Τεχνολογια - Επιστημη

Covid Free Gr Wallet: Στο κινητό τα πιστοποιητικά & οι βεβαιώσεις

Πώς λειτουργεί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Covid Free Gr Wallet: Στο κινητό τα πιστοποιητικά και οι βεβαιώσεις Covid
Εφαρμογή στο κινητό - ΑΡΧΕΙΟ © sentidos humanos/Unsplash

Covid Free Gr Wallet: Ευκολότερη η αποθήκευση των πιστοποιητικών και βεβαιώσεων σε κινητά και tablet.

Τη δυνατότητα να αποθηκεύουν τα πιστοποιητικά και τις βεβαιώσεις COVID (εμβολιασμού, νόσησης ή διαγνωστικού ελέγχου) σε εφαρμογή wallet του κινητού ή του tablet τους έχουν πλέον οι πολίτες μέσω του Covid Free Gr Wallet.

Πρόκειται για τα ίδια ακριβώς ψηφιακά εργαλεία με τα οποία οι πολίτες είναι ήδη εξοικειωμένοι, καθώς τα αξιοποιούν με μια πληθώρα άλλων εγγράφων, όπως boarding pass και εισιτήρια θεαμάτων.

Η νέα εφαρμογή που υλοποίησε το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης απλοποιεί σημαντικά την αποθήκευση και επίδειξη των ψηφιακών πιστοποιητικών covid, διευκολύνοντας τους ελέγχους.

Covid Free Gr Wallet είναι διαθέσιμο μέσω του covidfree.gov.gr καθώς και μέσω του App Store της Apple και του Google Play Store.

Covid Free Gr Wallet: Πώς χρησιμοποιείται

Η χρήση της είναι ιδιαίτερα απλή. Για να αποθηκευτεί το έγγραφο στο wallet, ο πολίτης μπορεί είτε να σκανάρει το QR code στην εφαρμογή, είτε να το μεταφορτώσει ως αρχείο pdf.

Αμέσως μετά εμφανίζεται η επιλογή «Αποθήκευση στο wallet».

Η αποθήκευση είναι δυνατή τόσο για το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό COVID-19 όσο και για την εθνική Βεβαίωση εμβολιασμού, νόσησης ή διαγνωστικού ελέγχου, για όσα άτομα ο πολίτης επιθυμεί, κάτι εξαιρετικά χρήσιμο για όλη την οικογένεια.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ