Πολεις

Pump up the volume

Ασκληπιός Ζαμπέτας. Support your local ultimate guitar hero.

4754-202316.jpeg
Στέφανος Τσιτσόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 441
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
43684-98112.jpg
Φωτό: Νίκος Καρδάρας

Ασκληπιός Ζαμπέτας
Το μυθικό εν δεύτερο της κιθαριστικής δύναμης πυρός των Τρύπες σιγά μην κλάψει που διαλύθηκαν. Κατέβασε free download τον πρώτο δίσκο των Ghost Note Project για να καταλάβεις τι εννοώ και, όπου παίζουν οι Νάνοι, στάσου πλάι του.

Μπάμπης Μπατμανίδης
Καταστασιακό σκυλοπάνκ ως προς τους στίχους και κάργα μπουζουκολάικο attitude από έναν περιφερόμενο αλήτη, μείξη Ζαμπέτα και Ζορζ Πιλαλί. Μύθος!

Γκρόβερ
Επέστρεψαν! Με το «Γέννημα Θρέμμα». Οι πιο σκληροτράχηλοι επιζώντες της δεκαετίας του ’80 μάζεψαν έντεκα τραγούδια που δημιουργήθηκαν την περίοδο 1994-1998, τύπωσαν 500 αριθμημένα βινύλια σε μια έκδοση που συνοδεύεται και από cd (Labyrinth of Thoughts και Wipe Out), και ετοιμάζουν περιοδεία.

Δύο σε ένα
Ο Cayetano βάζει τα breaks και στήνει τα grooves και ο Γιώργος Περάν, τραγουδιστής των Nasa Funk, ερμηνεύει το «Night without Stars». Παίζει παντού.

Εν Πλω Sailing Tomatoes
Μπάντα που τιμά το υπαιθριακό παίξιμο. Ρεμπέτικο, μανούτσε, λαϊκό τσατσά σουίνγκ – ακούγονται γλυκά, χατζιδακίζουν ασύστολα. Οι καλύτεροι του δρόμου.

Ζωντανοί στο Γαία Live: Lemonostifel
Ντόπια κολεκτίβα απροσδιόριστα γοητευτικού ήχου που αυτοπροσδιορίζεται ως «πρώτο εργοστάσιο παραγωγής αναψυκτικής μουσικής». Περίεργα παιδιά, ωραίοι ήχοι, παίζει και cdάκι.

Ηλία ή Elias Τζήκας
Ο καλύτερος ρεμίξερ της πόλης αυτό το καλοκαίρι πυρπολεί μέσω του Facebook με γνωστά anthems πειραγμένα με δεινή μαεστρία.

In garage we trust Alien Mustangs!
In stoners we trust: This Is Nowhere. Δύο μπάντες, δύο αισθητικές. Ωραίοι ήχοι, ωραίοι τύποι.

K.L.
Κατά κόσμον, Κώστας Λιβανός, δεύτερο ψευδώνυμο Disco Lulu, μονομανής με την italo disco και τον Τζόρτζιο Μόροντερ. Με άλλον έναν συμπράττει στο πρότζεκτ Dream Machinery.

Λωτός
Ο Πάκης, τα ράφια, τα βινύλια, ο μύθος της Poeta Negra, το στέκι της οδού Σκρα, το πιο αυθεντικό και εναπομείναν εργοτάξιο μουσικών ιδεών που υπάρχει στη Θεσσαλονίκη.

Magician
Έτσι δηλώνει και θέλει να τον θυμούνται ο pure technohead Αλέξανδρος Τσιρίδης, γραφίστας, dj, παραγωγός σκοτεινών τέκνο ήχων, που τους δισκογραφεί σε βινύλια, τα φορτώνει σε βαλίτσες και τα παίζει στα κλαμπ του Βερολίνου.

Νίκος Τούρμπης
Ο καλύτερος κρουστός, ο πιο φαντεζί παίκτης ρυθμών, μια μηχανή ενέργειας κι ένας εξαίσιος δάσκαλος, καθότι η σχολή του στη Βαλαωρίτου διαθέτει 30 μαθητές αποφασισμένους να μάθουν την τέχνη από αφρικάνικο ταμτάμ μέχρι funkadelic. Μορφή!

Ξάξακες
Στο στούντιο ο Νάστας έχει έτοιμα ήδη πέντε τραγούδια. Αν γράψει άλλα επτά, μπορεί να βγάλει και δίσκο.

Πειραματικό Σχολείο Αγίας Σοφίας
Το πρωί μαθητής ονόματι Γρηγόρης Καλατζής. Το βράδυ όμως μεταμφιέζεται σε 45DopeG, παίζει αυστηρά με βινύλια και δηλώνει αντιπρόσωπος εν Θεσσαλονίκη των grooves της Beat Quick.

Panja Bill
Ο καλύτερος φάνκης dj της πόλης. Τα 15.000 βινύλια, περιουσία του πατέρα του κυρίου Μιχάλη, έπιασαν τόπο. Σετάρει στον «Θερμαϊκό».

Σίμος Σαλτιέλ
Γραφίστας, φωτογράφος, κιθαρίστας, τραγουδιστής και Νάνος. Δίπλα του, εξίσου άξιοι, ο Πάνος Νάνος, ο Χασιώτης Νάνος και ο Μπουκουβάλας Νάνος. Post rock δυνατό, νινανάνοι, γιαβρούμ, νινανάνοι.

Train coming, Baltimore
Τι να κάνουμε μέχρι ο Sunset Blvd, κατά κόσμον Γιώργος Δουδός, να ετοιμάσει καινούργια δουλειά για την Klik Records; Ακούμε και ξανακούμε τα παλιά του.

Υπόγειοι και Κινέζοι και Chinese Base-ment
Πάντα live στο δρόμο με αυτοσχέδια αφισάκια και Sonic Youth attitude. Ψυχωμένα 15χρονα.

Χριστιανάκης Γιώργος
Μουσικός και συνθέτης για καμιά ντουζίνα παραστάσεις του ΚΘΒΕ, πρώην Τρύπες, μπλα μπλα μπλα, γιατί το βιογραφικό του είναι τεράστιο. Όμως έχει να προσθέσει και το ότι επιτέλους είναι έτοιμος ο δίσκος του, όπου μελοποιεί το «Μια εποχή στην Κόλαση» του Ρεμπό.

Φώτης Σιώτας
Βιολί με τον Μάλαμα ή τον Παπακωνσταντίνου, όμως με τους Sancho 003 και τον κιθαρίστα Κώστα Παντέλη είναι που φτιάχνει ένα απόκοσμο, ιδιόρρυθμο, πειραματικό και κάργα ονειρικό μητροπολιτικό σάουντρακ.

Ψιψίνες που πετούν τα κιλοτάκια τους κατά τη διάρκεια του live, όπως παλιά στον Τομ Τζόουνς. Μόνο που στη σκηνή παίζουν οι De Sades, πρωτόγονοι punk power pop ροκενρολίστες που διακρίνονται από συνέπεια.

Ώσπου να το πάρουν χαμπάρι ότι οι AUditors DOmination μιξάρουν raga με Thievery Corporation, hip hop με σουρντίνες και funky soul με rock steady, τα εκλεκτά παιδιά της Θεσσαλονίκης θα συνεχίσουν αναπόσπαστα να χορεύουν με Onirama στο «Markiz» και Πάολα Φωκά στα «Σόδομα». Δεν πειράζει, μικροί είναι, θα μάθουν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ