα όνειρά τους ζωντανά και να πετύχουν τους στόχους και τις φιλοδοξίες τους, κτίζουμε το μέλλον. Είναι απαραίτητο να τους εξοπλίσουμε με όλα τα εφόδια που χρειάζονται γιατί είναι οι αυριανοί επιχειρηματίες και στελέχη, εκείνοι που θέλουμε να δημιουργήσουν, να πρωτοπορήσουν και να φέρουν αλλαγές. Και στη Nestlé Ελλάς γίνεται πράξη, κάθε μέρα.»

Μάθε περισσότερα για την σημαντική πρωτοβουλία για τους νέους της Nestlé Ελλάς εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ