Τεχνολογια - Επιστημη

Τα «αστέρια» Γυμνασίου της Χαλκίδας προκρίθηκαν στη 2η φάση του Astro Pi

Ξεχώρισαν ανάμεσα σε 350 ομάδες από 15 χώρες στο διαγωνισμό του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
332371-688940.jpg

Στη δεύτερη φάση του πρώτου διαγωνισμού Astro Pi του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) πέρασε το 1ο Γυμνάσιο Κανήθου της Χαλκίδας. Τα «αστέρια» της Χαλκίδης διακρίθηκαν ανάμεσα σε

350 ομάδες από 15 χώρες της Ευρώπης. Οι νικητές του AstroPi θα δουν τα πειράματά τους να εκτελούνται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Τα «αστέρια» Γυμνασίου της Χαλκίδας προκρίθηκαν στη 2η φάση του Astro Pi

Astro Pi λέγεται ένας μικρός υπολογιστής που αναπτύχθηκε από το Ίδρυμα Raspberry Pi, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Διαστήματος του Ηνωμένου Βασιλείου και την ESA.

Οι μαθητές που συμμετέχουν στο διαγωνισμό έχουν την ευκαιρία να σχεδιάσουν ένα επιστημονικό πείραμα, που να μπορεί να «τρέξει» με τη χρήση αισθητήρων Astro Pi και παράλληλα να γράψουν τον κώδικα προγραμματισμού του Astro Pi, για να εκτελέσει αυτό το πείραμα πάνω στον ISS.

Ο Οργανισμός Ανοικτών Τεχνολογιών ΕΛ/ΛΑΚ αναφέρει ότι τα παιδιά του 1ου Γυμνασίου Κανήθου θα λάβουν σύντομα ένα Kit Astro Pi στο σχολείο τους, το οποίο θα τους βοηθήσει να μάθουν και να εξοικειωθούν με το Astro Pi και τους αισθητήρες του.

Οι ομάδες θα πρέπει να υποβάλουν τις λύσεις τους έως τις 28 Φεβρουαρίου 2017. Οι νικητές της δεύτερης φάσης θα επιλεγούν για την τρίτη και τελική φάση. Διαβάστε περισσότερα για τη δεύτερη φάση του διαγωνισμού εδώ. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από το Fintech στην ορκωμοσία των βιολόγων: Δύο εικόνες του μέλλοντος στο ιστορικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Από το Fintech στην ορκωμοσία των βιολόγων: Δύο εικόνες του μέλλοντος στο ιστορικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Σχεδόν δύο αιώνες μετά την ίδρυσή του, το Πανεπιστήμιο εξακολουθεί να συγκεντρώνει διαφορετικές γενιές, επιστημονικά πεδία και προσδοκίες.

«Δημόκριτος»: Μπήκαμε στο νέο data center και στο εργαστήριο που τυπώνει σκάφη
«Δημόκριτος»: Μπήκαμε στο νέο data center και στο εργαστήριο που τυπώνει θαλάσσια drones

Μέσα στο νέο data center και στα εργαστήρια του «Δημόκριτου», η ATHENS VOICE βλέπει πώς η έρευνα στην τεχνητή νοημοσύνη περνά από τους υπολογιστές στα αυτόνομα θαλάσσια σκάφη

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY