Τεχνολογια - Επιστημη

Το Twitter ανέστειλε τον λογαριασμό της κωμικού Κάθι Γκρίφιν επειδή υποδύθηκε τον Έλον Μασκ

Tι απάντησε ο Μασκ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Twitter ανέστειλε τον λογαριασμό της κωμικού Κάθι Γκρίφιν επειδή υποδύθηκε τον Έλον Μασκ
Ο Έλον Μάσκ © ΕPA

Το Twitter γέμισε με λογαριασμούς με το όνομα του Έλον Μασκ και ο ίδιος απάντησε με μόνιμες διαγραφές

Η Κάθι Γκρίφιν ήταν το τελευταίο «θύμα» στην εξαγορά του Twitter από τον Έλον Μασκ, καθώς ο λογαριασμός της γνωστής κωμικού ανεστάλη την Κυριακή. Η γνωστή κωμικός 62 άλλαξε το όνομα του προφίλ της σε Μασκ και αποκλείστηκε αμέσως από τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Παρά το γεγονός ότι το username της έδειχνε το δικό της όνομα @kathygriffin, το παρατσούκλι με το μπλε σημάδι της έγραφε «Elon Musk» — κάτι που αντίκειται στην πολιτική της εταιρείας κατά της πλαστοπροσωπίας.

H Γκρίφιν είχε γράψει στο Twitter για τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ με το όνομα του Μασκ, με ένα tweet να αναφέρει: «Μετά από πολύ έντονη συζήτηση με τις γυναίκες της ζωής μου. Αποφάσισα ότι το να ψηφίσω μπλε (Δημοκρατικούς) είναι το μόνο σωστό (Είναι επίσης σέξι γυναίκες, btw.) #VoteBlueToProtectWomen».

«Υποθέτω ότι δεν απολύθηκαν ΟΛΟΙ οι συντονιστές περιεχομένου; Lol», αστειεύτηκε στη συνέχεια η Γκρίφιν στο Mastodon, μια εναλλακτική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης στην οποία δημιούργησε λογαριασμό την περασμένη εβδομάδα.

Η προειδοποίηση του Μασκ

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Μασκ εξήγησε ότι μέχρι πρότινος η πλατφόρμα προχωρούσε στην έκδοση μιας προειδοποίησης πριν από την αναστολή του προφίλ.

Πλέον, καθώς το Twitter εξελίσσει μία ευρεία διαδικασία επαλήθευσης των χρηστών του, δεν θα υπάρξει καμία προειδοποίηση, ενώ ο κανόνας θα εφαρμόζεται καθολικά.

«Αυτό θα αποτελέσει μία προϋπόθεση για την εγγραφή στο Twitter Blue», σημείωσε ο Μασκ, προσθέτοντας ότι η οποιαδήποτε αλλαγή ονόματος θα προκαλεί την απώλεια του σήματος επαλήθευσης της ταυτότητας του χρήστη.

Για το θέμα της κατάργησης λογαριασμών χρηστών, ο Μασκ δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι δεν θα επιτρέπεται η επιστροφή τους στο Twitter, μέχρι η αναφερόμενη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης να έχει «μία ξεκάθαρη διαδικασία για να το κάνει αυτό».

Η οργάνωση μιας τέτοιας διαδικασίας θα απαιτήσει τουλάχιστον μερικές εβδομάδες, όπως ανέφερε σε μία ανάρτησή του ο Μασκ, ξεκαθαρίζοντας τον χρόνο ενδεχόμενης επιστροφής του πιο διάσημου χρήση του Twitter, του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στον οποίο έχει απαγορευτεί η πρόσβαση. Το νέο χρονοδιάγραμμα αφήνει να εννοηθεί ότι ο Τραμπ δεν θα επιστρέψει πριν από τις αυριανές ενδιάμεσες εκλογές για το Κογκρέσο.

Tην Κυριακή, οι The New York Times ανέφεραν ότι το Twitter καθυστερεί την ενεργοποίηση της διαδικασίας επαλήθευσης των στοιχείων των χρηστών του για αμέσως μετά από τη διεξαγωγή των ενδιάμεσων εκλογών.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.