Life in Athens

Μάθε το παιδί σου να κολυμπάει

Ο Δήμος Αθηνών ξεκινά το πρόγραμμα Baby Swimming για βρέφη και νήπια

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ένα μωρό που κολυμπάει
ⓒ Unsplash/Alexandr Podvalny

Ο ΟΠΑΝΔΑ προσφέρει μαθήματα κολύμβυσης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο για βρέφη και νήπια ηλικίας από 6 έως 36 μηνών

Το καλοκαίρι μπορεί να τελείωσε, αλλά δεν χρειάζεται να σταματήσουμε και τα μπάνια μας. Θυμάμαι όταν ήμουνα μικρό παιδί, που δεν ήθελα να φύγω από τη θάλασσα. Μέχρι και σήμερα αρνούμαι να αποχωριστώ το καλοκαίρι. Βέβαια πλέον η θάλασσα μοιάζει πολύ κρύα για βουτιές. Όμως για αυτό υπάρχει το Σεράφειο Κολυμβητήριο, καθώς εκεί ο Δήμος Αθηνών διοργανώνει μία ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης για μας και τα παιδιά μας ηλικίας από 6 έως 36 μηνών.

Αν λοιπόν θέλετε και εσείς να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας, δεν έχετε παρά να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα Baby Swimming, που υλοποιείται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων και ξεκινά στις 27 Σεπτεμβρίου 2023, ενώ θα διαρκέσει ως και τις 15 Ιουνίου 2024.

Τα μαθήματα, που θα πραγματοποιηθούν στην παιδική πισίνα του Σεράφειου Κολυμβητηρίου, θα δώσουν την ευκαιρία στα μωράκια σας να απολαύσουν μαζί σας τη χαρά της κολύμβησης και του παιχνιδιού, αναπτύσσοντας βασικές κολυμβητικές δεξιότητες.

μια πισίνα
Μικρή πισίνα Σεράφειου Κολυμβητηρίου

Ένας από τους κύριους στόχους του προγράμματος είναι η αύξηση του ανοσοποιητικού συστήματος των βρεφών, καθώς με το κολύμπι τα παιδιά θα αποκτήσουν ισχυρές άμυνες απέναντι σε λοιμώξεις, θα βελτιωθεί η καρδιοαναπνευστική λειτουργία τους μέσα από την αερόβια άσκηση και θα αναπτυχθεί το νευρικό τους σύστημα. Έτσι θα επιτευχθεί η ανάπτυξη κινητικών δεξιοτήτων και θα βελτιωθεί η ισορροπία τους σε σχέση με άλλα συνομήλικα παιδιά. Μέσα από τα παιχνίδια και τη διασκέδαση τα παιδιά θα καταφέρουν, επίσης, να έχουν καλύτερη αντίληψη του σώματός τους και να κοινωνικοποιηθούν. Φυσικά, οι δραστηριότητες του προγράμματος θα βοηθήσουν και τους γονείς ώστε να συνδεθούν καλύτερα με τα παιδιά, αξιοποιώντας μαζί τους ποιοτικό χρόνο.

Όπως λέει και η Πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, Νίκη Αραμπατζή «Το πρόγραμμα βρεφικής κολύμβησης αποτελεί μία νέα αθλητική δραστηριότητα, αλλά και μία νέα πρόταση για τους γονείς και τα μικρά τους ως προς την αξιοποίηση του χρόνου που μοιράζονται καθημερινά. Υποδεχόμαστε για πρώτη φορά στο Σεράφειο κολυμβητήριο βρέφη και νήπια έως 3 χρονών για να μάθουν μέσα από το παιχνίδι τις βασικές δεξιότητες της κολύμβησης, απολαμβάνοντας τις ευεργετικές της ιδιότητες ως προς την υγεία τους και τον οργανισμό τους, αλλά και να κολυμπήσουν παρέα με τους γονείς τους, ενισχύοντας το μοναδικό μεταξύ τους δέσιμο μέσα από τη διασκέδαση και το παιχνίδι με το νερό».

ένα μωρό κολυμπάει
Ⓒ Unsplash/Derek Thomson

Το μηνιαίο κόστος του προγράμματος ανέρχεται στα 30€ και ισχύουν οι εξαιρέσεις των συμμετεχόντων σύμφωνα με την ισχύουσα τιμολογιακή πολιτική του ΟΠΑΝΔΑ.

Η εγγραφή πραγματοποιείται απευθείας στη γραμματεία του κολυμβητηρίου από τους ενδιαφερόμενους γονείς/συνοδούς, προσκομίζοντας τα κάτωθι δικαιολογητικά:

Για τα βρέφη και τα νήπια:

  • Βεβαίωση από παιδίατρο, συμπεριλαμβανομένης και δερματολογικής γνωμάτευσης
  • Πιστοποιητικό γέννησης

Για τους γονείς/συνοδούς:

  • Βεβαίωση από παθολόγο ή καρδιολόγο
  • Βεβαίωση από δερματολόγο
  • Επίδειξη Αστυνομικής Ταυτότητας

Περισσότερες πληροφορίες στο 210 3313334

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ