Περιβαλλον

Για την KRAFT Paints το πράσινο δεν είναι χρώμα, είναι στάση ζωής

Η οικοδόμηση και η διασφάλιση της πρόσβασης σε βιώσιμα σπίτια μπορεί να βελτιώσει τη δημόσια υγεία, να ελαττώσει τις εκπομπές άνθρακα και να βελτιώσει την αστική βιωσιμότητα και ανθεκτικότητα

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 787
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
KRAFT Paints

KRAFT Paints: Καινοτόμες λύσεις, φιλικές στο περιβάλλον και τον καταναλωτή

Η KRAFT Paints, πλήρως εναρμονισμένη με την περιβαλλοντική νομοθεσία και τους κανόνες, δεν σταματά να αξιολογεί τον τρόπο λειτουργίας της, να εφαρμόζει και να βελτιώνει τις πρακτικές και συστήματα ενεργειακής και περιβαλλοντικής διαχείρισης. Με διαρκείς επενδύσεις στην καινοτομία, την έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων, τον τεχνολογικό εξοπλισμό, τη διεξαγωγή του συνόλου των δραστηριοτήτων της με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον, δεσμεύεται να μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα.

Η KRAFT Paints χαράσσει δυναμικά τη δική της «πράσινη» πορεία, τόσο μέσα από τις διαδικασίες παραγωγής όσο και στα τελικά προϊόντα και τις καινοτόμες λύσεις που φτάνουν στον καταναλωτή. Με βάση τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η εταιρεία συνεχώς μειώνει τις επικίνδυνες ουσίες (substances of very high concern) στην γκάμα των προϊόντων της για να προσφέρει πιο φιλικές ουσίες προς τον χρήστη.

Η οικογένεια χρωμάτων εσωτερικής τοιχοποιίας, Master, της Kraft Paints, είναι η πρώτη στον κλάδο πιστοποιημένη σειρά χρωμάτων από τη Eurofins, που συμβάλλει στο σύστημα αξιολόγησης Leed. Με 5 διαφορετικές προτάσεις για τον καταναλωτή –Master, MasterEco, EasyClean, Master Hydrocontrol & Cleanair– καλύπτονται οι ανάγκες κάθε τοίχου εσωτερικού χώρου. Η πιστοποίηση Eurofins επικυρώνει ότι τα προϊόντα πληρούν τις απαιτήσεις χαμηλών εκπομπών και αποδεικνύει τη δέσμευση της εταιρείας στην ποιότητα και τη συμβολή της σε ένα υγιές εσωτερικό περιβάλλον.

Σήμερα, η εταιρεία συνεχίζει την ίδια πορεία και στα αστάρια, που εκπέμπουν χαμηλά VOCs για να συμβάλλουν ολιστικά στην ποιότητα του αέρα μέσα στο σπίτι και στη βαθμολογία που δίνει το Leed στα κτήρια.

Παράλληλα, προσφέρει λύσεις με οικολογική ταυτότητα, που είναι πιστοποιημένες από το ΑΣΑΟΣ και πληρούν τα κριτήρια του οικολογικού σήματος Ecolabel της Ε.Ε., με τους προϊοντικούς κωδικούς στην κατηγορία να αυξάνονται συνεχώς συμβάλλοντας στην κυκλική οικονομία.

Στην προϊοντική γκάμα της KRAFT Paints εντάσσονται και τα ακρυλικά εξωτερικά χρώματα εξελιγμένης τεχνολογίας, 4 Seasons Family, που εξασφαλίζουν αντοχή σε σκόνη και ρύπους, και προστασία από μικρορωγμές. Οι 185 μοναδικές ανθεκτικές αποχρώσεις της βεντάλιας KRAFT Reflective Collection είναι ειδικά σχεδιασμένες να αντανακλούν μεγάλο μέρος της ηλιακής ακτινοβολίας μειώνοντας τη θερμική επιβάρυνση στα εκτεθειμένα στην ηλιακή ακτινοβολία δομικά στοιχεία.

Εκτός από τα αρχιτεκτονικά χρώματα και βερνίκια της KRAFT Paints, ο Όμιλος DRUCKFARBEN έχει λανσάρει τη σειρά συστημάτων εξωτερικής θερμομόνωσης Bioclima, που συμβάλλει στην ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων και είναι ειδικά σχεδιασμένη για το ελληνικό κλίμα. Η ύπαρξη  της υγρασίας υπό μορφή διαρροών, συμπύκνωσης υδρατμών και άλλων μορφών στο εσωτερικό αμόνωτων κτηρίων είναι αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο. Σε αυτή την περίπτωση είναι πολύ σημαντική η γνώση της συμπεριφοράς των δομικών στοιχείων της κατασκευής στην ανάπτυξη τέτοιων επιβλαβών  καταστάσεων. Η σειρά Bioclima προσφέρει συνδυασμούς συστημάτων ικανοποιώντας οποιαδήποτε οικονομική, τεχνική, κατασκευαστική και αισθητική απαίτηση. Παράλληλα, η ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων,  συνδυάζεται με την αισθητική αναβάθμιση μέσω χρήσης της ολοκληρωμένης σειράς τελικών διακοσμητικών επιχρισμάτων Clima Top της Bioclima με ποικιλία φινιρισμάτων, κοκκομετριών σε εκατοντάδες  αποχρώσεις.

KRAFT Paints

Η οικοδόμηση και η διασφάλιση της πρόσβασης σε βιώσιμα σπίτια μπορεί να βελτιώσει τη δημόσια υγεία, να ελαττώσει τις εκπομπές άνθρακα και να βελτιώσει την αστική βιωσιμότητα και ανθεκτικότητα, αξίες που η εταιρεία υποστηρίζει και πρεσβεύει. Τα τελευταία πέντε χρόνια ο Όμιλος DRUCKFARBEN όπου ανήκει η KRAFT Paints, έχει μειώσει το ενεργειακό του αποτύπωμα κατά 25% και έχει πετύχει μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά τις 30%.

Συνολικά, η ενεργειακή και περιβαλλοντική πολιτική της εταιρείας αποδεικνύει έμπρακτα ότι το πράσινο δεν είναι μόνο χρώμα, είναι στάση ζωής.

www.kraftpaints.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ