Τεχνολογια - Επιστημη

Ζήσαμε τη μαγεία του Star Wars: The Force Awakens Play Set στο Λονδίνο

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
316084-623522.jpg

Εισιτήρια τσεκ, διαβατήριο τσεκ, φωτόσπαθο τσεκ. Αποστολή στο Λονδίνο για να γνωρίσουμε από κοντά το Star Wars: The Force Awakens Play Set και να δούμε σε ειδική προβολή το έβδομο επεισόδιο του «Πολέμου των Άστρων». Ένα ξεχωριστό ταξίδι σε ένα Γαλαξία πολύ, πολύ μακρινό. Το καλύτερο δώρο που μπορεί να σου τύχει, αν αγαπάς το μυθικό σύμπαν του Star Wars και τα video games.

Μετρώντας το χρόνο αντίστροφα στο δωμάτιο μου στο Shoreditch, την quite underground και ξεχωριστή περιοχή του Ανατολικού Λονδίνου, τεστάρω τις συντεταγμένες για το Electric Cinema στο οποίο η Δύναμη μας περίμενε.

Φτάνοντας στον πανέμορφο πολυχώρο Barber & Parlour όπου συστεγάζεται ο κινηματογράφος και στον οποίο ένα κομμωτήριο, ένα καφέ και ένα μανάβικο συνυπάρχουν αρμονικά, ανταμώνω στην είσοδο με δεκάδες συναδέλφους από διάφορες χώρες. «May the force be with you» λέμε μεταξύ μας, αφού γνωριστούμε, και προχωράμε στον υπόγειο χώρο όπου η ανακάλυψη του Star Wars: The Force Awakens Play Set του Disney Infinity 3.0 μας περίμενε.

Ο λατρεμένος R2D2 φιγουράρει στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, και σκέφτομαι πόσο ωραίος θα έδειχνε στο σπίτι μου, δύο οθόνες με το νέο Playset του παιχνιδιού μας μαγνητίζουν, σνακ νοστιμιές μας σπάνε τη μύτη και γεμίζουν με γεύση τον ουρανίσκο, γινόμαστε όλοι μέρος του Γαλαξία και παίζουμε, παίζουμε, παίζουμε!

Αν δεν έχετε γνωρίσει την εμπειρία του Disney Infinity 3.0, σας περιμένουν επικές στιγμές και πλούσιο παιχνίδι. Σε αυτό το  Playset σύμπαν συμβαίνουν πολλά.

Η τελευταία πολυαναμενόμενη video game κυκλοφορία της χρονιάς, είναι το μοναδικό παιχνίδι που φέρνει τον κόσμο και τους χαρακτήρες του Star Wars: The Force Awakens στο Disney Infinity 3.0 και την κονσόλα σου.

Το μεγάλο ατού της σειράς Disney Infinity είναι πως το video gaming συναντά το παραδοσιακό παιχνίδι. Οι διαθέσιμες φιγούρες ζωντανεύουν στην οθόνη, μόλις τοποθετηθούν στην ειδικά σχεδιασμένη βάση. Ένας πρωτοποριακός παιχνιδόκοσμος που αλλάζει ήδη τα δεδομένα. Μικρά και μεγάλα παιδιά μπορούν να χαθούν στα περιβάλλοντα που έχουν σχεδιάσει οι developers και όταν η οθόνη σβήσει να συνεχίσουν να παίζουν με τις φιγούρες, όπως τον παλιό καιρό.

Το Star Wars: The Force Awakens Play Set κερδίζει τις εντυπώσεις με φίνο και φιλικό στο χρήστη σύστημα μάχης, με ένα εντυπωσιακό Play Set στο οποίο μας περιμένουν οι νέοι ήρωες του έβδομου επεισοδίου του «Πολέμου των Άστρων» και με μια διακριτή ευκολία στο παίξιμο για τους μικρούς φίλους.

Οι πρώτες εντυπώσεις μας άφησαν πολλά χαμόγελα. Δοκιμάζοντας το παιχνίδι πριν αλλά και μετά την προβολή της ταινίας, καταλάβαμε πως η έμφαση που δόθηκε στα plot στοιχεία ήταν μεγάλη και είχε αποτέλεσμα. Το κλειδί εδώ δεν είναι τόσο οι γρίφοι, όσο η δράση, η περιπέτεια και η διασκέδαση.

Rey ή Finn; Kylo Ren ή Poe Dameron; Κάθε χαρακτήρας έρχεται με τις δικές του δυνάμεις και δυνατότητες που παραπέμπουν σε αυτές που θα δει κανείς και στο φιλμ. Αξίζει να σημειωθεί πως οι περισσότερες φωνές στο παιχνίδι έχουν αποδοθεί από τους πρωταγωνιστές της ταινίας, γεγονός που αυξάνει το στοιχείο της πιστότητας.

Τα οχήματα είναι ένα κλου από μόνα τους τόσο στα video games όσο και στο σύμπαν του Star Wars. Καλοσχεδιασμένα και γουστόζικα, δίνουν τη δική τους επιτάχυνση στην παιχνιδοεμπειρία του Disney Infinity 3.0. Και ναι, η καταδίωξη των αεροσκαφών του First Order με ένα Millennium Falcon, οι περιπέτειες στον πλανήτη Jakku, που θα δείτε στο φιλμ, ζωντανεύουν με ένα απόλυτο πειστικό τρόπο μόλις παραδοθείς στον κόσμο του Star Wars: The Force Awakens Play Set. Με μια λέξη; Α-ν-ε-π-α-ν-ά-λ-η-π-τ-ο.

Bonus; Εκτός από τους χαρακτήρες που περιλαμβάνονται στο Star Wars: The Force Awakens Play Set, οι παίκτες μπορούν να ξεκλειδώσουν και να παίξουν με όλους τους χαρακτήρες Star Wars από το Star Wars: Twilight of the Republic, το Star Wars:  Rise Against The Empire, καθώς και τους χαρακτήρες του Star Wars Rebels. Συμβατό με PS3, PS4, XBOX 360, XBOX One, Wii U ακόμα και με iOS, Android και Microsoft Windows, μια πετυχημένη μεταφορά από το σινεμά σε παιχνίδι.

Χωρίς να καταλάβουμε πότε έχει περάσει ο χρόνος, περνάμε στην αίθουσα προβολής και αφού μαθαίνουμε περισσότερα για τα πλεονεκτήματα του παιχνιδιού σε μια κουλ παρουσίαση, τα φώτα σβήνουν, η ανατριχίλα έρχεται και βλέπουμε το πολυσυζητημένο φιλμ. Καμία λέξη για την ταινία γιατί τα spoilers είναι έγκλημα, εκτός από την υπόσχεση στον εαυτό μου πως θα την ξαναδώ στις 24 Δεκεμβρίου στην Ελλάδα.

Με το που τα φώτα ανοίξουν και πάλι, κοιτάμε ο ένας τον άλλον με συγκίνηση και παίρνουμε μέρος σε μια απίστευτη κλήρωση με τρελές εκπλήξεις και αναμνηστικά Star Wars. Μπορεί να ήμουν άτυχος, αλλά είχα κερδίσει ήδη αναμνήσεις που δύσκολα θα ξεχαστούν.

Πριν μπω στο αεροπλάνο για την πτήση της επιστροφής, σκέφτομαι πως ξέρω ήδη τι δώρο θα κάνω στο μικρό λατρεμένο ανιψιό και τον εαυτό μου αυτές τις γιορτές. Επιστρέψτε κι εσείς στο μακρινό Γαλαξία παρέα με νέους ήρωες και παλιούς φίλους του Star Wars με την καλύτερη αγορά των ημερών. Η Δύναμη εδώ είναι δυνατή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ