- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έρευνα: Τα μωρά κοιμούνται καλύτερα στο δικό τους δωμάτιο και όχι στων γονιών τους
Πολλά τα πλεονεκτήματα αν κοιμούνται εξαρχής μόνα τους
Πολλοί γονείς βάζουν το έως ενός έτους παιδί τους - ή και μεγαλύτερο- να κοιμάται στο δικό τους δωμάτιο. Όμως μια νέα διεθνής έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα μωρά κοιμούνται καλύτερα, όταν έχουν εξ αρχής δικό τους δωμάτιο.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Τζόντι Μάιντελ του Κέντρου Ύπνου του Νοσκομείου Παίδων της Φιλαδέλφεια, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό για θέματα ύπνου "Sleep Medicine", σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, ανέλυσαν στοιχεία από ερωτηματολόγια που συμπλήρωσαν οι γονείς 6.236 μωρών στις ΗΠΑ και άλλων 3.800 μωρών σε άλλες χώρες (Μ.Βρετανία, Καναδά, Αυστραλία, Βραζιλία κ.α.).
Όλα τα παιδιά ήσαν ηλικίας έξι έως 12 μηνών. Διαπιστώθηκε ότι διεθνώς σχεδόν τα μισά μωρά (48%) κοιμούνται σε ξεχωριστό δωμάτιο από τους γονείς τους.
Η μελέτη έδειξε ότι όσα παιδιά έχουν δικό τους δωμάτιο, κοιμούνται νωρίτερα και σε πιο τακτικές ώρες, χρειάζονται λιγότερο χρόνο για να αποκοιμηθούν, ενώ κοιμούνται συνολικά περισσότερες ώρες μέσα στο 24ωρο -και ειδικότερα τα βράδια- σε σχέση με τα μωρά που κοιμούνται στον ίδιο χώρο με τους γονείς τους.
Είναι αξιοσημείωτο, πάντως, ότι τα συμπεράσματα της νέας μελέτης έρχονται μάλλον σε αντίθεση με τις επίσημες συστάσεις της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής, η οποία συμβουλεύει τα νεογέννητα μωρά να κοιμούνται στο ίδιο δωμάτιο με τους γονείς τους (όχι όμως στο ίδιο κρεβάτι) τουλάχιστον κατά το πρώτο εξάμηνο της ζωής τους και, ιδανικά, κατά το πρώτο έτος, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος του συνδρόμου αιφνίδιου θανάτου. Ο κίνδυνος ξαφνικού θανάτου του μωρού διαρκεί συνήθως από τη γέννηση έως τον έκτο μήνα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι ανησυχίες εντείνονται καθώς τα συστήματα αποκτούν μεγαλύτερη αυτονομία
Τα σημαντικά οφέλη της γραφής με το χέρι έναντι των πληκτρολογίων στον εγκέφαλο
Η νέα συνήθεια που γεννήθηκε στα κινητά σαρώνει τις οθόνες και φέρνει δισεκατομμύρια
Ο Ελληνοαμερικανός οικονομολόγος εξηγεί τι χρειάζεται να κάνει η Ελλάδα για να προσαρμοστεί στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης
Νέα αγωγή κατά της Sony αμφισβητεί αν οι παίκτες αγοράζουν ή απλώς νοικιάζουν τα ψηφιακά παιχνίδια τους
Τα μοντέλα Claude απέκτησαν πρόσβαση στο διαδίκτυο και παραβίασαν συστήματα οργανισμών
Μικρές αλλαγές, μεγάλη διαφορά
Sony και Warner ζητούν δισεκατομμύρια ευρώ για παράνομη χρήση στίχων στην εκπαίδευση του Claude
Τι εξήγησε ο Ομότιμος Καθηγητής Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης
Η συμφωνία που ανοίγει μια νέα συζήτηση για την ευθύνη των τεχνολογικών εταιρειών
Όταν τα συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης ξεφεύγουν από τον έλεγχο – και οι ίδιοι οι δημιουργοί τους ζητούν από την πολιτική να τους βάλει φρένο.
Οι νέοι περιορισμοί για τους εφήβους - Αυξάνονται οι πιέσεις από Ευρώπη και Ασία
Η αναγκαιότητα της διά βίου μάθησης σε ένα μεταβαλλόμενο τοπίο
«Η AI είναι πιο επικίνδυνη απ’ όσο παραδέχονται οι τεχνολογικοί κολοσσοί»
Το Audorama 2.0 εντοπίζει κινήσεις και γεγονότα, προτείνει ήχους και τα μετατρέπει σε επεξεργάσιμο υλικό, αφήνοντας τον τελικό λόγο στον δημιουργό
Οι αγώνες περιλαμβάνουν 51 αθλήματα, από ταχύτητες και άλματα μέχρι αυτόνομο ποδόσφαιρο, πινγκ πονγκ και χορό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.