Τεχνολογια - Επιστημη

Πλέον μπορείτε να γίνετε ειδικοί στην τέχνη μέσα από τo Google Search (video)

Ξεκινήστε την περιήγηση στα μουσεία και δείτε τους πίνακες από κοντά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Searching for art just got better. Where will you start?

2 νέα χαρακτηριστικά στην αναζήτηση και το Street View ανακοίνωσε η Google, με σκοπό οι χρήστες να μαθαίνουν αναλυτικότερες πληροφορίες για την τέχνη.

Πλέον, όταν αναζητάτε πληροφορίες για έναν καλλιτέχνη, θα μπορείτε να βλέπετε ένα διαδραστικό πάνελ πληροφοριών και να δείτε μία συλλογή από έργα καλλιτεχνών ή ακόμα και να περιηγηθείτε σε μουσεία, βλέποντας από κοντά τους πίνακές τους.

Μάλιστα, για κάποια από τα έργα, θα υπάρχει η δυνατότητα να δείτε την εικόνα σε υψηλή ανάλυση κατευθείαν από το Google Arts & Culture.

Google Arts & Culture, ο εικονικός οδηγός μουσείων

Μπορείτε να επισκεφθείτε εκατοντάδες μουσεία σε όλο τον κόσμο από το λάπτοπ σας με το Google Maps και το Google Arts & Culture. Η εικονική σας περιήγηση στο Street View είναι πια περισσότερο ενημερωτική στην οθόνη του υπολογιστή και στον browser του Chrome στο κινητό.

Τώρα περιηγείστε στα δωμάτια των μουσείων στους χάρτες του Google θα βλέπετε σαφή και χρήσιμα σχόλια στον τοίχο δίπλα από κάθε έργο. Κάνοντας κλικ σε αυτά τα σχόλια, μεταβαίνετε σε μια νέα σελίδα με περισσότερες πληροφορίες που παρέχονται από εκατοντάδες γνωστά μουσεία. Θα μπορείτε επίσης να κάνετε ζουμ σε εικόνες υψηλής ανάλυσης, που θα σας φέρουν πιο κοντά σε αυτά τα εικονικά έργα απ’ όσο φανταστήκατε ποτέ.

Για να δημιουργηθούν αυτά τα χαρακτηριστικά, η Google έβαλε σε λειτουργία το λογισμικό οπτικής αναγνώρισης. Ένα λογισμικό παρεμφερές με το πώς η τεχνολογία μηχανικής μάθησης σας επιτρέπει να αναζητείτε αρχεία στην φωτογραφικής σας συλλογή στο Google Photos, αυτό το λογισμικό σκάναρε τους τοίχους των μουσείων σε όλο τον κόσμο, προσδιορίζοντας και κατηγοριοποιώντας περισσότερα από 15.000 έργα.

Βρείτε λίγο χρόνο. Μπείτε στα βαθιά. Και ποιος ξέρει, με μία πινελιά τύχης μπορεί να παρασυρθείτε από την τέχνη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ