Ελλαδα

Γκάγκα για πιστοποιητικά εμβολιασμού: «Πιθανή η ημερομηνία λήξης»

Τι είπε για την πιθανότητα ενός νέου lockdown

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πιστοποιητικό εμβολιασμού
Πιστοποιητικό εμβολιασμού © EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΙΡΕΤΑΚΗΣ

Για το πιστοποιητικό εμβολιασμού η Μίνα Γκάγκα δήλωσε ότι είναι πιθανό να λήγουν, επισημαίνοντας ότι «η επιτροπή δεν έχει δώσει ακόμα εισήγηση».

Για την πανδημία κορωνοϊού, το πιστοποιητικό εμβολιασμού και την πιθανότητα ενός νέου lockdown μίλησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα. Σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021, το βράδυ, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει ημερομηνία λήξης.

«Είναι πιθανό να έχει μια ημερομηνία λήξεως, που μπορεί να μην είναι στους 6 μήνες αλλά στους 7. Ωστόσο, δεν έχει δώσει η επιτροπή ακόμα εισήγηση. Για την ώρα δεν ισχύει λήξη του πιστοποιητικού, είναι όμως πιθανό να ισχύσει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείσα για την πιθανότητα ενός νέου lockdown απάντησε: «Τα μέτρα τύπου lockdown λαμβάνονται πάντα στην αρχή μιας πανδημίας, όταν δεν ξέρουμε με τι έχουμε να κάνουμε, πώς να προστατευθούμε. Τα μέτρα τύπου lockdown δεν μπορούμε να τα κρατήσουμε για δύο χρόνια. Το μεγαλύτερο αποτύπωμα, πέρα από εκείνο στην οικονομία και την κοινωνία, είναι το ψυχικό και στα παιδιά και στους μεγάλους. Άρα, είναι σημαντικό να έχουμε μια κοινωνικότητα με μέτρα».

Με την κατάσταση στην Ελλάδα να είναι πολύ ανησυχητική, σύμφωνα με τον ECDC, η κα Γκάγκα ξεκαθάρισε: «Έχουμε πάρα πολλά κρούσματα και το βλέπουμε όλοι. Δεν χρειάζεται το ECDC να μας πει ότι έχουμε τεράστια μόλυνση. Έχουμε 7.000 κρούσματα και 6.000 κρούσματα την ημέρα σε μια χώρα με τον δικό μας πληθυσμό». Και κατέληξε: «Ξέρουμε τα μέτρα και είναι στο χέρι μας να το ανακόψουμε».

Μ. Γκάγκα: Θα υπάρξει ημερομηνία λήξης στα πιστοποιητικά εμβολιασμού | ΕΡΤ 12/11/2021

Υπενθυμίζεται ότι και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους άφησε «παράθυρο» για λήξη πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ