- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δήμος Αθηναίων: Δέκα νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες με λίγα κλικ
«Βάζουμε τέλος στη γραφειοκρατία αλλάζοντας ριζικά τη σχέση των πολιτών με τον δήμο», δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης
Τέλος στη γραφειοκρατία και την ταλαιπωρία των πολιτών θέλει να βάλει ο Δήμος Αθηναίων προσφέροντας δέκα νέες υπηρεσίες αποκλειστικά ηλεκτρονικά.
Ο ψηφιακός μετασχηματισμός των υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων συνεχίζεται με ταχύτατους ρυθμούς κάνοντας πιο εύκολη την καθημερινότητα χιλιάδων ανθρώπων και μειώνοντας δραστικά την γραφειοκρατία και την ταλαιπωρία μπροστά στα γκισέ, ιδιαίτερα σε μια περίοδο σαν αυτή που αντιμετωπίζουμε με την πανδημία του Covid-19.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Αθηναίων παρέχει από σήμερα δέκα (10) επιπλέον ηλεκτρονικές υπηρεσίες διευκολύνοντας ακόμα περισσότερο την καθημερινότητα τόσο των πολιτών όσο και των επιχειρήσεων.
Οι δέκα (10) νέες υπηρεσίες που παρέχονται πλέον είναι οι εξής:
- Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης για μειωμένη θητεία
- Πιστοποιητικό διπλοεγγεγραμμένου
- Χορήγηση βεβαίωσης δημοτικής ενημερότητας
- Χορήγηση κατάστασης ανεξόφλητων οφειλών
- Χορήγηση αντιγράφου άδειας λειτουργίας καταστήματος λόγω απώλειας
- Δήλωση μη ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου
- Αίτηση για νέα παροχή ρεύματος
- Αίτηση για επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος
- Αίτηση τροποποίησης συντελεστή χρέωσης (επαγγελματικός – οικιακός)
- Αίτηση εποχικής χρέωσης (βάσει ν.429/76, άρθρο 5, παρ.2)
Με χρήση των κωδικών taxisnet και με λίγα μόλις «κλικ» στον υπολογιστή τους οι ενδιαφερόμενοι έχουν την δυνατότητα να υποβάλουν την αίτηση που επιθυμούν και να ενημερωθούν με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω του ψηφιακού τους αποθετηρίου όταν το αίτημά τους επεξεργαστεί και ολοκληρωθεί από την αρμόδια Διεύθυνση του δήμου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα σε λίγους μήνες περισσότεροι από 40.000 πολίτες και επιχειρήσεις έχουν συνδεθεί και εξυπηρετηθεί από τη νέα πλατφόρμα ψηφιακών υπηρεσιών του δήμου (https://eservices.cityofathens.gr) χωρίς να χρειαστεί να επισκεφθούν τις αρμόδιες Υπηρεσίες του.
Λίγο πριν συμπληρωθεί ο πρώτος χρόνος της θητείας της νέας Δημοτικής Αρχής, 39 πιστοποιητικά και διαδικασίες παρέχονται πλέον ηλεκτρονικά υπερκαλύπτοντας τον αρχικό σχεδιασμό που προέβλεπε την ψηφιοποίηση δέκα πιστοποιητικών μέσα σε ένα χρόνο. Ταυτόχρονα και σε καθημερινή βάση συνεχίζεται η προσπάθεια ώστε το σύνολο των Υπηρεσιών που είναι δυνατόν να μετασχηματιστούν, να είναι ηλεκτρονικά διαθέσιμες για όλους τους πολίτες μέχρι το τέλος του έτους.
«Στην περίοδο της καραντίνας, ο Δήμος των Αθηναίων κέρδισε ένα μεγάλο στοίχημα με το χρόνο. Μέσα σε λίγες ημέρες καταφέραμε να δημιουργήσουμε υποδομές ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης των πολιτών. Υποδομές σύγχρονων προδιαγραφών που χρησιμοποιούν ήδη και άλλοι δήμοι της χώρας. Συνεχίζουμε αυτό που αρχίσαμε για να κερδίσουμε ολοκληρωτικά τη μεγάλη μάχη με τη γραφειοκρατία. Για να αλλάξουμε ριζικά τη σχέση του δήμου με τους πολίτες.» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οδηγός επιβίωσης για τις καυτές μέρες στην πόλη
Με ανανεωμένους χώρους και νέες γαστρονομικές αφίξεις ο όμιλος Divani επαναπροσδιορίζουν την έννοια του city escape
«Το θέατρο και το σινεμά σού οργανώνουν την όραση, τους την παραδίδεις και την αποθεώνουν, σου την επιστρέφουν ξαναγεννημένη, και γιατί, ως γνωστόν, η τέχνη πάντα σώζει την κατάσταση»
Βρήκαμε 6 σινεμά όπου κόβουμε εισιτήριο και για το μενού και το μπαρ τους
Από τις 20 Ιουνίου έως τις 20 Ιουλίου, 61 δωρεάν εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε 50 διαφορετικά σημεία και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες της πόλης
Οι καλοκαιρινές δραστηριότητες του Δήμου Αθηναίων
Από τις ακτές μέχρι το κέντρο, από τις γειτονιές μέχρι τις αγορές και τους χώρους εργασίας, η Αθήνα έχει πιάσει δουλειά πολύ πριν εμφανιστεί ο ήλιος
Οι άνθρωποι που κρατούν την πόλη όρθια όταν οι υπόλοιποι πατάμε παύση
Πέμπτη 18 Ιουνίου, Summer in the City Party στο Bless Me Father
Kαημένη Αθήνα. Ομορφάσχημη, φτωχοπλούσια, τουριστικά στραμμένη, αλλά εσωτερικά διαλυμένη.
Οι τιμές σε ξαπλώστρες, παγωτό και σινεμά
Στα αφρικανικά κομμωτήρια της Κυψέλης γυναίκες από το Καμερούν και τη Νιγηρία μεταφέρουν μια τέχνη που ξεκινά από την παιδική ηλικία και καταλήγει στα πιο viral καλοκαιρινά looks της πόλης
Από τη Γιώτα Νέγκα και τα Κίτρινα Ποδήλατα μέχρι δράσεις ευεξίας και δημιουργίας δίπλα στη θάλασσα
Με αφορμή τα 1000 τεύχη της Athens Voice, φίλοι, συνεργάτες και γνωστοί Αθηναίοι γράφουν λόγους που αγαπούν την Αθήνα
Με αφορμή τα 1000 τεύχη της Athens Voice, καταγράφουμε όλα όσα κάνουν αυτή την πόλη δική μας.
Με αφορμή τα 1000 τεύχη της ATHENS VOICE, ο μουσικός θρύλος μιλά για όσα αγάπησε στην Αθήνα
Δουλεύουν λιγότερο; Έχουν μειωθεί τα ταξί στους δρόμους της Αθήνας; Κι αν όχι, πού κρύβονται όλα αυτά τα πάρα πολλά ταξί που είχαμε παλιά;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.