

Στην παροχή δωρεάν ασύρματων συνδέσεων στο Διαδίκτυο σε μέχρι και 8.000 δήμους της ΕΕ έως το 2020, συμφώνησε πρόσφατα η νομοθετική εξουσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η πρωτοβουλία, η οποία θα περιλαμβάνει κονδύλι 120 εκατομμυρίων ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί από τον τρέχοντα προϋπολογισμό της ΕΕ, ύψους 1 τρισεκατομμυρίων ευρώ, ο οποίος τρέχει από το 2014 έως το 2020, αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα Euractiv.
Συγκεκριμένα, οι πόλεις που ενδιαφέρονται θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση για χρηματοδότηση και η επιλογή θα γίνει«βάσει αρχής προτεραιότητας», ωστόσο θα πρέπει να υπάρχει κάποια γεωγραφική ισορροπία μεταξύ των 28 κρατών μελών της ΕΕ. Το πρόγραμμα θα είναι ανοικτό για οποιαδήποτε τοπική οντότητα με δημόσια αποστολή -όπως τοπικές κοινότητες, βιβλιοθήκες και κέντρα υγείας- και θα αφορά στη χρηματοδότηση του κόστους εξοπλισμού και της εγκατάστασης, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Στόχος είναι η εγκατάσταση συστημάτων που θα προσφέρουν δωρεάν Wi-Fi σε πλατείες, πάρκα, νοσοκομεία και άλλους εσωτερικούς ή εξωτερικούς δημόσιους χώρους. Τα τρία θεσμικά όργανα της ΕΕ -το Συμβούλιο, το Κοινοβούλιο και η Επιτροπή- αποφάσισαν ότι τα κονδύλια για την πρωτοβουλία αυτή θα προκύψουν από την αναθεώρηση του επταετούς προϋπολογισμού της ΕΕ, αναφέρει το Euractiv. Ωστόσο, ο προϋπολογισμός δεν μπορεί να αυξηθεί, κάτι που σημαίνει ότι είτε θα υπάρξει εν μέρει μεταφορά κονδυλίων είτε η χρηματοδότηση θα προκύψει από πρόστιμα σε επιχειρήσεις.
«Στόχος είναι να συμφωνηθεί ο προϋπολογισμός του προγράμματος και να οριστικοποιηθεί εγκαίρως ώστε να τεθεί σε ισχύ μέχρι τα τέλη του 2017», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η μαλτέζικη προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εταιρεία ειδικεύεται στην κυβερνοασφάλεια
Οι αλλαγές στο DNA, τον εγκέφαλο και τα οστά
Εμπεριέχουν κύτταρα που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την ενίσχυση της γενετικής ποικιλομορφίας
Το περιεχόμενό του απειλεί τον τεχνολογικό κολοσσό με «άμεση και ανεπανόρθωτη ζημιά»
Γιατί ονομάζεται έτσι
Έφτασε σε απόσταση 5.600 χιλιομέτρων από την επιφάνεια του Άρη, με ταχύτητα των 33.480 χιλιομέτρων την ώρα
Μια συνέντευξη με τον Χαράλαμπο Τσέκερη με αφορμή το ντοκιμαντέρ για την Τεχνητή Νοημοσύνη
Μιλήσαμε με τον Γιώργο Μπαρδάνη και τον Σέργιο Τζιάνο, που έχουν αναλάβει τα μεγαλύτερα drone shows στην Ελλάδα. Μάθαμε το πώς εκτελείται ένα show από τον σχεδιασμό μέχρι το play και το κόστος.
Από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Αλλαγές με την επάνοδο Τραμπ
Πώς λειτούργησε μέχρι την μεταμόσχευση που έλαβε χώρα τον Μάρτιο
Υποστηρίζει ότι «δούλευαν χέρι-χέρι» για τον έλεγχο του περιεχομένου στη χώρα - Τι απαντά η Meta
Αναλυτικά τα αστρονομικά γεγονότα του Μαρτίου
«Χάσαμε την επαφή με το σκάφος», ανακοίνωσε ο Νταν Χιούοτ
Ο Ουίλμορ και η Γουίλιαμς είχαν αρχικά προγραμματίσει να παραμείνουν στο διάστημα μόλις μία εβδομάδα
Επιδιώκουν παράλληλα να αναβιώσουν το μαμούθ
Ελπίδες ότι θα αποτελέσει ισχυρό εργαλείο για τη θεραπεία της γνωστικής εξασθένησης
Πιο ανθρώπινο και διαισθητικό, αλλά και πιο ακριβό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.