Κοσμος

Τραμπ: Είτε θα κλείσουμε το TikTok είτε θα πωληθεί

«Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου. Δεν θα υπάρξει καμία παράταση»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Tik Tok σκέφτεται να απαγορεύσει η αμερικανική κυβέρνηση
Tik Tok © Kon Karampelas/PIXABAY

Ο Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε την Πέμπτη, ότι δεν θα υπάρξει παράταση στην προθεσμίας της 15ης Σεπτεμβρίου που αφορά στην εξαγορά του κινεζικού TikTok.

Καμία παράταση δεν σκοπεύει να δώσει ο Ντόναλντ Τραμπ στην εξαγορά του TikTok από αμερικανική εταιρεία ως τις 15 Σεπτεμβρίου, ειδάλλως η εφαρμογή θα πάψει να λειτουργεί στις ΗΠΑ για λόγους ασφαλείας.

Συγκεκριμένα, ο Τραμπ δήλωσε από τη βάση Άντριους, στο Μέριλαντ, το εξής:

«Είτε θα κλείσουμε το TikTok σε αυτήν τη χώρα για λόγους ασφαλείας ή θα πουληθεί. Δεν παρατείνω τις προθεσμίες, όχι. Είναι στις 15 Σεπτεμβρίου. Δεν θα υπάρξει παράταση της προθεσμίας του TikTok».

Υπενθυμίζεται ότι, τον περασμένο μήνα, ο Τραμπ διέταξε τη μητρική εταιρεία του TikTok, την ByteDance που εδρεύει στο Πεκίνο, να πουλήσει τις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ, ισχυριζόμενος πως αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια.

Ακόμα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, υποστήριξε ότι εφαρμογές όπως το TikTok και το WeChat «τροφοδοτούν δεδομένα απευθείας στο Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα».

Η ByteDance έχει καταθέσει αρκετές αγωγές κατά της εκτελεστικής εντολής του Τραμπ και η κινεζική κυβέρνηση αρνήθηκε ότι έχει πρόσβαση ή ελέγχει δεδομένα σε εφαρμογές όπως είναι το TikTok.

Η κυβέρνηση Τραμπ έχει, επίσης, σε «μαύρη λίστα» πολλές κινεζικές τεχνολογικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Huawei και ZTE, απαγορεύοντάς τους να πωλούν τα προϊόντα τους στις ΗΠΑ, εκτός αν αγοραστές έχουν ειδική άδεια, για τους ίδιους ακριβώς λόγους με το TikTok.

Trump Says There Will Be No Extension of TikTok Sale Deadline

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ