Τεχνολογια - Επιστημη

Οδηγός: To Pinterest για αρχάριους κι επαγγελματίες

Γιατί να χρησιμοποιήσει κανείς το Pinterest;

tzamarelos-gerasimos.jpg
Γεράσιμος Τζαμαρέλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εικονογράφηση για το Pinterest

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Pinterest - Ο Γεράσιμος Τζαμαρέλος εξηγεί βήμα-βήμα σε ένα tutorial videο.

Ένα social media μέσο διαφορετικό από τα άλλα. Συγκεκριμένη στόχευση μέσω Board και μέσω των Pin μας. Καταπληκτικά στατιστικά και πλέον μπορούμε να δημιουργήσουμε και διαφημίσεις.

Γιατί να χρησιμοποιήσει κανείς το Pinterest; Έχει πολλούς λόγους, αλλά ο κυριότερος είναι ότι απευθύνεται σε γυναίκες ηλικίας από 18-34, που ουσιαστικά είναι και ένα από τα καλύτερα target group καταναλωτών. Χτίζει κανείς εύκολα awareness, κάτι που φαίνεται άμεσα μέσα από τα analytics του Pinterest και βέβαια παίρνουμε traffic στο website μας.

Για να επιτευχθούν όμως όλα τα παραπάνω, χρειαζόμαστε περιεχόμενο. Θέλουμε μια δομή και σειρά για τα Board μας και συνέπεια με τα Pin μας. Χωρίς calendar και συνέπεια δεν μπορούμε να κρατήσουμε το κοινό που μας ακολουθεί. Αυτό εννοείται ισχύει για όλα τα social media βέβαια, αλλά ειδικά το Pinterest έχει την ιδιαιτερότητα της συνέπειας στα Pin για την αύξηση του κοινού και του traffic στο website μας.

Δεν είναι τυχαίο, ότι με καλό περιεχόμενο μπορούμε να έχουμε πάνω από 5.000 views το μήνα, ανάλογα πάντα με τα ενδιαφέροντα του κοινού που βρίσκονται στο συγκεκριμένο social media μέσο και πάντα σε συνάρτηση και αναλογία με τα Pin μας.

Εμπιστευτείτε κάτι διαφορετικό και επενδύστε σε περιεχόμενο. Το traffic και τα engagement δεν είναι πολύ μακριά από τους στόχους σας!

Masterclass - Pinterest: Ένα social media μέσο διαφορετικό από τα άλλα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ