Περιβαλλον

Podcast The Green Book: Τα drones μπαίνουν στη μάχη της αναδάσωσης

Ο Χρήστος Καραβίτης εξηγεί πώς ξεκίνησε η ιδέα, τον τρόπο που γίνεται η σπορά μέσω των drones και ποια είναι τα αποτελέσματα από την πρωτοποριακή μέθοδο

img_0879.jpg
Αθηναΐς Νέγκα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αθηναΐς Νέγκα

To 4ο επεισόδιο του podcast «The Green Book» με τίτλο «Τα drones μπαίνουν στη μάχη της αναδάσωσης»

Στη μάχη για την αναδάσωση των καμμένων εκτάσεων μπαίνει και η σπορά μέσω drones, μετά την πρωτοποριακή πρόταση από ερευνητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και την πρώτη πιλοτική εφαρμογή της στην Ελλάδα, με την υποστήριξη της Motor Oil. Ο Κοσμήτορας Περιβάλλοντος και Γεωργικής Μηχανικής Χρήστος Καραβίτης εξηγεί στην Αθηναΐδα Νέγκα πώς ξεκίνησε η ιδέα, τον τρόπο που γίνεται η σπορά μέσω των drones και ποια είναι τα αποτελέσματα από την πρωτοποριακή μέθοδο που εφαρμόζεται -για πρώτη φορά παγκοσμίως- σε ορεινές και δύσβατες περιοχές.

Εδώ και 50 χρόνια, η #MotorOilHellas δημιουργεί και προσφέρει, δίνοντας προτεραιότητα στον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον. Ξεκινάμε να γυρίζουμε σελίδα-σελίδα το υπέροχο «Πράσινο Βιβλίο» της ελληνικής φύσης για τα μοναδικής ομορφιάς και βιοποικιλότητας ελληνικά δάση.

To 4o επεισόδιο με τίτλο «Τα drones μπαίνουν στη μάχη της αναδάσωσης», μπορείτε να το ακούσετε εδώ:

Σε συνεργασία με το pod.gr και την Αθηναϊδα Νέγκα στο podcast «The Green Book», κάνουμε μια βόλτα στα δεκάδες διαφορετικά δασικά συμπλέγματα, από την Ροδόπη με τα ψυχρά κωνοφόρα μέχρι την Κρήτη με το Φοινικόδασος του Bάι και την ημιερημική χλωρίδα, για να γνωρίσουμε αυτόν τον ξεχωριστό δασικό πλούτο και να μάθουμε πώς θα τον προστατεύσουμε σαν πολύτιμη κληρονομιά για τις επόμενες γενιές.

Podcast The Green Book: Τα drones μπαίνουν στη μάχη της αναδάσωσης

50 χρόνια MOTOR OIL, 50 χρόνια τώρα οι αξίες μας ορίζουν το αύριο της ενέργειας.

Το podcast είναι διαθέσιμο σε όλες τις πλατφόρμες: apple podcasts, spotify, pocket casts, castbox, soundcloud.


#TheGreenBook #forests #sustainability #awareness #environment #podcast #MOH50 #50MotorOil 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ