- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Πήλιο: Η ηθοποιός και σκηνοθέτης Βιολέττα Γύρα γράφει για το αγαπημένο της μέρος στην Athens Voice
Πήλιο: Από τότε ειδικά που φτιάχτηκε και ο δρόμος… έχω κολλήσει! Σε τρισήμισι ώρες είσαι εκεί.
Το βουνό των Κενταύρων που συνδυάζει βουνό και θάλασσα μαζί. Η ενέργεια αυτού του τόπου δεν περιγράφεται.
Πέρα από τους κλασικούς προορισμούς Τσαγκαράδα, Πορταριά, Μακρυνίτσα, ανακάλυψα τον Άγιο Γιώργιο Νηλείας. Όποτε πάω μένω στα Pelion Homes, για να απολαμβάνω την απέραντη θέα του Παγασητικού κόλπου και να νιώθω σαν στο σπίτι μου. Κάνω βόλτες στο δάσος, στα παραδοσιακά χωριά και από παραλίες δεν το συζητώ, υπάρχουν αμέτρητες επιλογές, εξαρτάται την όρεξή σου.
Από την πλευρά του Παγασητικού έχεις Άφησσο, Λεφόκαστρο, Χόρτο, Μιλήνα,Τρίκερι, και αν οδηγήσεις στην πλευρά του Αιγαίου έχεις τη δυνατότητα για απίστευτες βουτιές σε κρυστάλλινα νερά, όπως Λαμπινού, Λιμνιώνας, Μυλοπόταμος, Φακίστρα, Νταμούχαρη, Παπανερό, για να αναφέρω μερικές.
Μια λέξη αρκεί: Παράδεισος!
Το πρωί εξορμήσεις και το σούρουπο άραγμα βεράντα, βιβλίο, τσιπουράκια, παρεούλα και ατέλειωτες συζητήσεις.
Από πολιτιστικής πλευράς στο Πήλιο υπάρχουν διάφορες δράσεις και φεστιβάλ θεάτρου και μουσικής, όπως το θέατρο Aλώνι, το μουσικό χωριό στον Άγιο Λαυρέντιο, γιορτή κάστανου κ.λπ.
Επίσης μπορείς να φας καλό ψάρι στην ταβέρνα του Κωστή, στο Μαλάκι, παραδοσιακά πιάτα στο Αγγελικόν στην Άνω Γατζέα ή στο τσιμπουράδικο του Στεφανή στον Άγιο Γεώργιο.
Το ιδανικό μέρος για να βρεις τον εαυτό σου και να βρεθείς με αγαπημένους μακριά από την πόλη Πήλιο. Τελεία. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

* Η Βιολέττα Γύρα είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης. Αυτό τον καιρό συνεργάζεται με τους Rimini Protokoll στη διεύθυνση παραγωγής και ετοιμάζει την καινούρια της δουλειά στο θέατρο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα τα πιο παλιά του είδους, αφιερωμένο αποκλειστικά στις ομορφιές της Ελλάδας, τώρα στο διαδύκτιο
Ανακαλύψτε την Καστοριά μέσα από την περιήγηση γύρω από τη λίμνη με την καθοδήγηση έμπειρων επιστημόνων
Δωρεάν φαγητό, ποδήλατα και μουσεία με το CopenPay
Τι συνδέει τους δύο θεατρικούς συγγραφείς; Πώς ένας δημοσιογράφος αποτυπώνει αυτή τη σχέση σήμερα;
Η νέα ταυτότητα του νησιού μέσα από βιώσιμη φιλοξενία και αυθεντικές εμπειρίες
Σειρά αφιερωμάτων στο νησί που γίνεται «πόλος έλξης των νέων»
Πού να πας, τι να δεις, τι να δοκιμάσεις
Έρωτες και χωρισμοί, βροχές και χιόνια, κάτι από πολιτική και μια γεύση από νορβηγικές λιχουδιές
Μέσα στο αεροπλάνο, η μεγαλύτερη απειλή είναι η ακινησία
Το βρετανικό κοινό ψήφισε
Οι ΗΠΑ αποτελούν την τρίτη μεγαλύτερη αγορά σε όρους ταξιδιωτικών εισπράξεων
Μια πλωτή καμπίνα χωρίς Wi-Fi ή ανθρώπους - Το απόλυτο καταφύγιο για όσους αναζητούν ηρεμία
Ο γνωστός TikToker μιλάει στην Athens Voice για τα ταξίδια του και τις πολιτιστικές διαφορές που συναντά
Για όσους μπορούν να περπατούν αργά κάτω από τη βροχή
Επισκέφθηκε 195 χώρες - Τα πιο επικίνδυνα μέρη που συνάντησε
Προτείνουν το νησί για τις διακοπές του 2026
Μια αυθεντική εμπειρία φιλοξενίας στο Πήλιο
Συνολικά, έξι ελληνικά νησιά μπήκαν στη λίστα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.