Τεχνολογια - Επιστημη

Πλέον η αναζήτηση της Google «καταλαβαίνει» ελληνικά

Τόσο σε Android όσο και σε iOS

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
355853-737450.jpg

Η εφαρμογή αναζήτησης της Google έχει πλέον τη δυνατότητα να προφέρει τα αποτελέσματα της αναζήτησης στα ελληνικά για ποικίλα θέματα.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο τεχνολογικός κολοσσός, τόσο στο Android όσο και στο iOS, οι χρήστες θα παρατηρήσουν ότι η Google μπορεί να απαντήσει σε όρους αναζήτησης στα ελληνικά, που κυμαίνονται από τον καιρό μέχρι και το ποδόσφαιρο.

Σημειώνεται πως αυτό καθίσταται εφικτό καθώς το χαρακτηριστικό της αναζήτησης Text-to-Speech στα ελληνικά έχει πλέον ενεργοποιηθεί, χρησιμοποιώντας το προηγμένο νευρωνικό δίκτυο της αυτόματης αναγνώρισης φωνής [Automatic Speech Recognition/ ASR] και τις τεχνολογίες Text-to-Speech [TTS] όπως αναπτύχθηκαν από την ομάδα ομιλίας της Google.

Οι χρήστες μπορούν να σιγουρευτούν ότι οι ρυθμίσεις του κινητού τηλεφώνου τους είναι στα ελληνικά και να ρωτήσουν το Google (χρησιμοποιώντας τη φωνή τους) έναν όρο αναζήτησης.

Για παράδειγμα μπορούν να ρωτήσουν:

- Καιρός: «Ο καιρός στην Αθήνα», ή «καιρός σήμερα».

- Ποδόσφαιρο: Μπορείτε επίσης να βρείτε το πρόγραμμα της Superleague. Δοκιμάστε να πείτε: «Χρονοδιάγραμμα για το πρωτάθλημα Super League Ελλάδας» ή «Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Ελλάδας».

- Υπολογισμοί: Ρωτήστε «23 συν 45» ή «52 μείον 37»

Για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις γλώσσας στα ελληνικά στο Android, μπείτε στις ρυθμίσεις, έπειτα πατήστε την υδρόγειο (γλώσσες και επιλογές), έπειτα «γλώσσες» για να προσθέσετε τα ελληνικά (για καλύτερη απόδοση θυμηθείτε να σβήσετε τα αγγλικά).

Για τις ρυθμίσεις της εφαρμογής Google στο iOS, αγγίξτε το μικρόφωνο στην μπάρα αναζήτησης της εφαρμογής Google, θα δείτε ένα εικονίδιο υδρογείου στο αριστερό κάτω μέρος της οθόνης. Αγγίξτε το για να προσθέσετε τα ελληνικά.

Πηγή: PC Magazine

ΠΡΟΣΦΑΤΑ