Life in Athens

Cine Αλίκη: Οι δωρεάν κινηματογραφικές βραδιές επιστρέφουν στο Πεδίον του Άρεως

Το πρόγραμμα του θερινού σινεμά από 23 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου

marianna_manolopoyloy_.jpg
Μαριάννα Μανωλοπούλου
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Cine Αλίκη
© Cine Aλίκη

Cine Αλίκη: Το θερινό σινεμά στο Πεδίον του Άρεως στη θέση του ιστορικού υπαίθριου θέατρου Αλίκη επιστρέφει για δεύτερη χρονιά με δωρεάν κινηματογραφικές προβολές

Η βόλτα των οκτώ είναι καθημερινή συνήθεια για όσους μένουν κοντά στο δεύτερο μεγαλύτερο πάρκο στο κέντρο της Αθήνας με έκταση διακόσια τριάντα στρέμματα, στο Πεδίον του Άρεως. Διασχίζοντάς το, αντικρύζεις παιδιά να παίζουν ξέγνοιαστα και χαρούμενα με τα ποδήλατα τους στο καταπράσινο τοπίο, γονείς συζητούν για τις καλοκαιρινές διακοπές και αναπολούν, μια γιαγιά και ένας παππούς τρώνε το παγωτό τους αργά και βασανιστικά, ένα σκυλάκι ξεδιψά και δυο έφηβοι φιλιούνται παθιασμένα σε ένα παγκάκι πιο κάτω. Γεμάτοι χαρά αναφωνούν έπειτα ο ένας στον άλλον πώς το θερινό Cinema Alive επιστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ανανεώνοντας έτσι το ρομαντικό ραντεβού τους. Σαν όνειρο μου φαίνεται που, μετά τις διακοπές και την επιστροφή στη δουλειά, θα μπορέσω να ξαναπάω στο ιστορικό υπαίθριο θέατρο Αλίκη που μεταμορφώθηκε σε ένα δωρεάν υπαίθριο χώρο κινηματογραφικών προβολών εμπνευσμένο από το αγαπημένο παραμύθι η «Αλίκη στη Χώρα των θαυμάτων». Αυτή η αίσθηση του θερινού που συναρπάζει μικρούς και μεγάλους κάνοντας τους να νιώθουν πώς εισβάλουν σε ένα παραμυθένιο χώρο χαράς και διασκέδασης.

Cine Αλίκη
© Cine Aλίκη

H ομάδα του Cinema Alive, που έφερε στην Ελλάδα το πρώτο διαδραστικό σινεμά το 2018 και εγκαινίασε το καλοκαίρι του 2020 τόσο το πρώτο drive-in στην Αθήνα, ένα θεσμό που καταργήθηκε στη δεκαετία του ’80 όσο και το καλοκαίρι του 2021 το City Drive-in στο Lunar Space στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» σήμερα με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Αργύρη Δαλαβάγκα, και με όραμα και αγάπη στον διεθνή και ελληνικό κινηματογράφο έχει επιλέξει γι ακόμη μια φορά ένα πλούσιο κινηματογραφικό μπουκέτο που θα ενθουσιάσει και τον πιο απαιτητικό σινεφίλ. Αποτελείται συγκεκριμένα από φανατικούς φίλους του κινηματογράφου αλλά και του θεάτρου, της μουσικής και του χορού. Σκηνοθέτες, μουσικοί, Dj's, ηθοποιοί, ενδυματολόγοι, χορευτές αλλά και απλοί ερασιτέχνες έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για έναν σκοπό «Να φέρουμε τις κλασσικές ταινίες του κινηματογράφου ξανά στο προσκήνιο και στην θέση που τους αρμόζει και παράλληλα να εμπλουτίσουμε την εμπειρία του θεατή και να τον οδηγήσουμε σε σημείο να αισθανθεί γύρω του λίγη από την μαγεία της ταινίας».

Cine Αλίκη
© Cine Aλίκη

Μετά την μεγάλη περσινή επιτυχία οι δωρεάν κινηματογραφικές βραδιές πολιτισμού που φέρουν κάτι από άρωμα παιδικής ηλικίας μέσα σε ένα περιβάλλον γεμάτο χρώμα, ευχάριστες μυρωδιές και κυρίως προσβασιμότητα σε άτομα με κινητικές δυσκολίες είναι γεγονός. Τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο του 2022 σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής φιλοξενούν κινηματογραφικές προβολές κλασικών ταινιών και μεγάλων στιγμών του παγκόσμιου σινεμά, βραδιές ελληνικών ταινιών, μιούζικαλ, οικογενειακών ταινιών, αλλά και προβολές για τους μικρούς φίλους, όλα με ελεύθερη είσοδο (δωρεάν εισιτήρια διατίθενται στην είσοδο του χώρου). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τίτλους και αριστουργήματα από τα αγαπημένα«Οι γείτονες από πάνω» και «Σημείο βρασμού», μέχρι το βραβευμένο «Full time» αλλά και την ταινία κινουμένων σχεδίων για όλη την οικογένεια «Ουπς ο Νώε έφυγε».

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο τα δέντρα «αγκαλιάζουν» το τοπίο δίνοντας δροσιά στις νύχτες του καλοκαιριού που απέμειναν ενώ η καντίνα του σινεμά λειτουργεί με εκλεκτά διαλεγμένα υλικά και το μπαρ με ποικίλα κοκτέιλ προκειμένου να γίνουν οι βραδιές ακόμα πιο απολαυστικές, παρακολουθώντας την αγαπημένη ταινία κάτω από τον έναστρο ουρανό. Ανυπομονώ για να γευτώ ξανά τόσο τα γευστικά τους ποπ κορν αλλά και τα nachos με τυρί cheddar που λιώνει στο στόμα, να πιώ το δροσερό κοκτειλάκι μου ή μια παγωμένη μπύρα, να κάτσω αναπαυτικά σε μία καρέκλα με πολύ καλή οπτική γωνία από οποιοδήποτε σημείο επιλέξω κι ας με τσιμπήσουν τα κουνούπια, να ακούω τα τζιτζίκια και τις συζητήσεις από τoυς περαστικούς, να νιώσω την ουρά από γάτα να τρέχει σαν βολίδα κάτω από τα πόδια μου, ζώντας μία πρωτόγνωρη εμπειρία με καλή παρέα.

Cine Αλίκη
© Cine Aλίκη
Cine Αλίκη
© Cine Aλίκη

Το Πρόγραμμα του Cine Αλίκη για 23.08 – 01.09

23.08  Οι γείτονες από πάνω | Sentimental
(ώρα προβολής 21:00)
Σκηνοθεσία: Σεσκ Γκέι
Πρωταγωνιστούν: Μπελέν Κουεστα, Χαβιέρ Κάμαρα, Αλμπέρτο Σαν Χουάν, Γκριζέλντα Σισιλιάνι
Χούλιο και η Άνα, ένα παντρεμένο ζευγάρι που έχει απωλέσει προ πολλού το πάθος και τον έρωτα μεταξύ του, ετοιμάζονται να υποδεχθούν τους γείτονες του από πάνω ορόφου, σε μια προσπάθεια να γνωριστούν καλύτερα. Όταν το εκ διαμέτρου αντίθετο, φλογερό ταμπεραμέντο των τελευταίων έρχεται σε σύγκρουση με τη δική τους συσσωρευμένη καταπίεση, τα πράγματα θ’ αρχίσουν να γίνονται όλο και πιο αμήχανα.

Cine Αλίκη
© Cine Aλίκη

24-25.08 Ζητείται εγκέφαλος για ληστίια  | Τake the money and run
(ώρα προβολής 21:00)
Σκηνοθεσία: Γούντι Άλεν  
Πρωταγωνιστούν: Γούντι Άλεν, Ζανέτ Μαργκολίν, Μαρσέλ Χίλαρ
O Βέρτζιλ Στάρκουελ, η εγκληματική φυσιογνωμία που έχει περάσει στην ιστορία ως ο διαβόητος ληστής τραπεζών και οι γκάφες του, αποτελεί την πηγή έμπνευσης της δεύτερης ταινίας του Γούντι Άλεν ως σεναριογράφος και σκηνοθέτης και της πρώτης του ως ηθοποιός.

Cine Αλίκη
© Cine Aλίκη

26-27/08 Σημείο βρασμού | Βoiling point
(ώρα προβολής 21:00)
Σκηνοθεσία Φίλιπ Μπαραντίνι
Πρωταγωνιστούν: Στίβεν Γκράχαμ, Τζέισον Φλέμινγκ, Ρέι Πάνθακι 
Μέσα στην ανελέητη πίεση που αντιμετωπίζει μια κουζίνα εστιατορίου στην προσπάθειά της να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της πιο πολυσύχναστης μέρας της χρονιάς, ένας σεφ διαπληκτίζεται με την ομάδα του.

Cine Αλίκη
© Cine Aλίκη

28.08 Ουπς ο Νώε έφυγε
(ώρα προβολής 20:30)
Παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων
Σκηνοθεσία: Toby Genkel
Αναρωτηθήκατε ποτέ τι απέγιναν όλα τα ζωάκια που δεν κατάφεραν να επιβιβαστούν στην Κιβωτό του Νώε; Με αυτήν την πανέξυπνη ιδέα ως αφετηρία, ας σαλπάρουμε για μια ξεκαρδιστική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων παρέα με αξιαγάπητα ζωάκια που θα ανακαλύψουν τι σημαίνει φιλία και αγάπη - ενώ ο κόσμος κυριολεκτικά χάνεται!

Cine Αλίκη
© Cine Aλίκη

29-30/08 Full time
(ώρα προβολής 21:00)
Σκηνοθεσία: Ερίκ Γκραβέλ
Πρωταγωνιστούν: Λορ Καλαμί, Αν Σουάρες, Ζενεβιέβ Μινς, Νολάν Αριζμαντί, Συρίλ Γκουέι
Κοινωνικό σινεμά στη μορφή μιας καταιγιστικής περιπέτειας. Βραβείο Σκηνοθεσίας και Γυναικείου Ρόλου στο τμήμα Ορίζοντες του Φεστιβάλ Βενετίας, Βραβείο Κοινού στο 22ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας.

Cine Αλίκη
© Cine Aλίκη

31.08-1.09 Τοotsie
(ώρα προβολής 21:00)
Σκηνοθεσία Σίντνεϊ Πόλακ
Πρωταγωνιστούν: Ντάστιν Χόφμαν, Τζέσικα Λανγκ, Τέρι Γκαρ
Ο Michael Dorsey είναι απελπισμένος. Δεν μπορεί να βρει δουλειά. Αυτό μέχρι τη στιγμή που παίρνει έναν γυναικείο ρόλο σε μια σαπουνόπερα και γίνεται πολύ διάσημος. Φυσικά, κανένας δεν ξέρει ότι αυτό το νέο τηλεοπτικό αστέρι είναι άντρας… Αλλά, στη συνέχεια, ερωτεύεται την κύρια ηθοποιό της σειράς, και εδώ αρχίζουν τα προβλήματα: πώς μπορεί να εκφράσει τα συναισθήματά του, δεδομένου ότι εκείνη πιστεύει ότι ο Michael είναι γυναίκα;

Cine Αλίκη
© Cine Aλίκη

Θα τους βρείτε στο site & στα social media: Cine Αλίκη | Cinema Alive
Facebook: cinema alive,  Instagram: cinemaalive

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ