- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Book Garden: Το φιλανθρωπικό βιβλιοπωλείο της Αθήνας
Η απόδειξη πως τα βιβλία κάνουν πραγματικά καλό
Το Book Garden στο Κουκάκι είναι το φιλανθρωπικό βιβλιοπωλείο της Αθήνας, το οποίο μεταπουλά τα μεταχειρισμένα για να βοηθήσει κακοποιημένες γυναίκες
Όταν η Rosie Hooton ήταν μικρή, στην οικογένειά της αναπαρήγαγαν το αστείο πως όταν γίνει ηλικιωμένη θα ανοίξει το δικό της μικρό βιβλιοπωλείο μια και αγαπούσε πολύ τα βιβλία. «Κάποια στιγμή σκέφτηκα… γιατί να περιμένω να γεράσω;» αναφέρει η Rosie, όταν αφηγείται το πώς αποφάσισε να ανοίξει το Book Garden, το φιλανθρωπικό βιβλιοπωλείο στο Κουκάκι.
Στη συμβολή των οδών Δημητρακοπούλου και Νότη Μπότσαρη βρίσκεται ένα μικρό καταπράσινο κατάστημα, που δίνει αρχικά την εντύπωση ότι πρόκειται για ανθοπωλείο. Στον ήσυχο χώρο των δύο επιπέδων συνυπάρχουν αμέτρητα βιβλία μαζί με ανθισμένα φυτά. Στην πραγματικότητα, το Book Garden πουλάει μεταχειρισμένα βιβλία σε πολύ χαμηλές τιμές. Βιβλία που κάποιος τα παρέδωσε επειδή δεν τα χρειαζόταν πια ή βιβλία που έχουν μερικώς καταστραφεί. Η θεματολογία είναι ευρεία και περιλαμβάνει από επικές ιστορίες αγάπης και βιογραφίες μέχρι και οδηγούς για κατασκευές πάσης φύσεως.
Η Rosie Hooton, μαζί με τους συνεργάτες της, αναλαμβάνει να δώσει καινούργια ζωή στα βιβλία που φτάνουν στο Book Garden. Ύστερα, τα προσφέρει σε άλλους ανθρώπους. Το πιο ξεχωριστό είναι ότι όσα έσοδα προκύπτουν από τη διαδικασία «ανακύκλωσης» των παλαιών και μεταχειρισμένων βιβλίων αξιοποιούνται για την υποστήριξη του έργου διαφόρων μη κερδοσκοπικών οργανώσεων της Αθήνας που βοηθούν κακοποιημένες γυναίκες.
Ανάμεσα σε αυτές και η Threads of Hope Hellas που δίνει ευκαιρίες κατάρτισης και απασχόλησης στα θύματα εκμετάλλευσης. Εκτός από την πληθώρα μεταχειρισμένων βιβλίων, τα οποία συνεχώς πολλαπλασιάζονται, στο Book Garden θα βρεις μάσκες, μολυβοθήκες, πορτοφολάκια, τσάντες και άλλα προϊόντα, τα οποία έχουν κατασκευαστεί από τα θύματα που περιθάλπει η Threads of Hope Hellas. Συγχρόνως, το Book Garden είναι κι ένα ήσυχο μέρος για μελέτη ειδικά σε συνδυασμό με τη δωρεάν παροχή τσαγιού εκ μέρους του καταστήματος. Η Rosie, όπως αναφέρει, σκοπεύει πολύ σύντομα να οργανώσει και διάφορα events. Το πρώτο από αυτά θα είναι μια εκδήλωση ανάγνωσης βιβλίων σε μικρά παιδιά.
«Είναι ένα μέρος, όπου προσφέρουμε αγάπη» αναφέρει χαρακτηριστικά η ιδιοκτήτρια. Το Book Garden δέχεται δωρεές βιβλίων καθημερινά στον χώρο του καταστήματος, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα παραλαβής τους από το χώρο σας μετά από συνεννόηση.
Δημητρακοπούλου 51, Κουκάκι, 6945735241, Δευτ.-Παρ.: 10:30 π.μ.-6:00 μ.μ.
Σάβ.: 10:30 π.μ.-4:00 μ.μ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν χρειάζεται να ταξιδέψετε ούτε Ιαπωνία, ούτε Κορέα»
Μπήκαμε στο νέο urban resort που επανασυστήνει την έννοια της αθηναϊκής πολυτέλειας
Ο ιδρυτής της Kineo και του Take Back the City μιλά για την καθημερινότητα στην Αθήνα, τις μικρές αλλαγές που κάνουν τη διαφορά και γιατί η πόλη είναι τελικά θέμα κουλτούρας.
Λουλούδια, χρώμα και άρωμα χωρίς να φύγεις μακριά από το σπίτι σου
Ένα γλυπτό που απεικονίζει τον μεγάλο Αλεξανδρινό ποιητή σε κανονικές διαστάσεις γίνεται το νέο τοπόσημο της πόλης
Μια ανοιξιάτικη διαδρομή στην πόλη, ανάμεσα σε μικρές ματαιώσεις, χαμένες συνήθειες και τη σημασία των ανθρώπινων επαφών
Το μήνυμα του δημάρχου Αθηναίων για το νέο πάρκο 25 στρεμμάτων
Ταξίδι στην ιστορία και τη βιομηχανική αρχαιολογία με πρωτοστάτες τα αδέρφια Χάρη και Βαγγέλη Λαζαρόπουλο
Δημήτρης Ανδριόπουλος (Dimand) και Θεοφάνης Τάτσης συνομίλησαν στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών
Ανοίγει τις πύλες του σήμερα ως ένα σύγχρονο Urban Resort στην καρδιά της πόλης
«Δεν είναι απλά ένα πορτρέτο, είναι μια αναφορά σε μια κληρονομιά που συνεχίζεται»
Το διεθνές καλλιτεχνικό δίδυμο από τη Βαλένθια εμπνέεται από την κλασική Αθήνα
Κάτι συμβαίνει στην περιοχή του (πρώην) Χίλτον
Εξάρχεια, Κυψέλη, Βεΐκου, ένα απέραντο και πολυετές εργοτάξιο
Στη συνέντευξη Τύπου του «This is Athens-Agora» αποτυπώθηκε ένα ευρύτερο σχέδιο για το πώς η Αθήνα θα παραμείνει ελκυστική, διατηρώντας ένα μέτρο
Όταν το Digital Art μεταμορφώνει την πόλη
Μια in situ πολυμεσική εγκατάσταση ψηφιακών τεχνών που σε περιμένει να την ανακαλύψεις
Το απόλυτο καλοκαιρινό ραντεβού για παιδιά και εφήβους
Η πολυδιάστατη ανοιξιάτικη εμπειρία για μικρούς και μεγάλους ενώνει το χθες με το σήμερα
«Η περιέργεια γιορτάζει τη γάτα», για άλλη μια φορά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.