- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Πασχαλινά δώρα, εορταστικά πακέτα και «Γεύμα Αγάπης» με ζωντανή μουσική από τον δήμο Αθηναίων
Αναλυτικά οι δράσεις αλληλεγγύης του δήμου για τις ημέρες των γιορτών
Δήμος Αθηναίων: Εορταστικά πακέτα τροφίμων σε ευάλωτες οικογένειες - Πασχαλινά δώρα στα παιδιά - «Γεύμα Αγάπης» με ζωντανή μουσική το Πάσχα στο Ρουφ.
Προτεραιότητα στη χαρά των παιδιών τις μέρες του Πάσχα δίνει και φέτος ο δήμος Αθηναίων. Με στόχο να μη στερηθεί κανένα παιδί το πασχαλινό δώρο, ήδη από τις αρχές Απριλίου το Κοινωνικό Βιβλιοχαρτοπωλείο του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών ξεκίνησε μια μεγάλη δράση διανομής πασχαλινών ειδών σε παιδιά οικογενειών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και λαμβάνουν στήριξη μέσα από τα προγράμματα του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.).
Η διανομή βρίσκεται σε εξέλιξη και τα δώρα τα οποία προορίζονται για βρέφη, παιδιά και εφήβους περιλαμβάνουν -μεταξύ άλλων- λούτρινα ζωάκια, κλασικά και εκπαιδευτικά παιχνίδια, επιτραπέζια, βιβλία, παζλ, μεταλλικά αυτοκίνητα, τουβλάκια και τσάντες.
Στη δράση συμμετέχουν εθελοντές του Κ.Υ.Α.Δ.Α., οι οποίοι διέθεσαν τον χρόνο τους για να τυλίξουν περισσότερα από 2.000 δώρα -προσφορά εταιρειών και συλλόγων.
Παράλληλα, τα πακέτα τροφίμων που διανέμονται από τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών και το Κοινωνικό Παντοπωλείο, εμπλουτίζονται αυτήν την περίοδο με πασχαλινά προϊόντα, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των ευάλωτων νοικοκυριών για τις ημέρες του Πάσχα.
Κώστας Μπακογιάννης: Μπορούμε να κάνουμε τη θετική διαφορά στις γιορτές των συμπολιτών μας που το έχουν ανάγκη
«Και φέτος, στηρίζουμε έμπρακτα τις οικογένειες του ΚΥΑΔΑ, προσπαθώντας να μη λείψει τίποτα από το πασχαλινό τραπέζι τους, αλλά ούτε και το χαμόγελο του δώρου από τα παιδιά. Ευχαριστούμε όλους τους χορηγούς -συλλόγους και εταιρείες- για την καθοριστική συμβολή τους σε αυτήν την προσπάθεια του δήμου, καθώς και τους εθελοντές του ΚΥΑΔΑ για τη σημαντική προσφορά τους. Όλες κι όλοι μαζί, μπορούμε να κάνουμε τη θετική διαφορά στις γιορτές των συμπολιτών μας που το έχουν ανάγκη», ανέφερε σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.
Ειδικά για τους άστεγους συμπολίτες μας, χθες Μεγάλη Τετάρτη, διανεμήθηκαν σε όλους τους φιλοξενούμενους του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων πασχαλινά δώρα με προϊόντα καλλωπισμού για γυναίκες και άνδρες, τα οποία ετοίμασαν οι εθελοντές του Κ.Υ.Α.Δ.Α. στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών. Επίσης, λαμπάδες, τσουρέκια και πασχαλινά κουλούρια περιείχαν τα δώρα που παρέλαβαν τη Μεγάλη Τρίτη, οι άστεγοι ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται στην Εστία των Αθηνών.
Ένα εορταστικό τραπέζι για όλους τους άστεγους συμπολίτες μας «στρώνει» την Κυριακή του Πάσχα το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων. Στο μεγάλο ανοιχτό γεύμα, που θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου Ρουφ, έχουν προσκληθεί όλοι όσοι φιλοξενούνται στις δομές της πόλης, καθώς και συμπολίτες μας που εξακολουθούν να ζουν στους δρόμους της Αθήνας.
Το τραπέζι θα πλαισιωθεί από παραδοσιακό γλέντι, που διοργανώνει ο δήμος, συνοδεία ζωντανής ορχήστρας του σολίστ του μπουζουκιού, Σπύρου Πολυκανδριώτη.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα μοιραστούν γιορτινά εδέσματα, πασχαλινά τσουρέκια και κόκκινα αυγά, τα οποία αποτελούν προσφορά χορηγών.
Επίσης και φέτος -το Μ. Σάββατο- ο Δήμος Αθηναίων μέσω του ΚΥΑΔΑ θα μοιράσει εορταστικά γεύματα με μαγειρίτσα σε όλες τις δομές φιλοξενίας, αλλά και σε ανθρώπους που βρίσκονται στον δρόμο, ενώ ο ίδιος προγραμματισμός ισχύει και για τη Δευτέρα του Πάσχα.
Σημειώνεται, ότι η διοργάνωση του Πασχαλινού γεύματος υποστηρίζεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), καθώς και τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψυχολογικά προφίλ, συνήθειες, στάσεις, στιλ, τύποι ηχορύπανσης, προστατευόμενα είδη
Εκεί όπου η διεθνής μόδα συναντά την ελληνική δημιουργικότητα
Πιλοτικό πρόγραμμα διάρκειας 30 μηνών
Ο Δήμος Αθηναίων διεκδικεί χρηματοδότηση για ένα σύστημα ενημέρωσης σε πραγματικό χρόνο, με 4.352 αισθητήρες
Με αφορμή το 4ο Good Stories Summit, η Αγγελική Κοσμοπούλου μιλά για τη δύναμη των ανθρώπινων ιστοριών, και τους ανθρώπους που αποφασίζουν να κάνουν τη διαφορά
Για τις μέρες που ψάχνεις ένα καινούργιο στέκι, μια διαφορετική εμπειρία ή απλώς μια καλή αφορμή να βγεις
Μια απρόβλεπτη μουσική συμφωνία, μια μικρή ανάπαυλα από τον ρυθμό της καθημερινότητας
Κορυφαίος City Break προορισμός και πρωτιά για το Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών
Αποχαιρετά το κοινό του με έξι τελευταίες βραδιές και ένα μεγάλο φινάλε στις 7 Νοεμβρίου
Αν όλοι μας είμαστε η πόλη, τότε ποια θέση διεκδικούμε μέσα σε αυτήν;
«Γεμίζουμε με πράσινο πλατείες και γειτονιές της Αθήνας», το μήνυμα Χάρη Δούκα
Τα νέα γραφεία της Επιτροπής στο The Ellinikon Sports Park και η συνεργασία που φέρνει στο προσκήνιο την προσβασιμότητα και τη συμπερίληψη
«Το 1942 κατοικούσε και ίδρυσε την πρώτη σχολή Θεάτρου Τέχνης ο Κάρολος Κουν»
Τρέξαμε, παίξαμε, δοκιμάσαμε τις δυνάμεις μας και περάσαμε καλά σε μια Κυριακή που τα είχε όλα
Ένα ανθισμένο δέντρο και μια γυναικεία φιγούρα μεταμορφώνουν την όψη ενός κτιρίου σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της πόλης
Γιατί το καλοκαίρι συνεχίζεται στα ατίθασα βράδια της Πέμπτης που δεν περιμένουν να πάει Σάββατο για να ξεδώσουν
Το γλυπτό του Θανάση Απάρτη τοποθετήθηκε στην πλατεία του Αγίου Σώστη
Δείπνο μέσα σε bubbles, το πιο μικρό Ταϊλανδέζικο της πόλης και ένα ξεχωριστό τατουατζίδικο
Εκεί θα βρεις Traditional, Japanese, black & grey, fine line, illustrative και custom classic tattoo
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.