Τεχνολογια - Επιστημη

Με αυτά τα 7 σημάδια είσαι επιστημονικά ευφυής. Τα 'χεις;

Βρίζε, πίνε και γλέντα τη ζωή μέχρι αργά το βράδυ

114868-649339.jpg
Μαρία Αλεξίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
344383-715658.jpg

Ποιος ήταν πιο έξυπνος στο σχολείο; Ο απουσιολόγος της τάξης ή ο «πτυχιούχος» της ζωής; Τι είναι πιο σημαντικό η ακαδημαϊκή καριέρα και οι γενικές γνώσεις ή το να κατανοείς και να ελέγχεις τον κόσμο γύρω σου και τα συναισθήματά σου;

Ποια νοημοσύνη πρέπει να είναι η μεγαλύτερη: η διανοητική (IQ) ή συναισθηματική (EQ); Δεν έχεις γνωρίσει άνθρωπο που να είναι μια κινητή εγκυκλοπαίδεια, αλλά δεν έχει άποψη, κρίση, του λείπει η αποφασιστικότητα ή η αυτοπεποίθηση;

Η επιστημονική κοινότητα χρόνια τώρα προσπαθεί να ανακαλύψει τα σημάδια της ανθρώπινης ευφυΐας. Έχουν γίνει αναρίθμητες μελέτες, έχουν εξαχθεί πολλά και διαφορετικά συμπεράσματα. Ο βρετανικός Independent περιορίζει τα επιστημονικά σημάδια της ευφυΐας σε μόλις επτά βάσει πρόσφατων επιστημονικών μελετών. Και αυτά είναι:

1. Είσαι τεμπέλης: Πρόσφατη έρευνα διαπίστωσε ότι οι εύστροφοι άνθρωποι δε βαριούνται εύκολα. Έχουν την τάση να είναι λιγότερο δραστήριοι, δεν ανεβάζουν εύκολα ταχύτητες και είναι πιο χαρούμενοι όταν έχουν χρόνο να χαθούν στις σκέψεις τους.

2. Μαθαίνεις από τα λάθη σου: Τα άτομα με άνω του μέσου όρου δείκτη ευφυΐας παραδέχονται πιο εύκολα τα λάθη τους και μαθαίνουν από αυτά.

3. Βρίζεις πολύ: Ο άνθρωπος που βρίζει είναι παρεξηγημένος. Έρευνα του 2015 παρατήρησε ότι όσοι βρίζουν έχουν πλούσιο και ευφάνταστο λεξιλόγιο. Και αυτό ενδέχεται να είναι σημάδι ευστροφίας.

4. Είσαι ξενύχτης: Μελέτη που έχει δημοσιευτεί στο Psychology Today υποστηρίζει ότι τα έξυπνα παιδιά είναι τα νυχτοπούλια. Μάλιστα, όσοι δυσκολεύονται με τον ύπνο στην παιδική ηλικία έχουν την τάση να εξελίσσονται σε ξενύχτηδες μετά την ενηλικίωση.  

5. Διαβάζεις πολύ: Το διάβασμα αποδεδειγμένα βελτιώνει τη λειτουργία της μνήμης, τις δεξιότητες επικοινωνίας και αυτοσυγκέντρωσης. Ειδικά το διάβασμα με τη μαμά κάνει τα παιδιά πιο έξυπνα σύμφωνα με μελέτη του πανεπιστημίου UCL του Λονδίνου.

Είσαι λάτρης του μαύρου χιούμορ: Σημάδι εξυπνάδας θεωρείται το να γελάει κανείς με «κακόγουστα» ανέκδοτα και αστεία που διακωμωδούν για παράδειγμα το θάνατο, μια αρρώστια, την αναπηρία ενός ατόμου.

Πίνεις και κάνεις ναρκωτικά: Το 2012 Βρετανοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι ο υψηλός δείκτης νοημοσύνης στην παιδική ηλικία συνδέεται με τη χρήση ναρκωτικών στα χρόνια της ενηλικίωσης. Άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι οι ενήλικες που αρίστευσαν σε τεστ νοημοσύνης, ως παιδιά είχαν μεγαλώσει σε περιβάλλον που το αλκοόλ έρεε άφθονο.

Πόσα από αυτά τα σημάδια έχετε; 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ