Life in Athens

Summer skate

Μερικές από τις καλύτερες επιλογές σε όλη την Ελλάδα για έναν skater που θα αναζητήσει μέρη για να τσουλήσει το σανίδι του

1238923_217290008467464_250417658_n.jpg
Billy Gee
ΤΕΥΧΟΣ 222
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
94402-211803.jpg

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Λευκός Πύργος: Το πιο δημοφιλές μέρος της πόλης που θα σου κλέψει την καρδιά, άπειρα μαρμάρινα curbs περιμετρικά από τον Πύργο θα σε καθηλώσουν. Απογευματινές ώρες πάντα, ο κόσμος που περιφέρεται δεν σε ενοχλεί, μην ξεχάσεις να πάρεις κερί μαζί σου.

Άγαλμα Μέγας Αλέξανδρος (Αλέκος): Περίπου στα 200 μέτρα τσουλώντας με το skate σου από την αριστερή πλευρά του Πύργου, παράλληλα στην παραλία, θα βρεις το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου. Γενιές και γενιές έχουν περάσει από αυτό το μέρος, τα curbs δεν είναι ό,τι καλύτερο μετά από τόσα χρόνια χρήσης, αλλά είναι τέλεια η αίσθηση του αυθεντικού μαρμάρου, να θυμάσαι, το βράδυ το φως είναι άφθονο για chill skate και χαβαλέ με την παρέα.

Πάρκο Φωκά: Συνέχισε να τσουλάς στην παραλία προς τα κάτω και θα βρεθείς στο πάρκο του Φωκά. Δίνει την εικόνα skate park αλλά όχι με όλη τη σημασία της λέξης. Banks, hips, κάποια curbs και flat rails υπάρχουν για όλο το κοινό. Είναι spot για μετά τις δέκα, αφού έχει φωτισμό και όλοι οι skaters είναι μέχρι τις πρωινές ώρες.

Πανεπιστήμια: Το τεράστιο και κεντρικό κτίριο του πανεπιστήμιου είναι ένα σημείο που μπορείς να βρεις αρκετά spots. Το πιο hot είναι στην είσοδο του κτιρίου όπου βρίσκονται 4 σκαλιά και αμέσως μετά 7, με τέλειο μαρμάρινο πάτωμα. Αν τυχόν κάποιος καθηγητής σάς πει ότι κάνετε φασαρία και να φύγετε, μην ψαρώσετε, απλά απαντήστε ότι είστε φοιτητές της σχολής και όλα μέλι γάλα.

Πλατεία Αριστοτέλους: Θα πας μετά τις 10 το βράδυ που έχουνε σχολάσει οι καφετέριες. Θα απολαύσεις τα 4 μαρμάρινα κυκλικά curbs που είναι μοναδικά. Μην ξεχάσεις το κεράκι σου για να γλιστράει το μαρμαράκι.

Έκθεση: Το τεράστιο εκθεσιακό κέντρο της πόλης κρύβει αρκετές εκπλήξεις. Κάποια spot δεν έχουν καλό πάτωμα, αλλά με λίγο μεγάλη ρόδα στο skate κάτι γίνεται. Προσοχή στα security. Υπάρχει spot με σκαλιά συνεχόμενα και rail, ρώτα για info τους ντόπιους.

Πλατεία Σταυρούπολης: Ένα μόνο τέταρτο από το κέντρο η πλατεία της Σταυρούπολης, με το κόκκινο πλακάκι στο πάτωμα και τα διάφορα σε μεγέθη drops, μαζί με σκαλιά, παρουσιάζει κάτι το διαφορετικό, αξίζει τον κόπο.

ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο κέντρο της πόλης ένα καλό spot είναι η Νομαρχία. Εκεί θα βρεις και τους local skaters, θα κάνεις ζέσταμα στο flat και αν έχεις όρεξη κάνεις και το drop με το πεζοδρόμιο. Μόνο να βάλεις γάντια γιατί το έδαφος σίγουρα θα εξαφανίσει το δέρμα από τις παλάμες σου. Τσουλώντας με το skate στα γραφικά στενά του νησιού, θα δεις το Δημαρχείο. Έχει τέλειες κερκίδες και πολύ καλά curbs από σκαλιά σε όλη την πλατεία. Το πρόβλημα είναι ότι τα μαγαζιά που είναι τριγύρω δεν σε αφήνουν, με αποτέλεσμα να εγκαταλείπεις το μέρος με νεύρα. Οι δρόμοι είναι τέλειοι για street και σίγουρα θα βρεθείς κάτω από το ιστορικό φρούριο του νησιού. Κάνε μια στάση και θα δεις από κάτω μία πλατεία με κάποια curbs. Ένα ακόμα μέρος το οποίο είναι ήσυχο και ιδανικό είναι στην παραλία Αλυκές. Διαθέτει ένα τεράστιο κόκκινο bank που μπορείς να κάνεις κόλπα από πάνω και να μπεις μέσα σε αυτό, κι αν θες να το κάνεις ακόμα πιο δύσκολο, αμέσως μετά έχει ένα road gap που μπορείς να το περάσεις με διάφορα κόλπα. Μόλις γίνεις μούσκεμα κάνε και μια βουτιά ακριβώς από πίσω.

ΡΟΔΟΣ

Ένα τόσο μεγάλο νησί δεν υπάρχει περίπτωση να μην κρύβει κάποια μέρη και για εμάς. Το Δημαρχείο στο κέντρο είναι το σημείο που θα πετύχεις κάποιους locals τις απογευματινές ώρες. Manual curbs, σκαλιά, αρκετό flat για practice είναι ό,τι καλύτερο για καλοκαιρινό chill skate. Ακαδημίας: Ακόμα ένα μέρος στην καρδιά του κέντρου, με μαρμάρινα curbs και κερκίδες. Αρχικά σου φαίνεται πολύ μικρό αλλά δεν είναι. Από ντόπιες πληροφορίες έμαθα ότι κεντρικά στο πάρκο του νησιού που έχει το παρατσούκλι «στρουμφάκια» έχει φτιαχτεί κάτι σαν skate park με bank to bank, και quarter που ολοκληρώνουν το μενού.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Όπως ξέρουμε ότι η Κρήτη έχει καλό λάδι, έτσι και για εμάς έχει καλό spot στην κεντρική πλατεία του Ηρακλείου, την πλατεία Ελευθερίας, με πολλή άπλα και αρκετό μάρμαρο. Το συγκεκριμένο spot έχει μια μικρή σκηνή skateboarding και σίγουρα οι locals θα σε πάνε και σε άλλα μικρότερα spots.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ