- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Σίκινος του Λάκη Γαβαλά
«Είναι η µεγαλύτερη χλιδή που έχω αισθανθεί: Ν’ αφήνω τη φύση να είναι πιο καλοντυµένη από εµένα, γεµάτη χρώµατα κι αρώµατα»
O fashion entrepreneur Λάκης Γαβαλάς γράφει για τη δική του Σίκινο
Τη Σίκινο την έµαθα επειδή έχασα το πλοίο για τη Φολέγανδρο! Είναι καλοκαίρι του 2009 και ξεκινάω από Πειραιά µε το καράβι να κάνει στάση στη Σίκινο. Βλέπω το λιµανάκι, κατεβαίνω να το περπατήσω και ξαφνικά… πάει το καράβι µου, έφυγε.
Κι ενώ το βλέπω να αποµακρύνεται, το µάτι µου πέφτει σ’ ένα τσούρµο παιδιά που µε φόρα έπεφταν όλα µαζί στη θάλασσα παίζοντας, σαν να έκαναν µασάζ, µε τους στροβιλισµούς που δηµιουργούσαν οι τουρµπίνες του καραβιού. Εδώ είµαστε! Αναβάλλω τη Φολέγανδρο για 5 ηµέρες και ερωτεύοµαι τη Σίκινο. Στον επόµενο τόνο µε θυµάµαι να ψάχνω για κατάλυµα και τελικά βρίσκω ένα στο λιµάνι, αν και αργότερα έµαθα ότι όλα διαδραµατίζονται στη Χώρα. Ανεβοκατέβαινα µε το λεωφορείο κι έτσι γνώρισα πολύ κόσµο στη διαδροµή. Μου άρεσε αυτό το ταξίδι από το λιµάνι στη Χώρα, µέσα από γραφικά δροµάκια, βουκαµβίλιες, στάση σε γραφικά ταβερνάκια µε ωραία µεζεδάκια. Επώνυµος γαρ, ο δήµαρχος του νησιού ανέλαβε να µε ξεναγήσει στα αξιοθέατα του νησιού, ένα νησί που παρά την αύξηση του τουρισµού διατηρεί µε κάθε κόστος την αυθεντικότητα και τον χαρακτήρα του. Περπάτησα στους παραδοσιακούς διατηρητέους οικισµούς, έκανα βόλτα στα πανέµορφα κάτασπρα καλντερίµια, στα καφέ και στις ταβέρνες. Αξίζει να επισκεφθείτε το µοναστήρι Ζωοδόχου Πηγής που είναι χτισµένο στο χείλος του γκρεµού. Πανέµορφο και το ξωκλήσι της Παναγίας Παντοχαράς, το έκανε διάσηµο ο Ελύτης, που βρίσκεται κοντά στο γυναικείο µοναστήρι. Επίσης υπάρχει και ένα εξαιρετικό επισκέψιµο οινοποιείο µε πολύ καλά τοπικά κρασιά και πανέµορφη θέα που αξίζει να το δείτε, κυρίως την ώρα του ηλιοβασιλέµατος. Για τους πιο αθλητικούς επισκέπτες υπάρχουν σηµατοδοτηµένα περιπατητικά µονοπάτια περίπου 60 χιλιόµετρα. Για µπανάκι υπάρχουν πάντα οι µικρές, αλλά πεντακάθαρες παραλίες µε τα καταγάλανα νερά όπως η Αλλοπρόνοια, το Διαλισκάρι, ο Άγιος Γεώργιος, η Μάλτα, τα Σαντοριναίικα κ.ά.
Ξαναγύρισα στη Σίκινο κι άλλες φορές πάντα µε 3 t-shirts, 2 βερµούδες, 3 µαγιό και ένα hoodie. Είναι η µεγαλύτερη χλιδή που έχω αισθανθεί: Ν’ αφήνω τη φύση να είναι πιο καλοντυµένη από εµένα, γεµάτη χρώµατα κι αρώµατα.
Καλό καλοκαίρι, φίλοι µου!
*Ο Λάκης Γαβαλάς είναι fashion entrepreneur.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρίσκονται ανάμεσα στους 13 μη συμβατικούς προορισμούς του κόσμου για το 2026
Η Federal Aviation Administration (FAA) διευκρινίζει ότι τέτοια ζητήματα εντάσσονται κυρίως στην πολιτική εξυπηρέτησης των εταιρειών
Στη λίστα σουηδικής ιστοσελίδας
Οι top προορισμοί εσωτερικού και εξωτερικού
Για κάποιους, αυτό μετατρέπεται σε ένα απρόσμενο bonus
«Ένας ελληνικός παράδεισος με "ομορφιά από άλλο πλανήτη"», γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ
Τι κάνεις στη χώρα που απαγορεύεται το αλκοόλ, το τραγούδι και ο χορός;
Ποιες συνοριακές αρχές έχουν το δικαίωμα να απαιτήσουν κωδικούς πρόσβασης και να ερευνήσουν το ψηφιακό σας αποτύπωμα
Οι σκούρες αποσκευές είναι ο πιο εύκολος στόχος στα αεροδρόμια - Τι να προσέξετε
Το Πάσχα που μυρίζει θρούμπι και μέλι Κιμώλου
Το πιο θεαματικό ελληνικό Πάσχα, με φιλαρμονικές, λιτανείες και τους διάσημους Μπότηδες
45.000 πτήσεις στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ και ατμόσφαιρα αγριεμένου πλήθους
Η κατάνυξη, τα έθιμα και η φιλοξενία συναντιούνται σε μια εμπειρία που δεν ξεχνάς
Το αυθεντικό Πάσχα στην Κέρκυρα και πώς να το ζήσεις - Πού να πας τι να δεις και πώς να μπεις στο κλίμα του νησιού
Η «Πεταλούδα του Αιγαίου» κατέκτησε την πρώτη θέση στις 50 καλύτερες ταξιδιωτικές ιδέες του διεθνούς μέσου
Τίποτα όπως φαίνεται δεν είναι δωρεάν....
Διεθνή μέσα αποθεώνουν το «διαμάντι» των Κυκλάδων για τον ήλιο, τις αμμώδεις παραλίες και την αυθεντική γαστρονομία του
Στην Δημητσάνα, θα βρεις ένα μέρος που τα συνδυάζει όλα: Ζεστή φιλοξενία και αρκαδική γαστρονομία
Πριν μπεις στο αεροπλάνο...
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.