- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βραβευμένη ECOVOICE
Άλλη μια διάκριση απέσπασε η A.V για τη στήλη περιβαλλοντικών θεμάτων ECOVOICE
Η δημοσιογράφος μας Βασιλική Γραμματικογιάννη τιμήθηκε από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού για τη συνεισφορά της στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για το περιβάλλον.
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ γιόρτασε τα 45 χρόνια από την ίδρυσή της και τίμησε τους τρεις πυλώνες που στήριξαν την πολύχρονη δράση της για την προστασία του περιβάλλοντος και τη διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Στη συγκινητική βραδιά, που πραγματοποιήθηκε συμβολικά στο μνημείο του Λυσικράτους, βραβεύτηκαν επίσης οι δημοσιογράφοι περιβαλλοντικών και πολιτιστικών θεμάτων Γιώργος Λιάλιος και Νίκος Βατόπουλος από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Μάχη Τράτσα από το ΒΗΜΑ, Χαρά Τζαναβάρα από την Εφημερίδα των Συντακτών, Λούλη Σταυρογιάννη από την ΑΥΓΗ και Κατερίνα Χριστοφιλίδου από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ και την εκπομπή ECONEWS.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ τίμησε και τους χορηγούς που για τόσα χρόνια στηρίζουν οικονομικά το έργο της εξασφαλίζοντας παράλληλα την ανεξαρτησία της. Το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, η Φωτεινή Λιβανού, οι Θανάσης & Μαρίνα Μαρτίνου, η οικογένεια Φωκίωνος Ποταμιάνου από την Καλιφόρνια, οι Γιώργος & Νάντια Ποταμιάνου, η Ματρώνα Egon-Ξυλά, ο Νικόλας Λαιμός, ο John Hadjipateras από την Αμερική, η οικογένεια Θέμη Βώκου από το Λονδίνο, ο Κώστας Γλεούδης, η Αλεξάνδρα Μαμαλίγκα - Προκοπίου και ο Στάθης Ποταμίτης.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ είπε η ΕΛΛΕΤ και στους εκατοντάδες εθελοντές της, στο πρόσωπο δύο άξιων εκπροσώπων τους, ενός από τους μεγαλύτερους ηλικιακά, πλην όμως με ψυχή εφήβου, του Δημήτρη Χαρίτου, διακεκριμένου κριτικού κινηματογράφου, και του 16χρονου Κωνσταντίνου Τσαμαδού εργαζόμενου σε τυροκομείο μαθητή από το Ψάρι της Ορεινής Κορινθίας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, η καθηγήτρια Λίλα Μαραγκού που παρουσίασε την ιστορία του μνημείου, ο καθηγητής Πέτρος Θέμελης που μίλησε για την σημασία του χορηγικού θεσμού στα χρόνια της αρχαιότητας, ο Στέφανος Μάνος που ως Υπουργός συνεργάστηκε με την ΕΛΛΕΤ για τη σωτηρία της Πλάκας, ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμένος, ο Άγγελος Δεληβοριάς, η ΓΓ της Europa Nostra, Sneska Quaedvlieg-Mihailovic που ήρθε από την Ολλανδία ειδικά για τη βραδιά και πολλοί άλλοι.

Η Ιδρύτρια και νέα Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ (1η γυναίκα στην Προεδρία της ΕΛΛΕΤ στα 45 χρόνια λειτουργίας της) Λυδία Καρρά θα πει στην εναρκτήρια ομιλία για τον αγώνα αλλά και τους μελλοντικούς στόχους της ΕΛΛΕΤ:
«Είναι ευλογία να είναι κανείς µέτοχος µιας τόσο πλούσιας πολιτιστικής κληρονοµιάς και µιας τόσο όµορφης φύσης. Πραγµατικά πολύτιµα όχι µόνο για εµάς αλλά και για άλλους λαούς.
Είναι οι θησαυροί της χώρας µας. Αν τους σεβαστούµε θα εξασφαλίσει ο τόπος µας ευηµερία πραγµατικά αειφόρο.
Στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού εδώ και 45 χρόνια αγωνιζόμαστε για την προστασία και την ανάδειξή τους. Φέτος λοιπόν, γιορτάζουμε λέγοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χιλιάδες πολίτες που απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας - αλλά και της διασποράς - προσέφεραν χρόνο, χρήµατα και γνώση για να υλοποιηθεί το έργο της ΕΛΛΕΤ.
45 Χρόνια συνεχούς προσφοράς: στόχος µας πλέον στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ είναι η εµπλοκή της νεώτερης γενιάς για να χαίρεται και να διαφυλάσσει το περιβάλλον και την πολιτισµική µας κληρονοµιά.
Ας ευχηθούµε τελικά όλοι µαζί, το καραβάκι αυτό της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος και Πολιτισµού να συνεχίσει να αρµενίζει, να συνεχίσει να είναι ταγµένο όπως πάντα µε ανιδιοτέλεια στα ίδια ιδανικά, γι’ αυτόν τον τόπο... όπως λέει ο Ελύτης, τον Μικρό, τον Μέγα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Σοφία Αξωνίδη του WWF Ελλάς εξηγεί γιατί η βιώσιμη διατροφή ξεκινά από το καθημερινό μας τραπέζι
Η αποκατάσταση μίας περιοχής μετά από μια καταστροφική πυρκαγιά δεν σταματά, όταν σβήσουν οι φλόγες
Tα μέτρα παρέμβασης του ΥΠΑΑΤ
«Η Ανθεκτικότητα Ξεκινά από το Σπίτι». Όλοι αξίζουν ένα σπίτι που είναι ασφαλές, οικονομικά προσιτό και ικανό να αντέξει τους κινδύνους γύρω του
Επιστήμονες προειδοποιούν για τις αλυσιδωτές επιπτώσεις στην επιβίωση και την αναπαραγωγή των ειδών
Διευρύνεται το Εθνικό Πάρκο σε 37.544 εκτάρια με αυστηρότερες ζώνες προστασίας
Ένα ξεχωριστό λαβράκι, μας μιλάει για την ιστορία του
Η ΕΕ καλείται να στηρίξει τη χημική βιομηχανία χωρίς να αποδυναμώσει την προστασία για περιβάλλον, υγεία και κλίμα
Οι ωκεανοί στους πόλους θερμαίνονται με πρωτοφανή ταχύτητα
Πόσο βαθιά μπορεί να διεισδύσει στο ανθρώπινο αναπνευστικό
Έκθεση του FAO προειδοποιεί για τους κινδύνους στην επισιτιστική ασφάλεια
Δωρεάν δράσεις στις 3 και 4 Οκτωβρίου για μικρούς και μεγάλους ώστε να γνωρίσουν την άγρια ζωή της Ελλάδας
Μελέτη στην Κένυα αποκαλύπτει ότι επιλέγουν βότανα για τους ίδιους και τα μικρά τους
Η παράξενη τεχνική του Μπαμπλς
Επιστήμονες προειδοποιούν για πρωτοφανές κύμα καύσωνα - Οι περιοχές που αναμένεται να επηρεαστούν περισσότερο
Τα 5 SOS για μέγιστη απόδοση, εξοικονόμηση χρημάτων και αποφυγή βλαβών
Επιστήμονες προειδοποιούν για πρωτοφανείς κλιματικές καταστροφές σε όλο τον πλανήτη
Τα αποτελέσματα ερευνών και τα 21 σενάρια που μελετήθηκαν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.