Τεχνολογια - Επιστημη

Κηδεία στο Διάστημα και στάχτες στο άπειρο

Αστρονομικό το ποσό για το κάθε γραμμάριο στάχτης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
A Step Into The Universe - Memorial Spaceflights

Η εταιρεία «Celestis Memorial Spaceflights» και η SpaceX σε μια συνεργασία για τις κηδείες του μέλλοντος... σε τροχιά.

Το γραφείο τελετών «Celestis Memorial Spaceflights» άνοιξε συνεργασία με την SpaceX του Έλον Μασκ και ετοιμάζεται για «διαστημικές» κηδείες, σκορπίζοντας τις στάχτες των πελατών του στο άπειρο. 

Μια τέτοια μακάβρια πτήση έχει προγραμματιστεί για σήμερα Δευτέρα, 24 Ιουνίου, με τον πύραυλο Falcon Heavy, ο οποίος θα μεταφέρει σε τροχιά και μεταλλικές μικροσκοπικές κάψουλες σφραγισμένα δοχεία, με τις στάχτες 152 ανθρώπων.

Η εταιρεία αγοράζει αποθηκευτικό χώρο στο διαστημόπλοιο και χρεώνει για κάθε κηδεία το αστρονομικό ποσό των 5.000 δολαρίων ανά γραμμάριο στάχτης.

Στις κάψουλες υπάρχουν και μεταλλικές ταμπλέτες που γράφουν κατευόδια του τύπου «φτάσε στα αστέρια» (Reach for the stars).

Εκτός από την απλή τροχιά, το Celestis Memorial Spaceflights μπορεί να στείλει ακόμα πιο μακριά, στο αχανές διάστημα, τις στάχτες των «πελατών» του, με το κόστος για αυτές τις κηδείες να ξεκινά από 12.500 δολάρια ανά γραμμάριο.

Η πρωτοποριακή αυτή εταιρεία έχει στείλει στο παρελθόν εντός τροχιάς ρουκέτες με 15 κάψουλες, έξι σε τροχιά γύρω από τη Γη και μία στη Σελήνη.

Σημειώνεται ότι από τους πιο διάσημους «πελάτες» της Celestis Memorial Spaceflights ήταν ο ηθοποιός Star Trek, James Doohan, ο οποίος πέθανε το 2005. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ