Ταξιδια

What's on your mind?

Η εποχή μυρίζει μπαρούτι από τη Νιγηρία ως τη Θεσσαλονίκη και από την Αθήνα ως το Βερολίνο

61858-136429.JPG
Χρήστος Εξαρχόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
36436-79037.jpg

Πάνω από 6.000 άτομα διαδήλωσαν την Κυριακή 3 Μαρτίου ενάντια στην κατασκευή πολυτελών κατοικιών στη θέση μέρους του Τείχους του Βερολίνου (East Gallery) από πολυεθνικές εταιρίες. Πάνω από 10.000 άτομα διαδήλωσαν το Σάββατο 9 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής από καναδική εταιρία.

Η πραγματικότητα είναι παντού ίδια, όταν πρόκειται για την αιώνια μάχη του «καλού» με το «κακό», των πολυεθνικών με το λαό, των δεξιών με τους αριστερούς. Η εποχή μυρίζει μπαρούτι από τη Νιγηρία ως τη Θεσσαλονίκη και από την Αθήνα ως το Βερολίνο. Το facebook βρυχάται, οι μάγοι της φιλοσοφίας και της online διδαχής έχουν αυξηθεί και αγριεύουν επικίνδυνα. Ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος είναι εδώ και γίνεται χωρίς όπλα, άλλα με post και like.

Ο Gil Scott Heron άφησε το μάταιο τούτο κόσμο στις 27 Μαΐου του 2011, ήταν ο κορυφαίος soul jazz ποιητής και επίδραση για τους περισσότερους hip hop καλλιτέχνες. Απήγγειλε το «The Revolution Will Not Be Televised», και σίγουρα θα ήταν στο East Gallery τώρα ή σε καμιά αυλή στην Ιερισσό Χαλκιδικής.

chris ex

Berlin 10.3.2013

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ