Κοσμος

Τραμπ για TikTok: Δεν είμαι σε θέση να ανακοινώσω κάποια συμφωνία

Τι δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος για την εξαγορά της εφαρμογής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Tik Tok σκέφτεται να απαγορεύσει η αμερικανική κυβέρνηση
Tik Tok © Kon Karampelas/PIXABAY

Δεν έχει επιτευχθεί κάποια συμφωνία ακόμα για την εξαγορά του TikTok όπως σημείωσε ο Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Για την εξαγορά του TikTok από κάποια αμερικανική εταιρεία μίλησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως «όχι, δεν είμαι έτοιμος να υπογράψω κάτι, πρέπει να δω τη συμφωνία».

Ακόμα, είπε ότι, «την Πέμπτη (17/09), θα παρουσιαστεί έκθεση σχετική με την πορεία εξαγοράς του TikTok».

Μέχρι στιγμής και μετά την απόρριψη της προσφοράς της Microsoft από την κινεζική ByteDance που κατέχει το TikTok, η Oracle φαντάζει ως ο δυνητικός κύριος αγοραστής των αμερικανικών δραστηριοτήτων της εταιρείας σε σχέση με τη συγκεκριμένη διαδικτυακή πλατφόρμα.

Υπενθυμίζεται ότι, τον περασμένο μήνα, ο Τραμπ διέταξε τη μητρική εταιρεία του TikTok, την ByteDance που εδρεύει στο Πεκίνο, να πουλήσει τις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ, ισχυριζόμενος πως αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια.

Ακόμα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, υποστήριξε ότι εφαρμογές όπως το TikTok και το WeChat «τροφοδοτούν δεδομένα απευθείας στο Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα».

Η ByteDance έχει καταθέσει αρκετές αγωγές κατά της εκτελεστικής εντολής του Τραμπ και η κινεζική κυβέρνηση αρνήθηκε ότι έχει πρόσβαση ή ελέγχει δεδομένα σε εφαρμογές όπως είναι το TikTok.

Η κυβέρνηση Τραμπ έχει, επίσης, σε «μαύρη λίστα» πολλές κινεζικές τεχνολογικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Huawei και ZTE, απαγορεύοντάς τους να πωλούν τα προϊόντα τους στις ΗΠΑ, εκτός αν αγοραστές έχουν ειδική άδεια, για τους ίδιους ακριβώς λόγους με το TikTok.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ