Life

Star Wars με lego

Άλλοι γονείς πατάνε τα lego των παιδιών τους και τσιρίζουν, άλλοι κάνουν τέχνη με αυτά. Ο Lehtimäki φτιάχνει σκηνές από το Star Wars. 

112491-222742.jpg
Μυρσίνη Λιοναράκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
316010-623427.jpg

Ο Vesa Lehtimäki, φωτογράφος από την Φινλανδία, ξεκίνησε το 2009 να φωτογραφίζει τα παιχνίδια του γιου του για εντελώς προσωπικούς και αναμνηστικούς λόγους. Βασικά, με την σκέψη να κρατήσει την εικόνα τους πριν σπάσουν, χαλάσουν, πεταχτούν ή χαθούν άρχισε να τα αποτυπώνει με την μηχανή του. Στην αρχή τα φωτογράφιζε απλά, μετά τα έστηνε στη σειρά ή έφτιαχνε μικρές ιστορίες με αυτά, κάπου στην πορεία έφαγε κόλλημα με τα lego και άρχισε να τα βγάζει στην αυλή και να τα φωτογραφίζει πάνω στο χιόνι. Τότε του ήρθε η ιδέα. Να στήσει με τον φακό του και τα Star Wars Lego του γιου του σκηνές από τις κλασικές ταινίες. Άρχισε για πλάκα να ανεβάζει κάποιες από τις φωτογραφίες αυτές στη σελίδα του στο Flickr και κάθε μέρα τον ανακάλυπταν και καινούργιοι φαν. Του πήρε έξι χρόνια για να συγκεντρώσει τις καλύτερες φωτογραφίες του και να εκδώσει το λεύκωμα «Lego Star Wars: Μικρές σκηνές από έναν Μεγάλο Γαλαξία».

Κατάφερε να δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό σύμπαν μινιατούρα με όλους τους ήρωες της διάσημης σειράς. Βέβαια αναγκάστηκε να εφεύρει διάφορες πατέντες και να χρησιμοποιήσει διάφορα κόλπα από καπνό μέχρι ειδικές κόλλες για να πετύχει χρώματα, φώτα και εφέ όπως τα ήθελε. Έστησε και ξαναέστηνε τις σκηνές του μέχρι να βεβαιωθεί ότι καμία λεπτομέρεια δεν του είχε ξεφύγει. Και τότε πατούσε το κουμπί της μηχανής του και αποτύπωνε επιτέλους την εικόνα που ήθελε.

Ποιος είναι ο Vesa Lehtimäki:

Σπούδασε στην Φινλανδία όπου πήρε και το master του στις Τέχνες το 1998. Εργάστηκε στον χώρο των media (κυρίως περιοδικά) ως σχεδιαστής, illustrator και art director. Το 2009 αγόρασε μία Canon DSLR με την οποία και ξεκίνησε να φωτογραφίζει τα παιχνίδια. Δηλώνει ότι η έμπνευσή του προέρχεται από την πολυετή μανία του με τον μυθικό κόσμο του Star Wars αφού από παιδί παρακολουθούσε τις ταινίες τις οποίες ξαναβρήκε μέσα από τα παιχνίδια του γιου του. Θυμάται μάλιστα ότι ως παιδί ονειρεύονταν να γίνει σκηνοθέτης τέτοιων ταινιών, κάτι που ξαναζεί με κάποιον τρόπο μέσα από τη σειρά φωτογραφιών αυτή αφού κάθε φορά στήνει και σκηνοθετεί ολοκληρωμένες μικρές σκηνές.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Βρες τον Vesa Lehtimäki (AKA avanaut) στο ίντερνετ:

https://www.flickr.com

https://www.instagram.com

https://twitter.com/theavanaut

Το βιβλίο του “LEGO Star Wars: Small Scenes from a Big Galaxy” στο Amazon:

www.amazon.com/LEGO-Star-Wars-Scenes-Galaxy

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ