Τεχνολογια - Επιστημη

Microsoft: Σχεδιάζει κέντρο έρευνας στην Ελλάδα

Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη με εταιρείες τεχνολογίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τα γραφεία της Microsoft
Microsoft ©Matthew Manuel/Unsplash

Ο εκπρόσωπος της Microsoft, Charles Lamanna, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να δημιουργήσει κέντρο έρευνας στην Ελλάδα.

Κέντρο ανάπτυξης RPA (Robotic Process Automation) σχεδιάζει να δημιουργήσει στην Ελλάδα η Microsoft, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Charles Lamanna, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με στελέχη επιχειρήσεων τεχνολογίας. 

Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε επιτυχίες - ορόσημο για την εξέλιξη της υψηλής τεχνολογίας στην χώρα μας τις πρόσφατες ανακοινώσεις εξαγορών δυο ελληνικών εταιριών, της Softomotive και της Think Silicon από δύο κορυφαίες παγκόσμιες επιχειρήσεις, την Microsoft και την Applied Material αντίστοιχα. Οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν, ανήκουν στο δίκτυο του οργανισμού υποστήριξης επιχειρηματικότητας Endeavor Greece.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαίνεσε το γεγονός πως δύο όμιλοι παγκόσμιας κλίμακας βρήκαν στην Ελλάδα την τεχνολογία που αναζητούν συστηματικά σε όλο τον κόσμο ενώ απέδωσε τα εύσημα και στην εταιρεία DeepSea που κατάφερε να αντλήσει 3 εκατομμύρια ευρώ από το αγγλικό επενδυτικό σχήμα ETF Partners. Πρόκειται για την πρώτη ελληνική εταιρία που καταφέρνει να πείσει ένα ισχυρό fund του εξωτερικού να επενδύσει χρήματα στην χώρα μας, εν μέσω της πανδημίας.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Microsoft, Charles Lamanna, δήλωσε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα κέντρο ανάπτυξης RPA (Robotic Process Automation) στην Ελλάδα που θα είναι το πρώτο κέντρο της Microsoft για Έρευνα και Ανάπτυξη στη χώρα.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ