Τεχνολογια - Επιστημη

Το νέο iPhone14 της Apple: Πόσο κοστίζει - Οι καινοτομίες που φέρνει

Τέλος η κάρτα SIM - Τιμές και χαρακτηριστικά

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O CEO της Apple Tim Cook παρουσιάζει το νέο iPhone14
O CEO της Apple Tim Cook παρουσιάζει το νέο iPhone14 © EPA/JOHN G. MABANGLO

Το νέο iPhone14 της Apple είναι ένα υπερσύγχρονο κινητό τηλέφωνο. Τιμή, χαρακτηριστικά και καινοτομίες.

Αποκαλυπτήρια για το νέο iPhone14 από την Apple. Η εκδήλωση «Far Out» της Apple έγινε στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια των ΗΠΑ την Τετάρτη (7/9). Την παρουσίαση άνοιξε ο CEO της Apple Tim Cook.

Όπως ανακοινώθηκε, τα iPhone 14 βγαίνουν στην κυκλοφορία σε δύο εκδόσεις οθόνης με τη βασική στις 6,1 ίντσες και την Plus στις 6,7 ίντσες. Η επίσημη «πρώτη» θα γίνει στις 7 Οκτωβρίου.

Το «απλό» iPhone 14 ξεκινά από τα 799 δολάρια, ενώ η τιμή για το Plus ανεβαίνει στα 899 δολάρια. Το κινητό τηλέφωνο διατίθεται σε πέντε διαφορετικά χρώματα (μαύρο, ασημί, χρυσό και μωβ), συμπεριλαμβανομένου ενός νέου («light blue»).

Το νέο iPhone14 σηματοδοτεί την κατάργηση του Mini. Επίσης είναι εφοδιασμένο με μια κύρια φωτογραφική μηχανή 12 megapixel, που διαθέτει μεγαλύτερο και ταχύτερο αισθητήρα για άμεσο και καλύτερο αποτέλεσμα, εμφανίζοντας παράλληλα 49% βελτιωμένη απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Ο δεύτερος φακός στο πίσω μέρος της συσκευής (και σε διαγώνια διάταξη) είναι ένας υπερ-ευρυγώνιος. Αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά και για την εμπρόσθια (selfie) κάμερα με 38% καλύτερη απόδοση σε χαμηλό φωτισμό.

A Guided Tour of iPhone 14 & iPhone 14 Pro | Apple
iphone14

Χωρίς κάρτα SIM το νέο iPhone14 - Η υπηρεσία Emergency SOS via Satellite

Στα σημαντικά της παρουσίασης και η δυνατότητα που παρέχει το iPhone14 για κλήσεις έκτακτης ανάγκης, ασχέτως αν υπάρχει διαθέσιμο δίκτυο, καθώς η διαδικασία θα γίνεται μέσω δορυφόρου. Η συγκεκριμένη υπηρεσία (Emergency SOS via Satellite) θα είναι διαθέσιμη από τον Νοέμβριο και θα παρέχεται δωρεάν για δύο χρόνια.

Σημειώνεται ότι όλα τα μοντέλα iPhone 14 στις ΗΠΑ δεν θα χρησιμοποιούν πλέον φυσικές κάρτες SIM, αλλά μια «eSIM». Πρόκειται για ψηφιακή κάρτα με δυνατότητα υποστήριξης πολλών αριθμών τηλεφώνου, παρέχοντας μεγαλύτερη ασφάλεια.

Introducing iPhone 14 Pro | Apple
Apple Event — September 7

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ