- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βραβευμένη ECOVOICE
Άλλη μια διάκριση απέσπασε η A.V για τη στήλη περιβαλλοντικών θεμάτων ECOVOICE
Η δημοσιογράφος μας Βασιλική Γραμματικογιάννη τιμήθηκε από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού για τη συνεισφορά της στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για το περιβάλλον.
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ γιόρτασε τα 45 χρόνια από την ίδρυσή της και τίμησε τους τρεις πυλώνες που στήριξαν την πολύχρονη δράση της για την προστασία του περιβάλλοντος και τη διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Στη συγκινητική βραδιά, που πραγματοποιήθηκε συμβολικά στο μνημείο του Λυσικράτους, βραβεύτηκαν επίσης οι δημοσιογράφοι περιβαλλοντικών και πολιτιστικών θεμάτων Γιώργος Λιάλιος και Νίκος Βατόπουλος από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Μάχη Τράτσα από το ΒΗΜΑ, Χαρά Τζαναβάρα από την Εφημερίδα των Συντακτών, Λούλη Σταυρογιάννη από την ΑΥΓΗ και Κατερίνα Χριστοφιλίδου από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ και την εκπομπή ECONEWS.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ τίμησε και τους χορηγούς που για τόσα χρόνια στηρίζουν οικονομικά το έργο της εξασφαλίζοντας παράλληλα την ανεξαρτησία της. Το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, η Φωτεινή Λιβανού, οι Θανάσης & Μαρίνα Μαρτίνου, η οικογένεια Φωκίωνος Ποταμιάνου από την Καλιφόρνια, οι Γιώργος & Νάντια Ποταμιάνου, η Ματρώνα Egon-Ξυλά, ο Νικόλας Λαιμός, ο John Hadjipateras από την Αμερική, η οικογένεια Θέμη Βώκου από το Λονδίνο, ο Κώστας Γλεούδης, η Αλεξάνδρα Μαμαλίγκα - Προκοπίου και ο Στάθης Ποταμίτης.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ είπε η ΕΛΛΕΤ και στους εκατοντάδες εθελοντές της, στο πρόσωπο δύο άξιων εκπροσώπων τους, ενός από τους μεγαλύτερους ηλικιακά, πλην όμως με ψυχή εφήβου, του Δημήτρη Χαρίτου, διακεκριμένου κριτικού κινηματογράφου, και του 16χρονου Κωνσταντίνου Τσαμαδού εργαζόμενου σε τυροκομείο μαθητή από το Ψάρι της Ορεινής Κορινθίας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, η καθηγήτρια Λίλα Μαραγκού που παρουσίασε την ιστορία του μνημείου, ο καθηγητής Πέτρος Θέμελης που μίλησε για την σημασία του χορηγικού θεσμού στα χρόνια της αρχαιότητας, ο Στέφανος Μάνος που ως Υπουργός συνεργάστηκε με την ΕΛΛΕΤ για τη σωτηρία της Πλάκας, ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμένος, ο Άγγελος Δεληβοριάς, η ΓΓ της Europa Nostra, Sneska Quaedvlieg-Mihailovic που ήρθε από την Ολλανδία ειδικά για τη βραδιά και πολλοί άλλοι.

Η Ιδρύτρια και νέα Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ (1η γυναίκα στην Προεδρία της ΕΛΛΕΤ στα 45 χρόνια λειτουργίας της) Λυδία Καρρά θα πει στην εναρκτήρια ομιλία για τον αγώνα αλλά και τους μελλοντικούς στόχους της ΕΛΛΕΤ:
«Είναι ευλογία να είναι κανείς µέτοχος µιας τόσο πλούσιας πολιτιστικής κληρονοµιάς και µιας τόσο όµορφης φύσης. Πραγµατικά πολύτιµα όχι µόνο για εµάς αλλά και για άλλους λαούς.
Είναι οι θησαυροί της χώρας µας. Αν τους σεβαστούµε θα εξασφαλίσει ο τόπος µας ευηµερία πραγµατικά αειφόρο.
Στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού εδώ και 45 χρόνια αγωνιζόμαστε για την προστασία και την ανάδειξή τους. Φέτος λοιπόν, γιορτάζουμε λέγοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χιλιάδες πολίτες που απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας - αλλά και της διασποράς - προσέφεραν χρόνο, χρήµατα και γνώση για να υλοποιηθεί το έργο της ΕΛΛΕΤ.
45 Χρόνια συνεχούς προσφοράς: στόχος µας πλέον στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ είναι η εµπλοκή της νεώτερης γενιάς για να χαίρεται και να διαφυλάσσει το περιβάλλον και την πολιτισµική µας κληρονοµιά.
Ας ευχηθούµε τελικά όλοι µαζί, το καραβάκι αυτό της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος και Πολιτισµού να συνεχίσει να αρµενίζει, να συνεχίσει να είναι ταγµένο όπως πάντα µε ανιδιοτέλεια στα ίδια ιδανικά, γι’ αυτόν τον τόπο... όπως λέει ο Ελύτης, τον Μικρό, τον Μέγα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η σωτηρία του ποταμού και το μέλλον των ρεμάτων της Αττικής
Στην παραλία του Καρτερού
Πώς γίνεται η περίεργη αυτή σύνδεση
Όλο το νέο χωροταξικό σχέδιο
Η διαχείριση των υδατικών πόρων και το πρόβλημα της λειψυδρίας για την ελληνική γεωργία
Η γεωλογική διεργασία που μπορεί να «σπάσει» στα δύο την αφρικανική ήπειρο
Για μια Αθήνα βιώσιμη και ανθεκτική: Προκλήσεις και στρατηγικές του αστικού χώρου
Έως και πέντε φορές ισχυρότερη η θέρμανση από την ψύξη
Μελέτη σε γρύλους ανατρέπει τα δεδομένα: Φροντίζουν τα τραύματά τους όπως τα κατοικίδια
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί και το λεγόμενο magnetite sand
«Για πρώτη φορά σε αυτόν τον αιώνα, δεν χρειάζεται να φανταζόμαστε»
Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι η μείωση του χάσματος θα μπορούσε να περιορίσει τη θνησιμότητα λόγω κλίματος έως και 30%
Πρόκειται για τεχνητές ενώσεις που αναπτύχθηκαν από τη δεκαετία του 1940
Ο εμβληματικός φυσιοδίφης γιορτάζει έναν αιώνα ζωής - Πώς η αποχή από το κόκκινο κρέας τον κρατά ακμαίο
Πιθανό να ξεπεράσει το 2024 σύμφωνα με τους ειδικούς
Επιστήμονες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου τιμούν τον κορυφαίο φυσιοδίφη
Προκλήσεις, συγκρίσεις και ο ρόλος των νέων τεχνολογιών SMR
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.