Πολεις

Quiz de Salonique

Νέα μπαρ, χουλιγκανιές, προτομές, δισκάκια, βιβλία, τηλεστάρ κι όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τον Βορρά. Μέτρα πόσο Θεσσαλονικιός είσαι

4754-202316.jpeg
Στέφανος Τσιτσόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 230
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
93393-209549.jpg

1) Ξέρω τι θα διαβάζεις φέτος το χειμώνα! Το νέο βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες από τα Ελληνικά Γράμματα. Έχει τίτλο «Όλα βαίνουν καλώς εναντίον μας» και είναι μια ρεμπέτικη ιστορία έρωτα και αναρχίας, με πρωταγωνίστρια μια εκπάγλου που την έλεγαν Ζιγκουάλα. Ηρωίδα αληθινή που προκάλεσε νταλκάδες και σεκλέτια στον:

Α) Βασίλη Τσιτσάνη
Β) Πρόδρομο Τσαουσάκη
Γ) Μάρκο Βαμβακάρη

2) Ξεφυτρώνουν στη Βαλαωρίτου, στη Συγγρού και τα πέριξ ολοένα και πιο όμορφα μπαρ. Νέα άφιξη με ευρύχωρη μπάρα, φίσκα κόσμο και κάτι από δουβλινέζικη μπιραρία το:

Α) Υποβρύχιο
Β) Περισκόπιο
Γ) Σόναρ

3) Ποιανού τον ανδριάντα τρία μέτρα μπόι παράγγειλε ο δήμαρχος Βασίλης για να στηθεί στην πλατεία Αριστοτέλους; Μην πείτε του Αγγελάκα, γιατί χάσατε, αφού το τιμώμενο πρόσωπο είναι ο:

Α) Ευάγγελος Αβέρωφ
Β) Γεώργιος Ράλλης
Γ) Κωνσταντίνος Καραμανλής

4) «Ο Τσε Γκεβάρα άλλωστε δεν ήταν φτωχός» δήλωσε ντόπιος μόδιστρος, που παρουσίασε τη νέα του κολεξιόν με το πρόσωπο του Τσε να φιγουράρει στις περισσότερες σινιέ δημιουργίες του, τις οποίες λατρεύει και φοράει φανατικά η Βίκυ Χατζηβασιλείου. Τρέμε Μαρτζελά, κοπάνα τη γρήγορα Ρέι Καβακούμπο, γιατί σας έσβησε ο:

Α) Nassos
Β) Nikolas
Γ) Simeoni

5) Συγνώμη δηλαδή, αλλά ποια εκπομπή περιμένατε να κόψουν από την ΕΤ3; Την «Κυριακή στο χωριό» με τη Μάρνη Χατζηεμμανουήλ; Όχι, γιατί ποιος θα μας διαφωτίσει για το πώς κάνουν τη λαλαγκίτα στο Καλαμπάκι Δράμας και πώς γνέθουν καλτσόβρακα στο Τυχερό Σουφλίου; Ενώ για τους μετανάστες, την ιστορία της πόλης, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τις μειονότητες, τη μόλυνση αλλά και όλα τα θέματα με τα οποία ασχολούνταν η εκπομπή «Άσπρο - Μαύρο» τα ξαπόστειλαν, γιατί προφανώς ενοχλούσαν. Αντίο:

Α) Θάλεια Ιωαννίδου, Χρήστο Νικολαΐδη
Β) Δώρα Αυγέρη, Βασίλη Κεχαγιά
Γ) Ηρώ Πέτσα, Κώστα Μπλιάτκα

6) Ποιος Τάκης Τσουκαλάς και ποιος Γιώργος Γεωργίου! Στο YouTube γίνεται χαμός, όπως άλλωστε και κάθε Κυριακή βράδυ στην οθόνη του τοπικού Europe 1. Το πιο ροκ εντ ρολ αθλητικό πανηγύρι το συντονίζει ο σούπερ σταρ των αθλητικών ερτζιανών Κωστής Ραπτόπουλος, που όμως στο γυαλί γράφει διπλά, καθώς δίπλα του χουλιγκανίζουν ο Τρέγιας, εκπρόσωπος του λαού του ΠΑΟΚ, και οι Ντρούλινγκ και Μπουγάτσας, που παλεύουν για τα δίκαια του Άρη. Είναι σκέτο μεγαλείο η εκπομπή τους:

Α) «Είτε Α’ είτε Β’, όλοι παν για τη μαρμίτα»
Β) «Είτε Α’ είτε Β’, όλοι παν για την τσικίτα»
Γ) «Είτε Α’ είτε Β’, πάλι την ήπιαμε την ήττα»

7) Αν δεν σου έλεγαν και δεν το έβλεπες καθώς επέπλεε στα νερά του Θερμαϊκού, μπορεί και να πίστευες πως ήταν η ναυαρχίδα από το διαστημικό στόλο του «Πολέμου των άστρων». Άραξε στη Θεσσαλονίκη και όλοι φωτογράφιζαν μετά μανίας το υπερτεράστιο κρουαζιερόπλοιο:

Α) Elevator
Β) Dominator
Γ) Navigator

8) Trash TV lovers, united we stand! Η Κατερίνα Κανονίδου, μάτι φωσφόρος, μπούστο θανατερό, επέστρεψε με την εκπομπή «Κάτι να καίει» στην TV100. Όλα τα ντόπια αηδόνια εννοείται πως θα παρελάσουν από το πλατό της μετά το πανηγυρικό opening που έκανε με τη μούσα:

Α) Μαριάνθη Κεφάλα
Β) Σοφία Βήκα
Γ) Μαριώ

9) Είναι 83 χρονών, παλιός αντάρτης του Εμφυλίου, που έκανε εξορία και κατόπιν δραπέτευσε στη Βουλγαρία. Αργότερα έφυγε στη Δανία, όπου κι έγινε υπάλληλος της Βασιλικής Βιβλιοθήκης. Ταξίδεψε στην Γκάνα για να γίνει καλλιεργητής λαχανικών και ξαναγύρισε πίσω στην Κοπεγχάγη παίρνoντας σύνταξη από τη Βασιλική Βιβλιοθήκη. Κατέληξε στο Άγιον Όρος, όπου διαδέχτηκε στο φημισμένo «Κελί του Ραβδούχου» το γέροντά του. Έκτοτε ζει εκεί. Λόγω όμως του σκανδάλου με τη Μονή Βατοπεδίου αναγκάζεται να βγαίνει στις τηλεοράσεις για να υπερασπιστεί την πνευματικότητα και το μεγαλείο του Αγίου Όρους. Είναι ο μοναχός:

Α) Επιφάνειος
Β) Τιμόθεος
Γ) Ιωανίκειος

10) Ο Μίκι, η Πόπη, ο Άλεξ, η συμμορία των Zoltan Tribe. Δρόμοι, σκρατσαρίσματα, παρτάκια, παζάρια βινυλίων, φεστιβαλάκια χιπ χοπ, η πιο δραστήρια κολεκτίβα της πόλης τα σπάει ξανά. Το μπαρ «ΣτοΑ» ταρακουνήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην παρουσίαση της νέας συλλογής τους με τίτλο:

Α) The Positive Side Of Hip Hop
Β) Non Stop Hip Hop
Γ) Hip Hop Pop


Σωστές απαντήσεις

1-Γ, 2-Α, 3-Γ, 4-Α, 5-Β, 6-Α, 7-Γ, 8-Β, 9-Γ, 10-A


Έως 3 σωστές απαντήσεις

Άλλαξε πόλη. Αφού δεν σε νοιάζει τίποτα, εκτός από το να βαράς φραπέδες και να βλέπεις τη θάλασσα. Άλλαξε πόλη.

Έως 6 σωστές απαντήσεις

Προσπάθησε περισσότερο. Η Θεσσαλονίκη ούτε αρχίζει ούτε τελειώνει στη Ζεύξιδος, πράγμα που έχεις αρχίσει να αντιλαμβάνεσαι.

10 στα 10

Νέτα σκέτα: Δεν παίζεσαι, είσαι παντού, γυρνάς, ενημερώνεσαι, συμμετέχεις, γλεντάς, χορεύεις, διαβάζεις, όλα τα σφάζεις, όλα τα μαχαιρώνεις. Άξιος!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ