Σεξ

Οι πορνοστάρ έχουν το δικό τους Twitter και το όνομά του είναι OnlyFans

Η ερωτική ζωή των πρωταγωνιστριών στα νέα social media

30592837_397928577356114_5869118242148057088_n.jpg
Νίκος Παπαηλιού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
bf1ce0d80a9ff4789edc781ea010fba1.jpg

Με το διαδίκτυο να περνά σε μια νέα φάση ελέγχου μετά τις τελευταίες εξελίξεις, το πορνογραφικό περιεχόμενο, δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός αυτής της συζήτησης. Η βρετανική κυβέρνηση, θεωρεί βλαβερή κάθε έκθεση στο πορνό και ζητά υποχρεωτικά πλέον πιστοποίηση ηλικίας και όχι ένα κουτάκι που θα χρειάζεται ένα απλό «ναι» από τον χρήστη. Το ίδιο ισχύει και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Η ουδετερότητα του διαδικτύου πέθανε μετά τις αμερικανικές εκλογές και οι αλλαγές που ετοιμάζονται επηρεάζουν όλες τις πτυχές του, ακόμα και τις πιο ερωτικές.

1231239.jpg

Η τακτική της απαγόρευσης σε κάθε τι γυμνό και σεξουαλικό υπερίσχυσε τα προηγούμενα χρόνια στους ιντερνετικούς κολοσσούς (YouΤube, Instagram, Facebook κλπ), έδωσε την ευκαιρία σε νέες πλατφόρμες φιλικότερες προς το πορνογραφικό υλικό, όπως το Patreon να αναπτυχθούν και να κερδίσουν περισσότερους χρήστες. Ιστοσελίδες σαν το Chaturbate και το Cam4 επίσης κέρδισαν από αυτές τις συνθήκες, έχοντας πάντα online υλικό, ωστόσο η νέα εναλλακτική είναι το OnlyFans.

Μοντέλα και πορνοστάρ μπορούν να φτιάξουν το δικό τους λογαριασμό, όπου θα προβάλλουν το υλικό που εκείνες επιθυμούν. Με τη σειρά τους οι χρήστες θα πρέπει να πληρώνουν μια μηνιαία συνδρομή, ώστε να βλέπουν την καθημερινή δραστηριότητα των εργατριών του σεξ μέσα από μια εφαρμογή.

Οι κάτοχοι των λογαριασμών που ακολουθούνται από χιλιάδες και καθημερινά αυξανόμενους χρήστες, όπως ακριβώς στο Twitter, μπορούν να προμηθεύσουν τις ορέξεις του κοινού τους, όπως ακριβώς εκείνες επιθυμούν, ανοίγοντας ακόμη και άγνωστες πτυχές του εαυτού τους, όχι και τόσο ερωτικές.

1231240.jpg

Ο δημιουργός της πλατφόρμας Kevin Symes εξομολογείται, πως αναμφίβολα δεν περιμένει κάποιος χρήστης να εγγραφεί απλά και μόνο, για να μάθει μαγειρικές συμβουλές, ωστόσο η διαφορετικότητα αυτού του ερωτικού Twitter είναι σίγουρα κάτι που εξιτάρει τόσο τους συνδρομητές, όσο και τις πορνοστάρ. Στη συνέχεια έρχεται το κέρδος. Κέρδος για τους δημιουργούς του OnlyFans, κέρδος φυσικά για τις πορνοστάρ, κέρδος (όχι οικονομικό) για τους χρήστες.Win, win, win.

Η Jena Love, αυστραλιανή πορνοστάρ, σε συνέντευξή της για τους λόγους τους οποίους άνοιξε προφίλ στο OnlyFans υποστήριξε, ότι από τη στιγμή που μέσω των social media, διαφημίζει ο καθένας τη ζωή του, το πού βγαίνει, πώς ζει, γιατί να μην μπορούν οι πορνοστάρ να μοιραστούν και την ερωτική τους ζωή, μόνες τους ή όχι:

Το άλλο πλαίσιο το οποίο καθιστά αυτήν την εναλλακτική σεξουαλική πλατφόρμα, περισσότερο ελκυστική από τις παραδοσιακές, είναι καθαρά θέμας υγείας. Το OnlyFans προχωρά σε μια τομή για την ιστορία του πορνό, επιβάλλοντας σχεδόν τη χρησιμοποίηση προφυλακτικού κατά την ερωτική πράξη, κάτι που οι ερωτικές ταινίες αποφεύγεται στις ερωτικές ταινίες. Ο Symes θεωρεί ότι όσο περισσότερο προβάλλεται η χρήση προφυλακτικού στο μάτι τόσο το καλύτερο και η πλατφόρμα του με αυτόν τον τρόπο αποκτά ένα εξτρά συν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ