Τεχνολογια - Επιστημη

NASA InSight: Από 19.800 χαω στα 8 χαω μέσα σε 8 λεπτά!

Η συγκεκριμένη αποστολή έχει ήδη γράψει ιστορία και στις 22:00 ώρα Ελλάδας θα το επιβεβαιώσει

ptikaidi.jpg
Πτήση & Διάστημα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
1-nasa-journey-to-mars-insight-1068x601.jpg

Η αποστολή InSight της NASA θα προσγειωθεί στον πλανήτη Άρη περίπου στις 22:00 απόψε ώρα Ελλάδος. Για να το πετύχει αυτό, θα πρέπει να μειώσει την ταχύτητά του από 19.800 χαω την στιγμή που εισέρχεται στην ατμόσφαιρα του Κόκκινου Πλανήτη, στα 8 χαω τη στιγμή της προσγείωσης μετά από μόλις 8 λεπτά. Η αποστολή InSight ωστόσο, ήδη έχει γράψει ιστορία.

NASA Mars InSight Overview

Όταν το InSight εκτοξεύτηκε στις 5 Μαΐου 2018, δύο «οχήματα» μεγέθους χαρτοφύλακα τοποθετήθηκαν στο πλάι του. Πρόκειται για ένα ζευγάρι μικροδορυφόρων (Cubesats) που ονομάζονται Mars Cube One, ή MarCO A & B. Οι Cubesats αποχωρίστηκαν από το InSight και το συνοδεύουν προς τον προορισμό του στον Άρη.

Οι μικροδορυφόροι Cubesat έχουν διαστάσεις 36,6 επί 24,3 επί 11,8 εκατοστά και αρχικά κατασκευάστηκαν ως ένα μέσο εκμάθησης της τεχνολογίας δορυφόρων σε φοιτητές. Πλέον παρέχουν ποικιλία δεδομένων, από στοιχεία ναυσιπλοΐας μέχρι περιβαλλοντικές αλλαγές. Ως μέρος της αποστολής InSight έχουν σκοπό τη δοκιμή νέων τεχνολογιών επικοινωνίας και ναυτιλίας στο διάστημα. Μάλιστα οι μικροδορυφόροι δοκίμασαν τις ικανότητες τους στην διόρθωση πορείας, αποδεικνύοντας πως μπορούν να λειτουργήσουν άψογα στο βαθύ διάστημα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Πτήση & Διάστημα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ