- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
TikTok: Η ByteDance απέρριψε την προσφορά εξαγοράς της Microsoft
Φαβορί πλέον για την εξαγορά της εφαρμογής στις ΗΠΑ, η Oracle
Στην απόρριψη της προσφοράς εξαγοράς του TikTok από την Microsoft προχώρησε η εταιρεία που δημιούργησε την δημοφιλή εφαρμογή, η ByteDance.
Αρνητική ήταν η απάντηση της ByteDance στην προσφορά της Microsoft για εξαγορά του TikTok στις ΗΠΑ, όπως γνωστοποίησε ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός.
Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση της Microsoft, αναφέρεται:
«Η ByteDance μάς ενημέρωσε, σήμερα (σ.σ. Κυριακή 13/09), ότι δεν θα πουλήσει τις επιχειρήσεις του TikTok, στις ΗΠΑ, στη Microsoft. Είμαστε βέβαιοι ότι η πρότασή μας θα ήταν καλή για τους χρήστες του TikTok, προστατεύοντας παράλληλα τα συμφέροντα της εθνικής ασφάλειας. Για να το κάνουμε αυτό, θα κάναμε σημαντικές αλλαγές για να διασφαλίσουμε ότι η υπηρεσία θα πληρούσε τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας, απορρήτου, διαδικτυακής ασφάλειας και καταπολέμησης της παραπληροφόρησης και καταστήσαμε σαφείς αυτές τις αρχές στη σχετική δήλωσή μας, τον Αύγουστο».
Η απόφαση της ByteDance να απορρίψει την πρόταση της Microsoft, καθιστά την Oracle ως τον κύριο δυνητικό αγοραστή του TikTok.
Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε την πρόθεσή του, στα τέλη Αυγούστου, να απαγορεύσει το TikTok στη χώρα υπό τον φόβο της «εθνικής ασφάλειας», ύστερα από ισχυρισμούς για το ότι η εφαρμογή ελέγχεται από την Κίνα και θα μπορούσε να «αναμιχθεί στις επικείμενες αμερικανικές εκλογές.
Από την πλευρά του, το TikTok μήνυσε την κυβέρνηση Τραμπ για την εκτελεστική εντολή που προβλέπει την απαγόρευση της εφαρμογής στη χώρα, υποστηρίζοντας ότι ο αποκλεισμός της διαδικτυακής πλατφόρμας θα σήμαινε «την εξάλειψη της δημιουργίας 10.000 θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ και θα ζημίωνε ανεπανόρθωτα εκατομμύρια Αμερικανούς που στρέφονται σε αυτήν την εφαρμογή για ψυχαγωγία, διασύνδεση και ως νόμιμο μέσο διαβίωσης, που είναι ζωτικής σημασίας, ειδικά κατά την πανδημία».
Η Κίνα, με τη σειρά της, υποστήριξε την κίνηση του TikTok να «αναλάβει νομική δράση ώστε να υπερασπιστεί τα νόμιμα συμφέροντά του», ενώ αρνήθηκε επανειλημμένα οποιαδήποτε εξάρτηση της εφαρμογής από το Πεκίνο.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιατί η απόδοση ενός λογοτεχνικού έργου απαιτεί ερμηνεία, δημιουργικότητα και βαθιά σχέση με τη γλώσσα
Τα εργαλεία γεννούν καινούργιες ερωτήσεις
Το ψηφιακό άβαταρ μπέρδεψε τα λόγια του κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης
Ο επικεφαλής της Nvidia απορρίπτει τα σενάρια αφανισμού - «Δεν βασίζονται στην επιστήμη»
Τι σημαίνει ο αριθμός που βλέπετε στο ρολόι σας
Οι κίνδυνοι που εγκυμονούν από το «πριν από εμάς για εμάς»
Τι πετυχαίνει ένα viral σενάριο για την τεχνητή νοημοσύνη, τι αδυνατεί να ρωτήσει και γιατί έχει σημασία
Έρευνα αποκαλύπτει τους μηχανισμούς παρακολούθησης που κρύβονται πίσω από το νέο «super-app»
Η Rockstar Games ανακοίνωσε 34 πρωτότυπα τραγούδια που θα συνοδεύσουν το παιχνίδι
Οι προειδοποιήσεις ερευνητών, τα αιτήματα των τεχνολογικών κολοσσών για φρένο και η στάση των ΗΠΑ
Ο αστροφυσικός και πρώην πρόεδρος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών μιλά στην ATHENS VOICE για έναν πλανήτη που «τρέχει πίσω από τα γεγονότα», τη μάχη για τη Σελήνη και το μέλλον του ανθρώπου πέρα από τη Γη
Η οικονομία, ο ανταγωνισμός με την Κίνα, η επιρροή της Σίλικον Βάλεϊ και η αντίσταση στις νέες ρυθμίσεις
Το μέλος του Special Panel της Κομισιόν Κωνσταντίνος Καραχάλιος μιλά για τη «μεγάλη αιχμαλωσία των παιδιών», ενώ η φον ντερ Λάιεν προαναγγέλλει το EU Kids Act και νέα ηλικιακά όρια για τα social media
Υποστηρίζει ότι οι εταιρείες του κλάδου μπορούν να διασφαλίσουν την ασφαλή ανάπτυξή της
Κυκλοφόρησε το νέο λειτουργικό σύστημα - Ποια iPhone μπορούν να εγκαταστήσουν την έκδοση
Πώς η θέσπιση ενός ετήσιου επιδόματος για υπηρεσίες ΤΝ θα επέβαλλε ευρωπαϊκούς κανόνες ασφάλειας, διαφάνειας και υποδομών στους διεθνείς παρόχους
Πώς η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τη μάχη ανθρώπων και bots
Τα ελληνικά πειράματα, ο ρόλος του Αδριανού Γολέμη στο Διάστημα και το συμβολικό αντικείμενο που θέλει να πάρει μαζί του
Η επικεφαλής της Open Cosmos στην Ελλάδα, Μαρία Καλαμά, μιλά στην ATHENS VOICE για τη νέα χρηματοδότηση και τη θέση που μπορεί να αποκτήσει η Ελλάδα στη νέα ευρωπαϊκή διαστημική οικονομία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.