Τεχνολογια - Επιστημη

Η εμπειρία και η ηρεμία ενός συνδεδεμένου κόσμου στο πρώτο European Samsung Summit

Οι νέες σειρές τηλεοράσεων, ήχου, Smart Home και ψηφιακών συσκευών διαμορφώνουν το μέλλον με ανατρεπτικές ιδέες και τεχνολογίες

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Samsung παρουσίασε τη νέα σειρά συνδεδεμένων συσκευών στο πρώτο European Samsung Summit

Η Samsung παρουσίασε τη νέα σειρά συνδεδεμένων συσκευών στο πρώτο European Samsung Summit.

«Πόσα προϊόντα θα πάρεις ρε συ, για να νιώσεις ευτυχισμένος;». Είναι η ερώτηση που φτάνει στα αυτιά μου από την παρέα που βρίσκεται δίπλα μου και κοιτά την τεχνολογία της εικόνας σε όλο της το μεγαλείο, ενώ τα μάτια μου γυρνούν διαρκώς στις νέες σειρές τηλεοράσεων, ήχου, Smart Home και ψηφιακών συσκευών που παρουσιάζει η Samsung Electronics Co. Ltd στο πρώτο European Samsung Summit, στη Φρανκφούρτη.

Η Samsung παρουσίασε τη νέα σειρά συνδεδεμένων συσκευών στο πρώτο European Samsung Summit

Είναι ένα press trip που αποκτά ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον όσο περνά ο χρόνος, είναι μία αληθινή γιορτή της τεχνολογίας και είναι μια ζωντανή σύνδεση με το μέλλον. Οι αριθμοί λένε πως στον σύγχρονο υβριδικό κόσμο, το μέσο νοικοκυριό στην Ευρώπη έχει στην κατοχή του 8-10 συνδεδεμένες συσκευές. O Benjamin Braun, Chief Marketing Officer της Samsung Europe, λέει με στοχαστικό τρόπο στην ομιλία του ότι «στη Samsung δημιουργούμε εμπειρίες που βοηθούν τους πελάτες μας να εξοικονομήσουν ενέργεια και να ζήσουν πιο άνετα. Από τις κορυφαίες στον κλάδο τηλεοράσεις Neo QLED και OLED μέχρι τα πλυντήρια, που χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για να ρυθμίσουν τον χρόνο και την ποσότητα απορρυπαντικού και νερού που χρειάζεται κάθε κύκλος πλύσης, τα προϊόντα μας παραμένουν συνδεδεμένα μέσω του SmartThings».

Μικρά πράγματα με μεγάλο αντίκτυπο. Όσο περιηγούμαστε σε αυτή την έκθεση - διαδραστική εμπειρία, τόσο περισσότερο συνειδητοποιείς πως αυτά τα καινοτόμα προϊόντα -που, ναι, τα θέλεις όλα στο έξυπνο σπίτι σου- σχεδιάστηκαν για να αλλάξουν τον τρόπο που ζούμε. Να χαλαρώσουμε και να αφήσουμε το SmartThings να μας βοηθήσει με ασφάλεια: να συνδεθεί, να παρακολουθεί και να ελέγχει όλες τις έξυπνες συσκευές μας.

Η Samsung παρουσίασε τη νέα σειρά συνδεδεμένων συσκευών στο πρώτο European Samsung Summit

Ένα πιο έξυπνο οικοσύστημα ψυχαγωγίας

Όλη η νέα σειρά τηλεοράσεων της Samsung για το 2023 συνδέεται με την εφαρμογή Samsung SmartThings. Κι επειδή μια premium και συνδεδεμένη εμπειρία οθόνης είναι πλήρης μόνο με εξαιρετικά καθηλωτικό ήχο, οι τηλεοράσεις Samsung έχουν ενσωματωμένο Dolby Atmos και Samsung Object Tracking Sound (OTS), επιτρέποντας στους ήχους ταινιών, αθλητικών αγώνων ή παιχνιδιών να μεταφέρονται στα ηχεία για τον καλύτερο ατμοσφαιρικό ήχο surround.

Η Samsung παρουσίασε τη νέα σειρά συνδεδεμένων συσκευών στο πρώτο European Samsung Summit

Οι tech lovers θα ενθουσιαστούν με το ενσωματωμένο IoT Hub που επιτρέπει βελτιωμένη συνδεσιμότητα και συμβατότητα στις νέες τηλεοράσεις Neo QLED 4K και 8K της Samsung, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται πλέον να αγοράζουν ένα επιπλέον dongle (συσκευή σύζευξης) για τις περισσότερες συσκευές τους.

Η Samsung παρουσίασε τη νέα σειρά συνδεδεμένων συσκευών στο πρώτο European Samsung Summit

Στην κορυφή της παγκόσμιας αγοράς τηλεοράσεων για 17 χρόνια, η Samsung πρωτοπόρησε όταν παρουσίασε τη νέα κατηγορία Lifestyle TV. Η The Frame είναι ένα έργο τέχνης αφού δεν μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά από μία λεπτή κορνίζα και μετατρέπεται στη δική σου προσωπική γκαλερί. Η δημοφιλής διάταξη του Samsung Art Store της The Frame θα αναδιοργανωθεί σύντομα, για να παρέχει μια δυναμική αρχική σελίδα που θα επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν προεπισκόπηση έργων τέχνης, οποιουδήποτε μεγέθους, με μια ματιά. Η εμπειρία θα είναι ανάλογη με αυτή μιας περιήγησης σε πραγματικές γκαλερί τέχνης και μουσεία, με πρόσβαση σε περισσότερα από 2.000 φημισμένα έργα τέχνης που θα μπορούμε να απολαμβάνουμε στη ματ οθόνη μας. Όσο την περιεργάζομαι από κοντά, αποσπώντας τα μαγνητικά της πλαίσια, σκέφτομαι ποιον αγαπημένο πίνακα θα διάλεγα για κάδρο. Η The Serif με σχεδιασμό 360, το εμβληματικό σχήμα «I» που έδωσαν οι κορυφαίοι Γάλλοι designers Ronan & Erwan Bouroullec και την κομψή μεταλλική βάση, φαίνεται όμορφη από μπροστά έως πίσω και με τη ματ οθόνη της μειώνει δραστικά τις αντανακλάσεις φωτός. Η The Sero με την αυτόματη περιστρεφόμενη βάση μεταφέρει την ψυχαγωγία του smartphone στην TV και κερδίζει το ενδιαφέρον αρκετών συναδέλφων που σπεύδουν να «παίξουν» μαζί της. Η The Terrace, δείχνει τον τρόπο να απολαύσετε την τηλεόρασή σας σε εξωτερικούς χώρους με τεχνολογία εικόνας QLED και πρόσβαση σε διάφορα περιεχόμενα με την ενσωματωμένη Smart TV.

Η Samsung παρουσίασε τη νέα σειρά συνδεδεμένων συσκευών στο πρώτο European Samsung Summit

Τα καλά νέα της Samsung για τους φανατικούς gamers

Η Samsung ανακοίνωσε τα νέα μοντέλα για τις σειρές Odyssey, ViewFinity και Smart Monitor στη CES 2023. Παρέχοντας απαράμιλλη ποιότητα εικόνας και μια σειρά καινοτόμων χαρακτηριστικών για άτομα που θέλουν να εργαστούν, να παίξουν και να ζήσουν μέσω της οθόνης τους, στο Samsung Summit παρουσιάστηκαν premium gaming οθόνες, όπως η Odyssey Neo G7 43”, η Odyssey Ark 55” και η πρόσφατη gaming τηλεόραση της Samsung QD-OLED 77”.

Η Samsung παρουσίασε τη νέα σειρά συνδεδεμένων συσκευών στο πρώτο European Samsung Summit

SmartThings Energy: Πρωτοπορία και βιωσιμότητα

Με το ζήτημα της ενέργειας να απασχολεί κάθε σπίτι, η υπηρεσία SmartThings Energy μας βοηθά να πάρουμε καλύτερες αποφάσεις τόσο για το περιβάλλον όσο και για την τσέπη μας, δείχνοντας στην πράξη τι σημαίνει να αναπτύσσεις προϊόντα με γνώμονα το πρότυπο της βιωσιμότητας. Οι πρόσφατες οικιακές συσκευές της Samsung δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να εξοικονομούν ενέργεια και χρήματα. Το SmartThings Energy ανιχνεύει αυτόματα την ποσότητα ενέργειας που καταναλώνουν οι συνδεδεμένες συσκευές Samsung, ενώ η ενεργοποίηση της λειτουργίας AI Energy Mode μπορεί να διευκολύνει τη μείωση ενέργειας μέσω της παρακολούθησης της κατανάλωσης. Η λειτουργία αυτή μπορεί να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας σε συμβατές συσκευές έως και 15% για ψυγεία και 70% για πλυντήρια ρούχων. Επιπλέον, η λειτουργία Less Microfiber Cycle της Samsung, αποτελεί ένα κύκλο πλύσης που μειώνει σημαντικά την απελευθέρωση μικροπλαστικών έως και 54%

Η Samsung παρουσίασε τη νέα σειρά συνδεδεμένων συσκευών στο πρώτο European Samsung Summit

Bespoke:  Ισχυρή τεχνητή νοημοσύνη για έναν βιώσιμο τρόπο ζωής

Το highlight του European Samsung Summit ήταν αναμφισβήτητα η παρουσίαση της σειράς φούρνων 2023 Series 7 Bespoke AI™ της Samsung. Σε μια live παρουσίαση είδαμε πώς θα μπορούμε να παρακολουθούμε το μαγείρεμα του φαγητού μας μέσω μιας ενσωματωμένης κάμερας web που μπορεί να προβληθεί στην εφαρμογή SmartThings, καθιστώντας τη διαδικασία πιο διασκεδαστική και εύκολη. Και αφού είδαμε, δοκιμάσαμε και τα αχνιστά cookies που φτιάξαμε. Μια γεύση από το μέλλον; Το Bespoke Jet™ της Samsung, η playful ηλεκτρική σκούπα, ήρθε να μαζέψει τα τρίματα κι εμείς είδαμε τι σημαίνει All-in-One Clean Station™, το οποίο αδειάζει τον κάδο απορριμμάτων και φορτίζει για μέγιστη άνεση.

Λίγο πριν πετάξουμε για Αθήνα, σκέφτομαι ξανά την ερώτηση «Πόσα προϊόντα θα πάρεις, ρε συ, για να νιώσεις ευτυχισμένος;». Την απαντώ στιγμιαία με μία άλλη: Ποια προϊόντα μπορούν να κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη και τον κόσμο μας καλύτερο;

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ