Σεξ

Τα μυστικά για σεξ μεγαλύτερης διάρκειας

Οι καλύτερες τακτικές σύμφωνα με μία σεξολόγο

p185215_b_v8_ab.jpg
Χαρά Βαμβακούλα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
girl-1567960_1920.jpg

Ό,τι σωματική και ψυχολογική τακτική πρέπει να ακολουθήσεις για σεξ μεγαλύτερης διάρκειας σύμφωνα με τη σεξολόγο Μέγκαν Φλέμινγκ

Σε πολλές περιπτώσεις, ένα θέμα των ζευγαριών, όσον αφορά το σεξ, δεν είναι η συχνότητα ή η απόλαυσή του, αλλά η διάρκειά του. Όχι, δεν υπάρχει κάποιος χρυσός κανόνας που να λέει ότι το ιδανικό σεξ έχει διάρκεια κάποιον συγκεκριμένο χρόνο, αλλά σύμφωνα με μία έρευνα της μη κερδοσκοπικής κλινικής Mayo η διάρκεια του σεξ πρέπει να θεωρείται πρόβλημα μόνο αν δεν κάνει χαρούμενο κάποιον από τους συμμετέχοντες.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που ισχύει το τελευταίο η σεξολόγος και σύμβουλος σχέσεων Μέγκαν Φλέμινγκ μας προτείνει μερικές τακτικές, που μπορούν να μας βοηθήσουν να επεκτείνουμε την διάρκεια του σεξ. Οι τακτικές αυτές διακρίνονται σε σωματικές και σε ψυχολογικές, με τις πρώτες να έχουν τρεις πιθανές λύσεις.

Το πρώτο που θα πρέπει κάποιος να κοιτάξει είναι αν ο λόγος που το σεξ δεν διαρκεί πολύ είναι ότι ένας από τους συμμετέχοντες σε αυτό αισθάνεται πόνο ή ενόχληση, κατά την διάρκειά του. Σε αυτήν την περίπτωση, προφανώς, αυτό που θα πρέπει να γίνει είναι να επισκεφτεί κάποιον γιατρό, έτσι ώστε να διαπιστωθεί τι πρόβλημα ακριβώς υπάρχει.

Από εκεί και πέρα, η Φλέμινγκ προτείνει την εξάσκηση, μέσω του αυνανισμού. Με αυτό τον τρόπο, το άτομο αυτο-εκπαιδεύεται ουσιαστικά στο να ελέγχει το σώμα του και στο να μένει περισσότερη ώρα στην «ασφαλή ζώνη», όπως η σεξολόγος την ονομάζει. Επιπλέον, η χρήση λιπαντικών και ο πειραματισμός με αυτά μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμα, αφού μειώνουν την τριβή κάνοντας τη σεξουαλική επαφή πιο άνετη.

Το ψυχολογικό, ωστόσο, συχνά είναι πολύ πιο βασικό κομμάτι, οπότε και αυτό που πρέπει να προσέξεις περισσότερο αν θες να «διορθώσεις» την διάρκεια του σεξ. Σε αυτό εντάσσεται το να δοκιμάσεις νέες στάσεις, αφού αυτές μπορούν να αποτελέσουν μέρος μίας φαντασίωσης, αλλά και να συμπληρωθούν από ένα ανάλογο «βρώμικο» λεξιλόγιο. Να έχεις, βέβαια, στο μυαλό σου ότι μία νέα στάση μπορεί να μην έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα με την πρώτη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να την αποκλίσεις με την μία (εκτός κι αν προκάλεσε πόνο ή ενόχληση). 

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τη Φλέμινγκ, πρέπει να θυμάσαι ότι θεωρίες, όπως ότι η διάρκεια του σεξ είναι προβληματική αν η διείσδυση είναι λιγότερη των δύο λεπτών, δεν είναι απαραίτητα σωστές, αφού έτσι κι αλλιώς το σεξ δεν είναι μόνο η διείσδυση, αλλά και ότι με τίποτα το σεξ δεν θα πρέπει να θεωρείται λήξαν ανάλογα με το πότε ο άντρας της σεξουαλικής σχέσης εκσπερματώνει.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ